۰۴ / خرداد / ۱۴۰۴ - 25 May 2025
02:39
کد خبر : 9689771
۰۸:۲۰

۱۴۰۴/۰۳/۰۳

زبان «طنز» ظرفیتی برای هشدار بحران کم‌آبی و پیامدهای آن است

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت و پتانسیل زبان طنز می‌توان بحران کم‌آبی و پیامدهای آن را بیان و هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از کاشمر یزدان رضایی  در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی شعر طنز آب ایران در کاشمر، اظهار کرد: با توجه به نامگذاری جشنواره بنام آب، نگران شدم که مبادا این جشنواره همانند برخی قوانین مجلس خشک و کم آب باشد.

وی با بیان اینکه حضور شاعران و علاقمندان به شعر در این جشنواره مثل باران به مجلس ما روح تازه بخشیده است، افزود: «طنز» این هنر ظریف و هوشمندانه، ناهنجاری‌های اجتماعی را بدون خشونت به تصویر می‌کشد و بدون اینکه بیمار را بیازارد، درمان می‌کند.

 معاون وزیر نیرو بیان کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت و پتانسیل زبان طنز می‌توان بحران کم‌آبی و پیامدهای آن را بیان و هشدار داد.

وی با اشاره به اینکه می توان با مدیریت درست و بهینه مصرف کردن آب در حفظ و حراست از منابع آبی تلاش کرد، افزود: ماه گذشته بازدیدی از گلخانه‌ای تولیدی داشتم که توانسته بود با مصرف یک سوم آب، تولیدش را سه برابر افزایش دهد، لذا صرفه‌جویی و مصرف بهینه محدودیت نیست، بلکه مزیتی در استفاده درست و صحیح است.

رضایی با اذعان به اینکه فشار مشکلات و ناترازی آنقدر زیاد است، که مجبوریم فوران کنیم، خطاب به شاعران طنز تصریح کرد: امروز شما طنزپردازان تنها مسئول خنداندن مردم نیستید، بلکه وجدان بیدار جامعه هستید، لذا در این مسیر باید طنز همچون آبیاری دقیق، هدفمند و بدون هدررفت باشد.

وی ادامه داد: ما در وزارت نیرو به نقش سازنده طنز در جامعه واقفیم و در این راستا از هنرمندانی که با زبان طنز، پیام‌های اجتماعی را منتقل می‌کنند، حمایت می‌کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو با بیان اینکه طنز به تنهایی کافی نیست و ضرورت دارد با اکران هنری آینده‌ای پایدار برای کشور رقم بزنیم، پیشنهاد داد که جایزه ملی طنز آب در کشور شروع کنیم تا از این طریق با خلق آثار طنز مردم را بخندانیم و هم کشاورزان را تشویق به بهره‌وری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با زبان طنز بتوانیم برای دریای درست مصرف کردن در جامعه تغییر نگرش ایجاد کنیم.

قائم‌مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز با اذعان به اینکه «طنز» یک هشدار و تلنگر است که در جریان شرایط بحرانی وضعیت آب قرار بگیریم، گفت: اینکه در قرآن کریم از آب به عنوان مایه حیات و هستی‌بخش یاد شده و با اینکه از گذشته‌های دور به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران کمبود آب در تمامی ادوار یک موضوع جدی بوده است، بیانگر اهمیت و توجه جدی به آن است.

یوسف امینی وجود آیین‌های مختلف هنری، نمایشی و‌ ادبی نشان‌دهنده این مهم است که همواره نسبت به موضوع آب نگرانی داشتیم، یادآور شد: برگزاری این جشنواره و رویداد فرهنگی، هنری و ادبی اقدامی ارزشمند است و امیدواریم استمرار داشته باشد.

در ادامه سرپرست فرمانداری کاشمر نیز با اشاره به اینکه کاشمر مهد علم، هنر، فرهنگ و ادب و زادگاه ظهوری ترشیزی، اهلی ترشیزی، کاتبی ترشیزی، شیخ احمد جامی نامقی و شهاب ترشیزی است، گفت: بی‌شک «شعر» زبانی ساده و نافذ است که می‌تواند مفاهیم عمیق را به ساده‌ترین شکل به مخاطب منتقل کند.

سیدمهدی عصمتی‌مقدم با یادآوری اینکه هنر آیینه نیازها، دردها و امیدهای جامعه است، بیان کرد: آنجایی که آمار و نمودار تنها ذهن را درگیر می‌کند، شعر قلب را تکان می‌دهد و زمانی که شاعری از خشکی یا تشنگی درختان می‌گوید مخاطب نه تنها مسئله را می‌فهمد بلکه احساس می‌کند.

وی با اشاره به نامگذاری نخستین روز خرداد بنام روز ملی بهره‌وری و بهینه سازی مصرف یادآور شد: اینکه در یک جشنواره ملی و با شعر طنز به موضوع آب پرداخته شده، به این دلیل است که بقای ما و نسل آینده به این مایه حیاتی وابسته است.

سرپرست فرمانداری کاشمر اذعان کرد: شعر طنز می‌تواند مخاطب را به فکر وا دارد و در عین حال می‌تواند با نقد رفتارهای نادرست زمینه‌ساز تغییر شود.

 

محسن تقوی
خبرنگار: محسن تقوی

گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید