به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، حجتالاسلام والمسلمین الهنور کریمیتبار نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه ایلام در نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام اظهار کرد که اهمیت رسانهها به عنوان آیینه واقعیت جامعه و مهندسان افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست و باید بستری مناسب برای فعالیت تخصصی و حرفهای آنان فراهم شود تا ضمن تقویت وحدت، توسعه استان نیز شتاب گیرد.
وی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به معیشت و امنیت شغلی اصحاب رسانه، افزود: رسانهها ستون فقرات فرهنگسازی و آگاهیبخشی در جامعه هستند و لازم است متناسب با ظرفیتها و مقدورات استان، حمایتهای مادی و معنوی از فعالان این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
نماینده ولیفقیه در استان ایلام، رعایت اخلاق رسانهای را از جمله الزامهای مهم فعالیت در این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: گاهی برخی مباحث مطرح شده در برخی رسانهها با شأن و جایگاه رسانه در تراز جمهوری اسلامی همخوانی ندارد و انتظار میرود همواره چارچوبهای اخلاقی و حرفهای رعایت شود.
وی با اشاره به مثالهایی از پرداختن به موضوعهای حاشیهای در تعطیلات نوروزی، بر لزوم پرهیز از هنجارشکنی و کنکاشهای بیمورد در زندگی شخصی افراد تأکید کرد و گفت: رسانهها باید سهم خود را در جهتدهی افکار عمومی و مطالبهگری برای تأمین منافع استان ایفا کنند.
حجتالاسلام کریمیتبار با بیان اینکه رویکرد تمرکز رسانهها بر نقاط ضعف، به زیان استان است، تصریح کرد: اکنون در آستانه سفر رئیس جمهور به استان، بیش از هر زمانی نیازمند وحدت، همدلی و نمایش توانمندیها و ظرفیتهای استان هستیم تا بتوانیم از فرصت این سفر بهترین بهره را ببریم.
امام جمعه ایلام تاکید کرد: باید تلاش شود تا با معرفی نیمه پر لیوان و تمرکز بر ظرفیتهای استان، زمینه جذب سرمایهگذاری و اجرای پروژههای اثرگذار برای توسعه ایلام فراهم شود.
وی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی میان نهادهای مرتبط با مسجد اقدامی مهم و ضروری است، از انتخاب مسئول واحد هماهنگکننده این مجموعهها در استان خبر داد و گفت: حمایت از ابزارهای رسانهای و نقشآفرینی هیات امنا، مسیر توسعه فرهنگ دینی و اجتماعی را هموار خواهد کرد.
حجتالاسلام کریمیتبار با اشاره به مهمترین چالشهای موجود در حوزه مساجد افزود: همواره در سالهای گذشته، تعیین هیات امنا یکی از اصلیترین دغدغهها بود، اما مقرر شده است که اعضای هیات امنا توسط همین مجموعه هماهنگکننده تعیین شوند تا افراد دغدغهمند و آشنا با امور مسجد، مسئولیتهای کلیدی را بر عهده گیرند.
نماینده ولی فقیه در استان ایلام ادامه داد: تجربه نشان داده هماهنگی و همراهی مجموعههای مرتبط، موجب ارتقای عملکرد مساجد، تقویت ارتباط با جامعه و افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد.
امام جمعه ایلام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت فرهنگ کردی در هویت استان، خاطرنشان کرد: پیگیریها و اقدامهای مناسبی در این زمینه انجام شده است. سال گذشته نیز با ورود رسانهها و مطبوعات محلی به حوزه فرهنگ کردی و برگزاری مسابقات فرهنگی، گامهای اثربخشی در جهت تقویت این حوزه برداشته شد.
وی تصریح کرد: رسانهها میتواند در فرهنگسازی کردی ایلامی نقشآفرینی ویژهای داشته باشند و باید همه ابعاد فرهنگ مانند آداب و رسوم با روایت صحیح و حرفهای رسانهها معرفی و ترجمه شود تا ظرفیتهای فرهنگی استان هرچه بیشتر به جامعه و نسل جوان منتقل گردد.
کریمیتبار افزود: تنها در صورت همافزایی و همکاری همه مجموعهها و بهرهگیری از ظرفیت رسانههای نوشتاری، مجازی و دیداری و شنیداری است که میتوانیم مهندسی افکار عمومی را به نفع تقویت انسجام اجتماعی به پیش ببریم چرا که نبود هماهنگی میان این بخشها، تلاشها برای فرهنگسازی را کماثر خواهد کرد.
وی همچنین تاکید کرد: برای دستیابی به اهداف فرهنگی بزرگ، ابزار رسانهای نیازمند حمایت جدی است و شورای فرهنگ عمومی باید از ابزارهای خلاقانه و کارآمد برای ترویج فرهنگ شهروندی و ارتقای سرمایه فرهنگی بهره بگیرد.
نماینده ولیفقیه در استان در پایان با قدردانی از تلاشهای نهادهای فرهنگی و اهالی رسانه گفت: همگان باید با انسجام و مسئولیتپذیری، مسیر تقویت فرهنگ عمومی و اجتماعی استان را هموار کنند.
رسانههای استان ایلام؛ زمینهساز انسجام ملی و توسعه متوازن با رویکرد بومی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این نشست اظهار کرد که رسانههای استان با برخورداری از سرمایه انسانی توانمند و رویکرد تخصصی، نقش محوری در توسعه متوازن، ارتقای فرهنگ عمومی و حفظ هویت بومی ایفا میکنند و لازم است همواره مورد حمایت و تقویت قرار گیرند.
علی هلشی یادآور شد: اطلاعرسانی درست و حرفهای یکی از مهمترین عوامل ارتقای فرهنگ عمومی است و بهرهمندی از رسانههای دارای پیشینه و رزومه قوی، زمینه اعتمادسازی و همگرایی حقوق مردم استان را فراهم میسازد.
وی افزود: توسعه متوازن استان ایلام تنها با همافزایی حوزههای تخصصی رسانه و پردازش مناسب موضوعهای مهم از جمله نفت، گاز و پتروشیمی و فرصتهای بینظیر گردشگری و اربعین، محقق میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام، با اشاره به نقش تولید محتوا در رسانههای محلی و دو زبانه بودن برخی نشریات، تاکید کرد: حفظ هویت و زبان مادری، انسجام قومی، همبستگی ملی و گسترش فرهنگ و ادبیات بومی از ظرفیتهای ارزندهای است که رسانهها میتوانند به بهترین شکل برای استان ایلام رقم بزنند.
هلشی ادامه داد: همزمان با سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، اربعین حسینی و بزرگداشت شهدای خدمت، دو هزار جلد کتاب به کتابخانه مرکزی شهر ایلام اهدا شد. همچنین آیین تجلیل از فعالان عرصه کتاب، نشستهای نقد و بررسی آثار و توزیع کتابها در اماکن فرهنگی استان برگزار شده است.
وی درباره مسائل حوزه رسانه خاطرنشان کرد: استان ایلام با برخورداری از ظرفیت بالای سرمایه انسانی و رسانههای فعال، توانمندی مناسبی برای ایفای نقش اثرگذار در توسعه فرهنگی و اقتصادی دارد و فعالیت رسانهها در شورای فرهنگ عمومی، زمینهساز همافزایی و همگرایی بیشتر در جامعه خواهد بود.
در این نشست رییس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای استان ایلام نیز در باره معیشت و اقتصاد رسانه، اخلاق رسانه و آموزش و نقش رسانه در تبیین فرهنگ عمومی و روایت اول با رویکرد رسانههای بومی و محلی استان گزارشی را ارائه کرد.