به گزارش خبرنگاربسیج ازخمینیشهر؛خانم زهرا نیک سیرت یکی از بانوان بسیجی پایگاه فاطمه بنت اسد سلام الله علیها و هنرمند محله دستگرد است که با تشویق خانواده به ویژه پدر وهمسر دراین عرصه وارد شده وتوانسته است تمام مراحل تهيه يك فرآورده ممتاز فيروزه كوبي را آموخته وبا همراهی همسر و فرزندان همه آن مراحل را انجام دهد.
هنر فیروزه کوبی جزء یکی از صنایعدستی نوظهور در ایران است که بسیار زیبا و چشمنواز است.
فیروزه کوبی با کنار هم قراردادن سنگهای فیروزه بر متریالهای مختلفی مانند مس، برنج، نقره، سفال و چوب برای تولید انواع اشیای تزئینی، ظروف مسی، اکسسوریهای زیبا و محصولات دکوراتیو مورد استفاده قرار میگیرد.
تولید گلدان، سماور، سنبلدان، سنگاب، شیرینیخوری و آجیلخوری و … از مهمترین کاربردهای فیروزه کوبی در تولید ظروف مسی صنایع دستی هستند.
هنرمند فیروزه کوب قطعات ریز فیروزه را که با زحمت زیادی شست و شو داده و بهوسیلهی غربال از یکدیگر جدا شدهاند را با هنرمندی و ظرافتی کمنظیر به وسیلهی لاک (نوعی چسب) و حرارت زیاد بر روی شی موردنظر میچسباند و آنها را با فشار بر روی لاک محکم میکنند.
سپس قسمتهای پوشیده شده از لاک و سنگ فیروزه را به وسیلهی سنگ سمباده آب میسایند تا قسمتهای اضافی لاک و برجستگیهای جزئی از سنگها، سائیده و صیقلی گردد.
در مرحله آخر لایهی کدر و تیره رنگی را که بر روی قسمتهای فلزی در حین عمل فیروزهکوبی، بر روی ظرف ایجاد شده به وسیلهی ابزارهای دستی و یا تیغهی چرخکاری از روی آن میزدایند و سپس این قسمتهای فلزی را پولیش میکنند تا شفاف شود و حالت صیقلی پیدا کند.