۱۴ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 04 May 2025
09:48
کد خبر : 9684923
۱۴:۳۱

۱۴۰۴/۰۲/۱۳

کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند

تبریز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند و سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای برای تامین آب مورد نیاز تولید محصولات غذایی تعامل و همکاری خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در جلسه کارگروه مدیران ارشد جهاد کشاورزی استان و آب منطقه ای بر همکاری نزدیک بین دو دستگاه برای تحقق مدیریت بهینه آب در بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: جهاد کشاورزی استان آماده همکاری کامل با شرکت آب منطقه‌ای برای اجرای طرح‌های نظارتی و مدیریت مصرف آب است. 

وی با بیان اینکه ما معتقدیم با آموزش، فرهنگ‌سازی و ارائه راهکارهای عملیاتی می‌توان مصرف آب را در بخش کشاورزی بهینه‌سازی کرد افزود: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی متولی تولید و امنیت غذایی است اما تامین غذای سالم و کافی برای مردم بدون وجود آب امکان پذیر نخواهد بود و ما در حوزه اطلاع رسانی و مصارف آب های زیر زمینی و آب های سطحی در کنار سازمان آب منطقه ای هستیم.

شفیعی همچنین افزود: کشاورزان اصلی‌ترین ذینفعان منابع آب هستند و باید در جریان برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرند. پیشنهاد می‌کنیم جلسات ماهانه مشترک بین دو دستگاه به صورت مرتب تداوم داشته تا مسائلی که در حوزه مشترک کشاورزی و آب وجود دارد بررسی شده و تدابیر لازم اتخاذ شود.

وی ادامه داد: برای کاهش فشار بر منابع آب زیرزمینی، باید به سمت کشت‌های کم‌نیاز و الگوی کشت متناسب با اقلیم استان حرکت کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای نیز در این جلسه با تأکید بر مدیریت برداشت آب از چاه‌ها، از اجرای طرحی نوین برای نظارت بر مصرف آب کشاورزی خبر داد.

یوسف غفارزاده با اشاره به اینکه مدیریت برداشت مناسب و هدفمند از چاه‌های کشاورزی می‌تواند به یک الگوی ملی تبدیل شود، گفت: این برای نخستین بار است که چنین برنامه‌ای در کشور در حال طراحی و اجراست.

وی افزود: لازم است فرهنگ نظارت و حفاظت از منابع آب در بین کشاورزان نهادینه شود. در همین راستا، برنامه‌ریزی شده است تا با تهیه و توزیع فرم‌های خاصی در میان کشاورزان، میزان برداشت و مصرف آن‌ها ثبت و کنترل شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همچنین تصریح کرد: در شرایطی که با محدودیت منابع آب روبه‌رو هستیم، مشارکت بخش کشاورزی در فرآیند مدیریت منابع آب نه‌تنها ضروری بلکه حیاتی است. ایجاد سازوکارهایی برای تبادل اطلاعات، پایش مستمر و تشویق کشاورزان به رعایت الگوی مصرف می‌تواند تضمین‌کننده پایداری منابع آب زیرزمینی باشد.

غفارزاده با تأکید بر اهمیت همکاری‌های بین‌دستگاهی افزود: همراهی جهاد کشاورزی در اجرای این برنامه‌ها، می‌تواند زمینه‌ساز تحقق مدیریت مشارکتی منابع آب و دستیابی به کشاورزی پایدار در استان شود.

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید