به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،علی نجفی فر رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام در آیین گرامیداشت روز ملی نان و گندم در خصوص عملکرد و چالشهای موجود در حوزه تحقیقات کشاورزی استان پرداخت و به قابلیتهای ویژه ایلام در کشور، تأکید کرد و افزود: با وجود پتانسیلهای بالا، زیرساختهای لازم برای توسعه تحقیقات هنوز به طور کامل فراهم نشده است.
وی اظهار کرد: استان ایلام به دلیل نداشتن ساختمانهای مناسب و مراکز تحقیقاتی مجهز، قادر به بهره گرفتن از ظرفیتهای خود نشده است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام ادامه داد: تحقیقات در بخش کشاورزی باید در اولویت قرار گیرد و این مساله به عنوان راهبردی اساسی برای توسعه کشاورزی استان شناخته شود.
وی اضافه کرد: فعالیت های تحقیقاتی موجب شناسایی و تقویت محصولات با بازدهی بالا می شود که به عنوان مثال، محصولات کم آببر مانند گل محمدی گزینههای مناسبی برای کشت و توسعه در استان هستند.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام از مسئولان استان خواست نگاه ویژهای به توسعه کشاورزی استان داشته باشند و راهبردهای مشخصی برای مدیریت و بهره برداری از ظرفیتهای موجود در ایلام شکل بگیرد.
ایلام جزو شش استان برتر در زمینه تولید گندم است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام نیز به وضعیت تولید گندم در استان پرداخت و اظهار کرد: ایلام جزو ۶ استان برتر کشور در زمینه تولید گندم است.
حشمت عزیزان با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۴۲۷ هزار تن گندم در استان تولید شد، گفت: امسال نیز برداشت گندم آغاز شده و تاکنون بالغ بر ۲۲ هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شده است.
وی همچنین به تولید کلزا اشاره کرد و افزود: محصول کلزا نیز در شهرستانهای جنوبی برداشت شده و بیش از ۱۵ هزار تن از این محصول خریداری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام با ابراز امیدواری از ادامه روند مطلوب برداشت گندم و کلزا، خاطرنشان کرد: روند پرداخت مطالبات کلزاکاران از چند روز گذشته آغاز شده و تلاش میشود که در زمینه پرداخت بها به گندمکاران نیز مشکلی ایجاد نشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی به هفته آموزش و تحقیقات اشاره کرده و گفت: در سالهای اخیر، توفیق زیادی در زمینه تحقیقات و استفاده از فناوریهای جدید در استان رخ داده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ هزار هکتار از زمینهای استان به روشهای نوین آبیاری مجهز شدهاند، گفت: این امر بهرهوری آب را دو تا سه برابر افزایش داده است.
عزیزان به استفاده از ارقام پر محصول گندم، جو و حبوبات اشاره کرد و گفت: این دستاوردها بخشی از تلاشهای مرکز تحقیقات کشاورزی استان است.
مدیرکل سیاسی و امنیتی استانداری ایلام نیز در این آیین گفت: تحقیقات و آموزش بهعنوان موتور محرک توسعه کشاورزی باید در اولویت سیاستگذاریها قرار گیرد.
عبدالرضا حسنپور افزود: امروز بیش از هر زمان دیگر به پیوند بین پژوهش، اجرا و فرهنگسازی نیاز داریم و باید با پرهیز از نگاه بخشی و جزیرهای به مسائل، با رویکردی کلی نگر و مشارکتی گره از مشکلات اساسی حوزه غذا باز شود.
این آیین با حضور جمعی از مسئولان و دانشجویان علوم کشاورزی در مرکز تحقیقات شهرستان چرداول واقع در زنجیره علیا برگزار شد.
مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان چرداول ۱۷ هکتار است که. در آن انواع غلات، حبوبات، گیاهان دارویی و... گل کشت می شود.