۲۳ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 13 May 2025
08:18
کد خبر : 9687253
۱۸:۱۴

۱۴۰۴/۰۲/۲۲
سرهنگ مختاری معین:

رازداری و صبر از ویژگی‌های مومن حقیقی است

همدان-مسئول عقیدتی سیاسی سپاه ناحیه همدان با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) گفت: مؤمن حقیقی سه ویژگی اساسی دارد که شامل رازپوشی، دستگیری و صبر است.

رازداری و صبر از ویژگی‌های مومن واقعی است

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، سرهنگ علی مختاری معین در جمع بسیجیان پایگاه مقاومت شهید رجبیه حوزه شهید برقعی همدان اظهار کرد: در حدیثی از امام رضا (ع) آمده است «انسان مؤمن، مؤمن حقیقی نمی‌شود مگر آنکه سه خصلت را در خود داشته باشد».

وی افزود: این حدیث در حقیقت معیاری روشن برای سنجش ایمان است، اینکه چه اخلاقی باید در مؤمن باشد و چه ویژگی‌هایی او را به ایمان حقیقی نزدیک می‌کند؛ امام رضا (ع) تأکید دارد که یک خصلت را باید از خداوند، یک خصلت را از پیامبر(ص) و یکی را از امامان بیاموزیم؛ الگویی روشن برای ساختن شخصیت ایمانی.

مسئول عقیدتی سیاسی سپاه ناحیه همدان نخستین خصلت را «رازپوشی» دانست و گفت: مؤمن باید از خدا یاد بگیرد که رازدار باشد، اگر عیبی در کسی دید، آن را افشا نکند، بلکه چشم‌پوشی کرده و خطای دیگران را توجیه کند.

وی عنوان کرد: در روایاتی از امام صادق (ع) آمده که اگر از برادر مؤمن خود خطایی دیدی، آن را تا هفتاد بار توجیه کن و این یعنی نگاه ما باید دلسوزانه و اصلاح‌گرانه باشد، نه مچ‌گیرانه بنابراین اساس تعامل با دیگران باید بر پایه‌ »دستگیری» باشد نه «مچ‌گیری».

مختاری معین با اشاره به کلام امیرالمؤمنین علی (ع) در نامه به مالک اشتر گفت: اگر کسی را در حال گناه دیدی، آن را بازگو مکن؛ شاید همان شب توبه کرده باشد؛ خداوند، ستارالعیوب است و عیوب بندگانش را می‌پوشاند و مؤمن نیز باید در تعامل با دیگران همین خصلت الهی را در خود جاری سازد.

وی با تأکید بر اهمیت باطن دین تصریح کرد: ظاهر دین نماز، روزه و تلاوت قرآن است، اما باطن آن اخلاق، بصیرت و رعایت حقوق مردم است، این مناسک زمانی ارزشمند است که باعث رشد و تعالی انسان شود، اگر کسی فقط ظاهر دین را اجرا کند اما درونش را با اخلاق اسلامی پرورش ندهد، از حقیقت ایمان دور خواهد ماند.

مسئول عقیدتی سیاسی سپاه ناحیه همدان گفت: ویژگی دوم مؤمن، مدارا کردن است که باید از پیامبر اکرم (ص) آموخت، پیامبر(ص) با مدارا، دل‌ها را جذب کرد و دین را گسترش داد؛ نمونه بارز آن، برخورد ایشان با یک یهودی بی‌احترام بود؛ حضرت با رفتاری مهربانانه از او عیادت کرد و آن فرد با قلبی آرام مسلمان از دنیا رفت.

وی با تأکید بر اینکه مدارا ابزار هدایت و تربیت است، گفت: مدارا کردن یعنی فرصت دادن، درک شرایط و نشان دادن صبر در روابط اجتماعی؛ یک مؤمن باید با همسر، فرزند، والدین، بستگان، دوستان، همسایگان و همکاران خود با مدارا رفتار کند، چراکه این اصل ریشه در سیره‌ پیامبر(ص) دارد و زمینه‌ساز رشد فردی و اجتماعی است.

مختاری‌معین به سومین خصلت مؤمن اشاره و بیان کرد: ویژگی سوم، صبر در برابر سختی‌ها و مصائب است که باید از اهل‌بیت (ع)، به‌ویژه حضرت زینب (س) آموخت؛ ایشان در دل داغ‌های کربلا فرمودند«ما رأیتُ إلا جمیلاً»؛ یعنی جز زیبایی ندیدم، این نشان‌دهنده بالاترین سطح از ایمان و پذیرش حکمت الهی است.

وی با بیان اینکه دنیا محل نوسان و تغییر است، گفت: پول، مقام، ماشین و خانه، آرامش واقعی نمی‌آورد، آنچه انسان را به آرامش می‌رساند، صبر، رضا و باور به وعده‌های الهی است.

مسئول عقیدتی سیاسی سپاه ناحیه همدان تأکید کرد: اگر این سه خصلت رازپوشی، مدارا و صبر در ما نهادینه شود، می‌توانیم در مسیر ایمان واقعی گام برداریم و به یک انسان مؤمن به‌معنای حقیقی تبدیل شویم.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید