۰۴ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 24 April 2025
16:51
کد خبر : 9682293
۰۹:۴۲

۱۴۰۴/۰۲/۰۴
 با حضور معاون وزیر نیرو:

بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی

 بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی با حضور معاون وزیر نیروُ استاندار خراسان رضوی و جمعی مسئولین استانی در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، محسن طرز طلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) در این آیین گفت: مخازن آبی ۴۰ درصد کمتر از سال گذشته آب دارند؛ ازاین‌رو امسال کسری برق و ناترازی انرژی بیشتر از سال‌های گذشته است.

 وی افزود: باتوجه‌به قطعی‌های برق در راستای تأمین انرژی لازم ایجاب می‌کند که برنامه‌های مدیریت مصرف برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیشتر از سال‌های گذشته در دستور کار قرار گیرد و برای تحقق آن تلاش کنیم.

 طرز طلب بیان کرد: طبق تأکید رئیس‌جمهور در افق سال ۱۴۰۶ باید ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور نصب شود که ۱۰ درصد از این میزان معادل سه هزار مگاوات تکلیف خراسان رضوی است و این استان نسبت به ظرفیت زیادی که در انرژی بادی و خورشیدی برخوردار است، باید نیروگاه تجدیدپذیر بیشتری در آن نصب شود و ظرفیت خود را در این بخش افزایش دهد.

 وی از واگذاری اختیارات سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر به استان‌ها خبر داد و اعلام کرد: تاکنون ۱۰ درصد از ۲.۵ میلیارددلاری که دولت قول تأمین آن را داده، تحقق‌یافته است.

 معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه ظرفیت در خراسان رضوی بالاتر از بسیاری از نقاط کشور است و می‌توان از آن بهره‌برداری مطلوبی داشت، خاطرنشان کرد: اگر نگاه ملی به تمرکززدایی جدی شود، استان می‌تواند در مسیر توسعه پایدار و رفع ناترازی انرژی نقش محوری ایفا کند.

 طرز طلب هدف‌گذاری وزارت نیرو را افزوده‌شدن بیش از ۳۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم اعلام کرد و توضیح داد: در روزها و هفته‌های آینده پروژه‌ها در مشهد و سایر شهرها آغاز می‌شوند. با دستور رئیس‌جمهور ادارات دولتی موظف به نصب تجهیزات انرژی خورشیدی شده‌اند و وزارت نیرو نیز پیمانکاران را شناسایی کرده است .

 ۶۷ مگاوات نیروگاه در بخش‌های مختلف خراسان رضوی

 عبدالوحید مهدوی‌نیا، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره برق مشهد در این مراسم بیان کرد: در حال حاضر ۶۷ مگاوات نیروگاه در بخش‌های مختلف استان در دست اقدام داریم که ۵ نیروگاه خورشیدی و ۳۱۰ کیلووات از آن‌ها وارد مدار شده است.

 وی عنوان کرد: این نیروگاه‌ها از جمله پروژه‌هایی هستند که باهدف تأمین برق پایدار و بهینه‌سازی مصرف انرژی در حال اجرا هستند.

 وی در ادامه افزود: برای پروژه‌های صنعتی که بر اساس ماده ۱۶ در حال اجرا هستند، تا امروز حدود ۵ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۸۲۰ کیلووات وارد مدار شده‌اند. این نیروگاه‌ها شامل نیروگاه چسب مشهد است که ظرفیت تولید ۲۶ میلیون کیلووات‌ساعت انرژی را دارد.

 مهدوی‌نیا گفت: در کنار این پروژه‌ها، تلاش می‌شود که ۴۰۰ کیلووات دیگر نیز به‌زودی وارد مدار شود تا نیازهای صنعتی و تجاری استان برطرف شود.

 در ادامه علیرضا خدابنده، قائم‌مقام توزیع برق خراسان رضوی، هدف‌گذاری در استان را تقسیم ۳۰۰۰ مگاوات و توسعه نیروهای تجدیدپذیر دانست و تصریح کرد: این میزان شامل ۳۸۵ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۲۸ مگاوات در بخش چاه‌های کشاورزی است.

 حسین محمودی خوانساری مدیرعامل شرکت چسب سامد (چسب مشهد) نیز اذعان داشت: در بهره‌برداری از عملیات ۲۹۶ مگابایتی گام‌های بزرگ و توسعه‌های تجدیدنظر نقطه عطف در مسیر حرکت کشور به‌سوی انرژی‌های پاک است که عزم ملی را می‌طلبد.

 خبرنگاران/مریم مزاری و نسرین قشلاقی

شوکت سالاری
خبرنگار: شوکت سالاری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید