به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، آرش رنجبران عصر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این رویداد ملی در محور ساخت و تولید و فناوری های صنعتی برگزار می شود، افزود: زمان برگزاری این رویداد از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز خواهد بود.
وی اضافه کرد: ۸۰ شرکت از ۴۰ واحد دانشگاهی ۱۹ استان در این رویداد حضور خواهند داشت که بیشترین تعداد شرکت کننده ها از تبریز بوده و ۲۰ صنعت استان نیز در برگزاری آن همکاری می کنند.
رنجبران نوآوری و فناوری های مرتبط با هوشمندسازی و اتوماسیون صنعتی، طراحی و مهندسی، فرآیندهای ساخت و روش های تولید، تحول دیجیتال در زنجیره ارزش، بازسازی، ارتقا و بهینه سازی تجهیزات، ارتقا کیفیت و انطباق با استاندارها، تعمیر و نگهداری پیش بینانه و تجویزی، انرژی های پایدار و بهینه سازی مصرف، بهداشت ایمنی و محیط زیست، مدیریت لجستیک و تعاملات بین شرکتی را از عناوین محورهای هشتمین رویداد ملی عصر امید برشمرد.
رنجبران برگزاری جلسات اختصاصی با شرکت های بزرگ صنعتی، مشارکت در سفارش های ساخت، چهارشنبه های صنعتی و ... را از جمله برنامه های جنبی این رویداد عنوان کرد.
وی در ادامه با تاکید به اهمیت صنعت در آینده کشور، گفت: دانشکده ها در دانشگاه آزاد بازنگری شدند و دانشکده مهندسی صنعت و ساخت و تولید راه اندازی و دروس صنعتی این دانشکده در واحدهای صنعتی در موضوع کنترل کیفی، عملیات حرارتی، سیستم اندازه گیری و ... در واحدهای صنعتی استان از جمله تراکتورسازی و ... برگزار می شود و چهارشنبه های صنعتی نیز در این راستا هر هفته با بازدید از صنایع مختلف دایر است.
رنجبران با اشاره به اینکه امروز دانشگاه آزاد از نظر اقتصادی در شرایط پایداری قرار دارد، بیان کرد: بخش عمده بدهی ها پرداخت شده و درآمدهای خوبی از شهریه و غیر شهریه داریم که همه برای دانشگاه هزینه می شود و افزایش شهریه نسبت به شرایط اقتصادی کم بوده است.
وی ادامه داد: با وجودی که رشته های فنی و مهندسی در کشور به شدت دچار مشکل و کم مخاطب شدند ولی در دانشگاه تبریز در رشته هوافضا افزایش دانشجو داریم که در این رشته از ۹ دانشجو به ۴۰ دانشجو رسیدیم و در رشته صنایع غذایی بیش از ۴۵ درصد، شیمی کاربردی ۱۵۰ درصد در مهندسی مکانیک بیش از ۴۰ درصد، در مهندسی شیمی ۵۰ درصد جذب دانشجو داشتیم که این نشانگر حرکت دانشگاه به سمت آموزش های عرصه و فناورانه است.
وی با بیان اینکه راهی جز توسعه فناورانه در دانشگاه آزاد نداریم، یکی از طرح های فناورانه را راه اندازی خط تولید در تراکتورسازی عنوان کرد.
رنجبران همچنین به تولید جلبک اسپیرولینا به عنوان ماده ای مهم در صنایع غذایی اشاره و اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۲۰ تن از این محصول وارد کشور شده و اگر در تولید این محصول که یک سوم آن در دانشگاه آزاد تبریز تولید می شود خودکفا شویم بی نیاز از واردات آن خواهیم شد.
وی به شش رشته حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی، حسابداری، مدیریت و کامپیوتر را از رشته های پر مخاطب واحدهای آزاد آذربایجان شرقی خواند و گفت: ۷۰ درصد دانشجویان استان در این رشته ها تحصیل می کنند.
رنجبران دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان را با دارا بودن ۳۵ واحد دانشگاهی در بین ۴۰۰ واحد دانشگاهی کشور از مهم ترین و بزرگترین مراکز آموزشی کشور نام برد.