به گزارش خبرگزاری بسیج، سردار زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی طی سخنانی در نشست خبری هفته بسیج سازندگی، اظهار کرد: بسیج سازندگی در سال ۱۳۷۹ مستقیماً با فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد و در سال ۱۳۸۶ طبق مصوبه مجلس، به عنوان یک دستگاه اجرایی قلمداد شد.
وی افزود: حَسب قانون، وجه تمایز بسیج سازندگی با سایر دستگاههای اجرایی کشور این است که میتواند با همه دستگاهها و سازمانها در عرصههای محرومیت زدایی و آبادانی، همکاری کند.
سردار زهرایی گفت: بسیج سازندگی، هم ویترین خدمت به مردم است و هم نماینده نانوشته بسیج و سپاه در دولت؛ چرا که از طرف دولت به عنوان یک دستگاه اجرایی در کشور شناخته شده است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی افزود: ما در بسیج سازندگی، در کنار کارهای محرومیت زدایی و آبادانی، استعدادها و توانمندیها و ظرفیتها را شناسایی میکنیم و آنچه برایمان با اهمیت است، «تربیت انسان انقلابی، مومن و جهادی» است.
سردار زهرایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در زمینه محرومیتزدایی دو پروژه پنجساله تعریف کردهایم که با نظرسنجیای که از پایگاههای مقاومت، جهادگران، بسیجیان و مذاکره با دولت انجام شده، محورهای تامین آب شرب روستایی و آب کشاورزی، تامین مسکن روستایی، جادهسازی بین مزارع و کارگاههای زیرساخت اشتغال؛ ساخت مدارس، از جمله این موارد است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر، تأمین آب شرب پایدار در بیش از ۲۳۰۰ روستا به نتیجه رسیده است.
سردار زهرایی ادامه داد: در زمینه تامین آب کشاورزی هم با سازمان منابع طبیعی و معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همکاری میکنیم. سال گذشته ۲۰۵ رشته قنات احیا شدند و در حال حاضر بالای ۸۰۰ هزار مترمکعب استخرسازی صورت گرفته است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی گفت: در زمینه جادهکشی بین مزارع، طی سال گذشته ۹۷۵ کیلومتر از جادههای بین مزارع و راههای روستایی آسفالت شدند.
سرداز زهرایی گفت: با کمک خیران، گروههای جهادی و تجهیزات سپاههای استانی، ۲۰ هزار مددجو از فهرست ۲۷ هزار نفرهای که در اختیار ما قرار گرفته است، خانهدار شدهاند. ما در این زمینه به کمیته امداد و بنیاد مسکن همکاری میکنیم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی گفت: در جریان طرح شهید عجمیان، ۱۰ هزار مدرسه در سراسر کشور با همکاری بسیج دانش آموزی و وزارت آموزش و پرورش، بازسازی و مرمت شدند؛ برای مرمت مسکن هم با کمیته امداد همکاری و ۸ هزار مسکن کمیته امدادی را بازسازی کردیم.
وی عنوان کرد: در راستای مذاکرهای که با شخص رئیس جمهور داشتهایم، کار برچیدن ۴۷۶ مدرسه سنگی و ملاتی در ۲۰ استان که شامل بیش از ۲ هزار کلاس میشوند و ساخت مدارس جدید به جای این مدارس سنگی و ملاتی را از هفته بسیج سازندگی امسال آغاز میکنیم. ما در این زمینه، متوقف برای بودجههای دولتی نخواهیم شد.
سردار زهرایی گفت: مجموعا سال گذشته ۲۳ هزار و ۲۸۸ پروژه محرومیت زدایی توسط قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی به ثمر نشستند که احداثی، مرمتی و بازسازی بودند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به ساماندهی ۶۲ هزار گروه جهادی در کشور، گفت: سامانه اطلس جهادی برای ثبت و ساماندهی این گروهها فعال شده است و درخواست دارم تمام گروههای جهادی در سامانه جدید عضو شوند و ثبت نام کنند. هر کس دغدغه خدمت به دیگران را دارد میتواند در این اطلس ثبت نام کند.
وی با تأکید بر اینکه اختیار را از گروههای جهادی نمیگیریم، گفت:جریان جهادی نباید در ساختارهای اداری محدود شود. ما مرکز مطالعات حرکتهای جهادی را نیز فعال کردهایم که مدرسه جهاد، آموزشهای رسم هجرت و خدمت را به جهادگران آموزش میدهد. نشان فردوس نیز به هر گروه مردم پایه اهدا میشود. مرکز عملیات جهادی نیز رزمایشهای حرکتهای جهادی را انجام میدهد.
سردار زهرایی اعلام کرد: در ضیافت کریمانه در ایام ماه رمضان نیز مقرر شده بود یک میلیون نیازمند غیرمددجو شناسایی و یک میلیون بسته معیشتی توسط خیرین اهدا شود، اما با مشارکت گسترده خیرین دو میلیون و ۶۵۰ هزار بسته معیشتی فراهم و نه تنها به یک میلیون نفر بسته اهدا شد بلکه به نیازمندان با اولویت دوم و سوم نیز بسته معیشتی اهدا شد. به ۱۷ میلیون نفر نیز افطاری اهدا شد. ۲۰۴ هزار دست لباس و بیش از ۱۰۰ هزار جفت کفش نیز از سوی مرم به نیازمندان اهدا شد.
وی با تأکید بر اینکه ما همکاری کننده و بازوی اجرایی نهادها در بحرانها هستیم، گفت: در حادثه بندر شهید رجایی، گروههای جهادی به صورت خودجوش وارد عمل شدند و کمک رسانی کردند؛ ۵۰۰ جهادگر طی ۱۰ روز در بندر شهید رجائی در حال فعالیت هستند.
سردار زهرایی گفت: در قرارگاه اقتصاد مقاومتی نیز تصدیگری در اقتصاد نداریم و هیچ جایی نیست که مالکیت داشته باشیم؛ در این حوزه نیز سال گذشته با وزارت اقتصاد، کار و وزارت کشور همکاری داشتهایم و ۱۳۳ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که ۸۰ هزار شغل در سامانه دولت ثبت شده است و صحت اشتغال ما ۹۴ درصد است. ۲۹ هزار و ۹۵۰ صندوق قرصالحسنه نیز فعال و در حال خدمترسانی هستند که از دل آنها هزار و ۹۰۰ تعاونی ایجاد شده است.
سردار زهرایی گفت: در زمینه حل مشکلات مربوط به ناترازیهای انرژی، تشویق و ترغیب مردم به مصرف صحیح جزو اقدامات ما بوده است. البته تا بستر و موانع ناترازی رفع نشود، مشکل به صورت پایهای حل نمیشود. نیازمند سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی هستیم و باید تسهیلات برای سرمایهگذاران این حوزه فراهم شود. بنیاد تعاون ما در حال اقدام در این حوزه است و سال گذشته ۹ هزار و ۷۰۰ نیروگاه در خانهها و پشتبامها ایجاد شد و به دنبال ساخت مزرعههای خورشیدی در کنار مزارع نیز هستیم که به حل ناترازی کمک کنیم.