به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، جواد ملک لو در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه جهاد آبرسانی از طرح های بزرگ بسیج سازندگی در راستای پیشگیری از تنش آبی است، گفت: مرحله نخست این طرح که آبرسانی به ۱۷۸ روستا بود تا پایان فصل بهار به اتمام می رسد.
وی با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاهای چهار شهرستان کلیبر، ورزقان خداافرین و هشترود مد نظر است، اضافه کرد: مرحله دوم آبرسانی به ۲۳۰ روستای استان در روزهای آینده آغاز می شود و احتمال دارد با آبرسانی به روستاهای مسیر آبرسانی که نیاز باشد این تعداد به ۳۰۰ روستا خواهد برسد که آبرسانی آن ها از محل اعتبارات خود بسیج سازندگی در راستای محرومیت زدایی انجام خواهد شد.
ملک لو با گرامیداشت ۱۷ اردیبهشت سالروز تشکیل بسیج سازندگی، جهاد روشنایی را از دیگر طرح های حمایتی بسیج سازندگی نام برد و افزود: تاکنون برای ۱۰۳ خانوار که از مددجویان کمیته امداد هستند دستگاه کوچک مقیاس خورشیدی پنج کیلوواتی نصب شده است.
وی ادامه داد: نصب این دستگاه ها برای شش دهک اول و در راستای شغل پایدار این خانواده خااختصاص می یابد و برق تولیدی از طریق اداره برق خریداری می شود و ۲۵ سال نیز عمر مفید هر دستگاه است.
ملک لو به مشارکت بسیج سازندگی در ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن هم پرداخت و اظهار کرد: پنج هزار و ۵۰۰ واحد در موضوع نهضت ملی مسکن متعهد هستیم و از نظر تعداد و کیفیت بهترین در کشور هستند.
وی ادامه داد: این واحدها در چهار شهرستان تبریز، شهر جدید سهند، مراغه و مرند در حال ساخت بوده و بسیاری از آن ها نیز آماده تحویل هستند.
ملک لو به طرح «نهضت مدرسه سازی» دولت چهاردهم نیز اشاره و بیان کرد: در قالب این طرح نیز شش مدرسه را تعهد کردیم که البته پیش از این طرح، مدرسه شش کلاسه پانزده خرداد در روستای افشرد هریس در حال ساخت است و امیدواریم تا آغاز سال تحصیلی جدید به بهره برداری برسد.
مسئول بسیج سازندگی سپاه عاشورا همچنین با اشاره به اینکه شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید»، از اهداف بسیج سازندگی است، صندوق های قرض الجسنه در روستاها و شهرها را از جمله مهم ترین اقداماتی خواند که در این راستا ایجاد شده اند.
ملک لو با اعلام اینکه در استان یکهزار و ۳۶۷ صندوق با ۷۰ هزار و ۵۰۰ نفر عضو و ۵۲ میلیارد تومان سرمایه در گردش فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: با ایجاد صندوق های قرض الحسنه سرمایه های اندک و در قالب اشتغال های خانگی و خرد منتج به کارهای بزرگ می شود و از طریق تسهیل گران به سمت اشتعال مردم سوق می یابند.
وی افزود: پس از مدتی که سرمایه صندوق ها افزایش یافت به تعاونی ها تبدیل می شود که تا حال حاضر در استان ۶۸ تعاونی شکل گرفته و این تعاونی ها در مناطق مختلف به عنوان قطب محصولات مانند تعاونی زعفران کاران و ... فعالیت می کنند و تاکنون از طریق این تعاونی هابرای یکهزار و ۸۹۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
ملک لو به اعطای تسهیلات بانکی اشتغال زایی از طریق بانک ها نیز اشاره و اظهارداشت: سال گذشته تقریبا ۳۵۰ میلیارد در این خصوص تخصیص یافته که ۲۷۶ میلیارد آن جذب شده و تا پایان اردیبهشت مهلت جذب باقی مانده آن وجود دارد و تلاش داریم همه آن محقق شود و از این تسهیلات برای ۲۵۶ نفر شغل ایجاد شده است.
وی به طرح کاشت یک میلیارد درخت در طول چهار سال با عنوان پویش «هم عهدی سبز به یاد حاج قاسم» هم اشاره کرد و افزود: تامین نهال بر عهده منابع طبیعی است و تاکنون یک میلیون ۶۱۵هزار نهال مثمر کاشته شده است.
ملک لو همچنین با اشاره به فعالیت گروه های جهادی، اظهارداشت: شالوده بسیج سازندگی تربیت نیروهای جوان متعهد است و گروه های جهادی مصداق بارز است و در حال حاضر سه هزار و ۳۰۰ گروه جهادی در استان طبق دستورالعمل قرارگاه دسته بندی تخصصی در ۱۲ عرصه مختلف عمرانی، پزشکی و .. فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: ۵۸۰ گروه جهادی نیز در قرارگاه نوروزی امسال در نقاط محروم آناخاتون و روستاها فعالیت کردند و سال گذشته نیز ۲۰۰ خانه محروم از طریق گروه های جهادی ساخته شده است.
ملک لو کمک های مومنانه را از دیگر فعالیت گروه های جهادی عنوان و اظهار کرد: بالغ بر ۱۵۰ هزار بسته معیشتی یلدایی، توروزی و رمضانی با ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان تهیه و به صورت هدفمند با شناسایی افراد و حفظ کرامت انسانی توزیع شد.
وی اهدای ۶۳۰ جهیزیه به نوعروسان، ۱۹ هزار بسته تحصیلی، آزادی ۱۲۱ نفر زندانی جرایم غیر عمد با شش میلیارد تومان، پخت و توزیع ۵۵۰ هزار پرس غذا در قالب ضیافت کریمانه، توزیع ۸۷۵ بسته گوشت قربانی، توزیع بسته های بهداشتی، پوشاک و کفش و کالاهای ضروری زندگی به نیازمندان را از دیگر اقدامات گروه های جهادی برشمرد.
ملک لو در ادامه از اجرای طرح آبخیز تا جالیز در قالب ۲۸ طرح با اعتباری ۵۹ میلیارد تومان خبر داد و گفت: امسال هم این طرح از اولویت های سازندگی از طریق گروه های جهادی در قالب قرارگاه امام حسن(ع) با همکاری جهاد کشاورزی و منابع طبیعی است.
ملک لو با بیان اینکه توان همه گروه های جهادی در این طرح پای کار است، گفت: در قالب کانال کشی، لوله کشی و لایرروبی رودخانه ها اجرا می شود که اعتبار آن سال ۱۵۷ میلیارد تومان برآورد شد.