۰۲ / خرداد / ۱۴۰۴ - 23 May 2025
21:55
کد خبر : 9689622
۱۹:۱۱

۱۴۰۴/۰۳/۰۱
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی آذربایجان‌غربی خبر داد

افزایش مراکز مردمی «نفس» در آذربایجان‌غربی به ۲۲ واحد/ اقدامات گسترده در زمینه پیشگیری از سقط جنین

ابراهیم حاجی شاه‌ولدی از گسترش مراکز مردمی نفس خبر داد و گفت: تاکنون ۱۷ مرکز مردمی نفس در استان راه‌اندازی شده و در سال جاری نیز پنج مرکز دیگر به این مجموعه افزوده خواهد شد تا مجموع مراکز به ۲۲ واحد برسد.

ابراهیم حاجی‌شاه‌ولدی، مسئول مرکز مردمی «نفس» آذربایجان‌غربی و رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌غربی از گسترش مراکز مردمی نفس خبر داد و گفت: تاکنون ۱۷ مرکز مردمی نفس در استان راه‌اندازی شده و در سال جاری نیز پنج مرکز دیگر به این مجموعه افزوده خواهد شد تا مجموع مراکز به ۲۲ واحد برسد و در راستای جوانی جمعیت گام‌های بلندتری برداشته شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در معرفی این مراکز افزود: در سال گذشته، فعالیت‌های متعددی برای معرفی مرکز مردمی نفس صورت گرفته که می‌توان به شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی پوستر و عکس، معرفی در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی و راه‌اندازی هسته‌های آموزشی در فرهنگسرا‌های شهرداری با همکاری بسیجیان دانشگاه علوم پزشکی، رابطین مراکز بهداشت و رابطین مردمی نفس اشاره کرد.

حاجی‌شاه‌ولدی از امضای تفاهم‌نامه‌ای با معاونت فرهنگی شهرداری ارومیه خبر داد و تصریح کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه، امسال هسته‌های آموزشی با محوریت فرهنگسرا‌های شهرداری و با موضوع پیشگیری از سقط جنین، عوارض و پیامد‌های آن ویژه مادران راه‌اندازی می‌شود، سال گذشته بیش از ۵۴۰ نفر با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مامایی و متخصصان در این کارگاه‌ها شرکت کردند.

سال گذشته ۶۶۵ نفر از سقط جنین منصرف شدند

وی ادامه داد: در سال گذشته ۶۶۵ مورد از مادرانی که قصد سقط جنین داشتند توسط رابطین شناسایی و از این اقدام منصرف شدند از این تعداد ۲۹۵ نوزاد تاکنون متولد شده‌اند و مابقی نیز در سال جاری متولد خواهند شد، با در نظر گرفتن میانگین ماهانه دو تا سه مورد در هر شهرستان این رقم هنوز مطلوب نیست و تلاش خواهیم کرد آمار نجات جنین را افزایش دهیم.

به گفته مسئول بسیج جامعه پزشکی آذربایجان‌غربی، یکی از فعالیت‌های حمایتی مرکز نفس دیدار و تجلیل از مادران منصرف‌شده از سقط جنین است، در همین راستا با کمک خیرین، سبد‌های غذایی شامل پوشاک، مواد پروتئینی، شیر و سایر اقلام ضروری در اختیار این خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۳۸ کارگاه آموزشی در سطح استان برگزار شد که در آن مباحثی، چون عواقب قانونی سقط و اهمیت حفظ حیات جنین ارائه شد و بیش از ۱هزار و ۵۳۰ نفر در این کارگاه‌ها حضور یافتند.

ارائه خدمات مشاوره‌ای رایگان به بیش از دو هزار نفر

حاجی‌شاه‌ولدی به راه‌اندازی مرکز مشاوره «بهار نیکو» زیر نظر نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای میان بسیج جامعه پزشکی و این مرکز، خدمات مشاوره‌ای به صورت رایگان در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار می‌گیرد و تاکنون ۲ هزار و ۴۳۰ نفر از خدمات بهداشت روان و جسمی بهره‌مند شده‌اند.

