۲۹ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 19 May 2025
02:13
کد خبر : 9688098
۱۴:۳۷

۱۴۰۴/۰۲/۲۸

برگزاری آیین بزرگداشت شاعر نامدار ایران‌زمین، حکیم ابوالقاسم فردوسی در ازنا

جشنواره فردوسی و شاهنامه به مناسبت فرارسیدن روز ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در شهرستان ازنا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان از ازنا، جشنواره فردوسی و شاهنامه به مناسبت فرارسیدن روز ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در شهرستان ازنا برگزار شد.

در این جشنواره علی اکبر جاهد فرماندار شهرستان ازنا به جایگاه والای فردوسی در میان اقوام ایرانی اشاره کرد و گفت: فردوسی به دلیل نوع نگرش به فرهنگ ایرانی و تلاش برای زنده نگه داشتن آن در شرایطی که این فرهنگ در معرض هجمه گسترده واقع شده بود، در میانه همه اقوام، شاعری مقبول است و همه ایرانیان با نگاه احترام به او می‌نگرند و جایگاه ویژه‌ای برای او قائل هستند.

میثم محتشم رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ازنا ضمن قدردانی از همکاری مسئولان و هنرمندان این شهرستان در برگزاری برنامه‌های فرهنگی هنری، به تاثیر بی‌بدیل فردوسی در فرهنگ و ادب ایران اشاره کرد و گفت: امروزه که مردی متوهم از آنسوی جهان، در رؤیاهای خود آرزوی خام تغییر نام خلیج همیشه فارس را پرورش داده، بیش از هر زمان دیگری به نقش ارزنده‌ی فردوسی و اثر ارزشمند او که سند زنده‌ی فرهنگ و ادب ایران‌زمین است، برای پاسداشت سرزمین و فرهنگ این دیار همیشه سرافراز پی می‌بریم و بیش از گذشته نیاز به حرمت گذاری به او را احساس می‌کنیم.

عبدالرضا گودرزی، شاهنامه‌پژوه و سخنران این جشنواره نیز ضمن سخنانی به ویژگی‌های منحصر به فرد شاهنامه اشاره کرد و گفت: شاهنامه در حقیقت خردنامه است، منشور یکتاپرستی، داد و دهش و فروزه‌های والای انسانی است و شخصیتی را که بر مبنای شاهنامه از فردوسی می‌توان دریافت، انسانی است پارسا، ایران دوست، دلداده‌ی پیامبر اسلام و اهل بیت(ع)، اخلاق مدار و خردمند و در حقیقت خرد، جان شاهنامه‌ی اوست.

وی گفت: فردوسی آنگونه که خود نیز به درستی اشاره کرده، در فرهنگ ایران، بنایی خلل‌ناپذیر و استوار را برافراشت و به واسطه‌ی آن به ایرانیان فرّ و شکوه دوباره‌ای بخشید.

گودرزی: خرد، برترین داده‌ی آفریدگار عالم به آدمی است و از این منظر است که این اندیشه بر تارک شاهنامه فردوسی چون ستاره‌ای تابان می‌درخشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش زنان در فرهنگ ایران اشاره کرد و افزود: زنان ایرانی همواره نقشی تعیین کننده و ارزشمند در جامعه‌ی ایرانی داشته‌اند و به خصوص در حوزه ادبیات، نقش این زنان بسیار آشکار است و باید اذعان کرد که اگر همسران فردوسی و نظامی نبودند، ممکن نبود که آثاری چون شاهنامه و خمسه آفریده شود.

در پایان این جشنواره با اهدای لوح تقدیر از هنرمندان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام /


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید