۱۲ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 02 May 2025
00:23
کد خبر : 9684244
۰۹:۱۷

۱۴۰۴/۰۲/۱۱
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری در شیراز تاکید کرد:

دهه کرامت فرصتی طلایی است برای تفکر، اندیشه در سیره زندگی اهل بیت (ع)

نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری در همایش هفته عقیدتی سیاسی که به همت سپاه فجر فارس برگزار شد گفت: دهه کرامت فرصتی طلایی برای تفکر، اندیشه در سیره زندگی اهل بیت (ع) است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، حجت الاسلام والمسلمین حسینی بوشهری نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری و مسئول حوزه‌های علمیه قم در همایش هفته عقیدتی سیاسی که به همت سپاه فجر فارس برگزار شد، اظهار داشت: پیشتازان عرصه جهادو مبارزه،انسان‌های آزمون پس داده در دوران دفاع مقدس، ارتش عزیز، سپاه قهرمان، و همه مجموعه‌‌هایی است که همیشه هم در صحنه حضور دارند.

 وی ضمن همدردی با خانواده جانباختگان بندر شهید رجایی گفت: بندر شهید رجایی همه ما را عزادار کرد، ادامه داد: امیدواریم مسئولین امر با دقت‌ها و مراقبت‌های بیشتر به گونه‌ای عمل کنند که ما دیگر شاهد چنین صحنه‌های تلخ و ناگواری نباشیم.

 حسینی بوشهری با اشاره به اینکه ایامی که در آن به سر می‌بریم ایام فرخنده‌ای است که سرآغاز آن با میلاد کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) و پایان بخش آن میلاد با سعادت امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، و در ششم ذیقعده یعنی چند روز دیگر روز تکریم از حضرت احمد بن موسی شاهچراغ است، افزود: دهه کرامت فرصتی طلایی است برای تفکر، اندیشه در سیره زندگی اهل بیت(ع)، چراکه ما آنچه داریم، از اهل بیت داریم و سر سفره اهل بیت هستیم.

 نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: آرزوی قطعی بنده و قطعاً شما هم این است که خداوند رابطه ما را با پیامبر و اهل بیت هر روز استوارتر بگرداند تا ما راه آنها را بشناسیم، مسیر آنها را درک کنیم و در نتیجه قدم در راهی بگذاریم که آنها گذاشتند.چون پیامبر(ص) فرمودند: هر چیزی اساس و پایه‌ای دارد و اساس و پایه اسلام، محبت ما اهل بیت عصمت و طهارت است.

 وی با بیان اینکه علاوه بر دهه کرامت، از این فرصت برای مطالعه زندگی پیشوایان دینمان باید بهره بریم، تصریح کرد: در کنار تلاش‌ها و فعالیت‌هایی که در میدان و صحنه‌های مختلف دارید، این هفته، با نام عقیدتی، سیاسی از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت در نیروهای مسلح و سپاه اعلام شده است.

 نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به منشاء نامگذاری هفته عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح یا هفته عقیدتی سیاسی سپاه گفت: ما انسان‌ها دو ویژگی داریم: هم الگو خواهی و هم الگوپذیری؛ چراکه بشر دنبال رسیدن به کمال است و برای رسیدن به کمال تشنه پیدا کردن الگوی مناسب است آنگاه که الگوی مناسب پیدا کرد الگو پذیر خواهد شد.

 حسینی بوشهری گفت: این هفته عقیدتی سیاسی از شهادت شهید مطهری الهام گرفته است. یعنی شهادت او بهانه‌ای شد که عزیزان ما در نیروهای مسلح راه این شهید را که آنگونه که رهبری و حضرت امام راحل(ره) از او تمجید می‌کنند ادامه بدهند؛ و در این راه، مطالعه کنند، تحقیق کنند و در آموزش‌های خود از آن استفاده کنند.

 وی با طرح این سوال که شهید مطهری که بود شاخص‌های شهید مطهری چه بود که شهادت او باعث شد که هفته‌ای به عنوان هفته عقیدتی سیاسی نامگذاری شود؟ تاکید کرد:  باید برنامه او را الگوی خود قرار دهیم، شهید مطهری را بشناسیم، و برنامه خود را بر اساس روش و منش او ادامه دهیم.