وی همچنین از اقدامات حمایتی نظیر ارائه خدمات درمانی، تأمین هزینه‌های اسکان مادران منصرف از سقط، ایجاد اشتغال برای همسران این افراد با حمایت اصناف و توزیع بسته‌های معیشتی میان مادران بی‌بضاعت خبر داد و افزود: برای سازمان‌دهی این اقدامات، کارگروه پیشگیری از سقط ایجاد شده که فعالیت خود را از سال جاری آغاز کرده است.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان گفت: طبق مصوبه قرارگاه جوانی جمعیت سازمان بسیج مستضعفین، سه کارگروه تخصصی شامل پیشگیری از سقط، تغذیه و سلامت و درمان ناباروری راه‌اندازی شده‌اند سال گذشته ۹۲۰ زوج نابارور شناسایی و به موسسه تأمین درمان بسیجیان معرفی شدند که بالغ بر ۴۲ میلیارد ریال برای درمان آنان هزینه شد همچنین ۱۲۰ زوج دیگر از طریق بیمه دانا تحت درمان قرار گرفتند که برای آنها بیش از ۳۶ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی تاکید کرد: بانوانی که از سقط منصرف شده‌اند برای دریافت خدمات درمانی به بیمارستان کوثر معرفی می‌شوند تا از تخفیف‌های درمانی بهره‌مند شوند، قصد داریم با همکاری کارگروه پیشگیری از سقط و بیمارستان کوثر، این اقدامات را با جدیت بیشتری ادامه دهیم.

حاجی‌شاه‌ولدی با اشاره به وظایف کارگروه پیشگیری از سقط جنین، بر اهمیت تدوین آیین‌نامه‌ها، برگزاری جلسات تخصصی، مشارکت فعال در حفظ حیات جنین، آگاه‌سازی خانواده‌ها و برپایی کلاس‌هایی با محوریت احکام شرعی مرتبط با جنین تأکید کرد.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کنشگران حوزه جمعیت

وی همچنین از برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کنشگران حوزه جمعیت خبر داد و در ادامه به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: با امضای این تفاهم‌نامه، گام‌های مؤثری در راستای اجرای وظایف محوله برداشته خواهد شد.

این مسئول ضمن قدردانی از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مدیران این دانشگاه، اظهار کرد: حمایت‌های انجام‌شده از سوی مسئولان دانشگاه، زمینه‌ساز تحقق اهداف و پیشبرد برنامه‌های کارگروه خواهد بود.

تلاش برای حل مشکلات زوجین از طریق انعقاد تفاهم‌نامه با نهاد‌های حمایتی

حاجی شاه‌ولدی از برنامه‌ریزی برای انعقاد تفاهم‌نامه با نهاد‌های حمایتی در سال جاری خبر داد و گفت: در سال جاری تلاش خواهیم کرد با نهاد‌هایی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان بهزیستی و اقشار بسیج تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کنیم تا بتوانیم از این طریق زوجینی را که با مشکلاتی نظیر بیکاری، اختلافات خانوادگی و سایر مسائل اجتماعی مواجه هستند، شناسایی کرده و برای حل مشکلات آنان اقدام کنیم.

وی در ادامه به بیان یکی از خاطرات خود در این زمینه پرداخت و گفت: در جریان فعالیت‌های‌مان با زوجی آشنا شدیم که به دلیل اشتغال و برخی مسائل دیگر تصمیم گرفته بودند صاحب فرزند نشوند این تصمیم ۱۱ سال ادامه یافت پس از مشاوره با روانشناسان تصمیم به فرزندآوری گرفتند؛ اما بچه‌دار شدن‌شان ۱۱ سال به طول انجامید این زوج این مدت زمان را مکافات تصمیم اولیه خود دانسته و اذعان داشتند همان‌قدر که از تولد فرزند ممانعت کرده بودند، ناچار شدند همان مدت را صرف درمان و مداوا کنند.

حاجی‌شاه‌ولدی در پایان تأکید کرد: «یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های ما، شناسایی و حمایت از چنین خانواده‌هایی است تا بتوانیم با ارائه مشاوره، حمایت‌های مادی و روانی، زمینه پایداری و آرامش در زندگی آنان را فراهم کنیم.

انتهای پیام


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید