به گزارش خبرگزاری بسیج از تنگستان ،حجتالاسلام والمسلمین بحرانی در کارگاه آموزشی امر به معروف و نهی از منکر که در سپاه تنگستان با حضور جمعی از کارکنان برگزار شد گفت:امر به معروف و نهی از منکر، سپری است در برابر اندالیزاسیون.
حجتالاسلام بحرانی با اشاره به پیامدهای ترک فریضه امر به معروف و نهی از منکر، به پدیدهای تحت عنوان «اندالیزاسیون جامعه» اشاره کرد و افزود:«امروزه یکی از خطرات پنهانی که جامعه ما را تهدید میکند، فردگرایی افراطی یا همان اندالیزاسیون اجتماعی است؛ یعنی هر کسی فقط به فکر منافع و آسایش شخصی خود است و کاری به رفتار نادرست دیگران ندارد. این نگاه منفعل و بیتفاوت، باعث از بین رفتن روح جمعی، مسئولیتپذیری و دلسوزی اجتماعی میشود.»
وی تصریح کرد:«وقتی جامعهای نسبت به منکرات و آسیبهای اخلاقی بیتفاوت شود، بیعدالتی عادی میشود، فساد گسترش مییابد و وجدان عمومی خاموش میگردد. در چنین شرایطی دیگر کسی برای اصلاح امور، قیام نمیکند، چون همه در لاک فردی خود فرو رفتهاند.»
ایشان تاکید کرد:«امر به معروف و نهی از منکر، سپری است در برابر اندالیزاسیون. این فریضه، ما را از خودمحوری خارج کرده و به سمت مسئولیتپذیری اجتماعی، تعامل، و دغدغهمندی نسبت به سرنوشت دیگران سوق میدهد.»
حجتالاسلام والمسلمین بحرانی در بخشهایی از سخنرانی خود با اشاره به پیامدهای ترک امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت:
۱_گسترش فساد و بیعدالتی:
وقتی مردم نسبت به منکرات بیتفاوت باشند، فساد در جامعه ریشه میدواند و افراد متخلف جسورتر میشوند.
۲_تضعیف ارزشهای دینی و اخلاقی:
بیتوجهی به معروف و نهی نکردن از منکر، باعث فراموش شدن ارزشهای الهی و انسانی در جامعه میشود.
۳_سلب امنیت اجتماعی:
در جامعهای که مردم به یکدیگر تذکر نمیدهند، بزهکاری، هنجارشکنی و ناامنی افزایش پیدا میکند.
۴_سکوت در برابر ظلم و ناعدالتی:
امر به معروف، نوعی مطالبهگری است؛ با ترک آن، صدای عدالتخواهی خاموش میشود و ظالمان در کار خود جسورتر میشوند.
۵_خشم الهی و سقوط اجتماعی:
در آموزههای دینی آمده که ترک این فریضه ممکن است باعث نزول بلا و غضب الهی شود، چرا که جامعه در برابر گناهکاران سکوت کرده است.
او در پایان تاکید کرد که این فریضه نهتنها یک وظیفه شرعی، بلکه عاملی برای سلامت، پویایی و رشد اخلاقی جامعه است.
انتهای پیام/