 مسئول حوزه‌های علمیه قم گفت: یکی از ویژگی‌های استاد مطهری که اساتید ما چه در عقیدتی سیاسی‌ها، چه در سپاه و چه در نیروهای مسلح باید با همین احساس به کار آموزش به کار پرداختن به معنویت تربیت نیروهای تراز نظام جمهوری اسلامی بپردازند، احساس مسئولیت است. احساس مسئولیت نسبت به نیازهای اصلی جامعه، معرفی مسائل دینی اعتقادی، پاسخگویی نسبت به سوالاتی که در زمینه مسائل اسلامی است، و احساس مسئولیت نسبت به تربیت نیروهای تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی.

 وی ادامه داد: این شخصیت قرار و آرامش نداشت آسایش نداشت،این همان روحیه رزمندگان عزیز ما در دوران جنگ بود که منجر به پیروزی شد.

 حسینی بوشهری با بیان اینکه نکته دوم که باید مورد توجه قرار گیرد، استقبال از پرسش و پرسشگری است، افزود: عالمان دین نباید از پرسش پرسش‌کنندگان هراسی به دل راه دهند؛ همچون شهید مطهری که به استقبال شبهه می‌رفت تا پاسخ مناسب به جوانان بدهد، رصد می‌کرد که در دنیای غرب چه شبهه ای وجود دارد؟ پیگیر بود، استقبال می‌کرد، زمان شناس و مخاطب شناس بود.

 وی با اشاره به این نکته که گاهی مخاطب با استدلال قوی با شما همراه می‌شود گفت: اما بعضی دل‌هایشان نیاز به استدلال‌های فلسفی ندارد، دل‌ها آمادگی پذیرش موعظه دارند؛ پس با آنها از در موعظه سخن بگویید، و این، نشان دهنده این است که مخاطب یک نحوه نیست. تنوع مخاطب را می‌رساند و باید رعایت قواعد اخلاقی کرد.

 به گفته حسینی بوشهری، کار روحانیت ما این است که باید متناسب با شرایط زمان تغییر نقشه بدهد و سخن بگوید، نمی‌شود نسخه‌ای را که ده‌ها سال قبل ما برای مخاطب تجویز می‌کردیم، امروز هم همان نسخه را برای جوانانی که نگاهشان عوض شده است تجویز کنیم.

 نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: این مطلب، این پیام را دارد که عقیدتی سیاسی ما باید با اقتضائات جامعه تغییر نقشه بدهد. وی با تاکید بر اینکه مومن به چند خصلت نیاز دارد، تصریح کرد: خدا ستارالعیوب است بنده من! تو هم ستارالعیوب باش؛ دوم آن سنتی که از پیامبر باید در زندگی‌مان باشد، یعنی با مردم مدارا کردن، یعنی گوش شنوا داشتن برای شنیدن است.

 مسئول حوزه‌های علمیه قم ادامه داد: ویژگی دیگر شهید مطهری این است که مخاطب شناس بود، یعنی می‌دانست با کسی چگونه سخن بگوید، درک می‌کرد مخاطب را و بر اساس درکی که از مخاطب داشت برای مخاطب سخن می‌گفت و کتاب می‌نوشت.

حسینی بوشهری افزود: عالمان دین امروز در رابطه با نسل جوانمان، باید یک بازنگری در شناخت نسل جوان داشته باشند. این نسل جوان، دین‌گریز نیست؛ این نسل جوان دین‌ستیز نیست.

وی با بیان اینکه ویژگی دیگر شهید عزیز ما این است که ایشان با تفسیرهای غلط از اسلام مبارزه می‌کرد، ادامه داد: ویژگی دیگر ایشان این بود که تمام اوقاتش را صرف تحقیق می‌کرد و می‌فرمود من به گونه‌ای مطالعه می‌کنم و غرق در مطالعه هستم که اطرافم دیگر متوجه نمی‌شوم چه اتفاقاتی می‌افتد.

 حسینی بوشهری با شاره به اینکه علم دین شامل: اعتقادات، احکام، و اخلاق است و دستورالعمل سازمان عقیدتی سیاسی هم همین موارد است، تصریح کرد: روی مباحث اعتقادی، فقهی و احکام و اخلاق سرمایه‌گذاری کنید، چراکه جایگاه بسیار بالایی دارد.

 نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: خدای متعال می‌فرماید رسول ما، به جامعه مخاطب از قول ما بگو هر کاری که می‌خواهید انجام دهید (برخی گرایش خوب و برخی گرایش زشت و ناپسند)، اختیاردار هستید، اما بدانید ما دستگاه نظارتی داریم؛ خدا عمل شما را می‌بیند. رسول خدا، اهل بیت و اولیای الهی ناظر بر کردار شما هستند؛ بنابراین خداترسی در زندگی ما باید برجسته شود. 

انتهای پیام/

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید