۰۷ / خرداد / ۱۴۰۴ - 28 May 2025
04:15
کد خبر : 9690775
۲۳:۰۶

۱۴۰۴/۰۳/۰۵

تمرکز بسیج اساتید بر جهاد علمی، شبکه‌سازی نخبگان و تولید فناوری مرزشکن/ جشنواره علمی شهید چمران در ذیل دستورالعمل اعطای پایه تشویقی وزارت علوم قرار گرفت

معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور با تاکید بر نقش راهبردی دانشگاهیان در تحقق جهاد علمی، از ارتقای جایگاه علمی بسیج اساتید در نظام آموزش عالی و تثبیت جشنواره علمی شهید چمران به عنوان مرجع علمی معتبر خبر داد.

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج ، دکتر وحید آرایی معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور امروز در دوازدهمین اجلاس سراسری مسئولین کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت دانشگاهیان، مشارکت در سرمایه‌گذاری موانع و راهکارها که در مشهد در حال برگزاری است با تبیین رویکردها و سیاست‌های کلان این معاونت، بر اهمیت نقش‌آفرینی استادان دغدغه‌مند در تحقق جهاد علمی و حل مسائل کشور تأکید کرد. 

وی با بیان اینکه بسیج، عرصه جهاد است و یکی از مهم‌ترین جهادها در شرایط امروز، جهاد علمی است، اظهار داشت: در فضای دانشگاهی، اساتید انقلابی و نخبگان علمی باید در خط مقدم تولید علم اقتدارآفرین و فناوری‌های نوین قرار گیرند تا بتوانند در تحقق پیشرفت همه‌جانبه کشور نقش‌آفرینی کنند.

معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور سه مأموریت اصلی معاونت علمی و پژوهشی بسیج اساتید را شبکه‌سازی، جریان سازی، گفتمان سازی و امیدآفرینی، تربیت نیروی علمی و کادر تراز انقلاب اسلامی و تولید دانش و فناوری‌های اقتدارآفرین و مرزشکن معرفی کرد و گفت: ما وظیفه داریم از طریق هم‌افزایی علمی و جریان‌سازی فکری، امید و انگیزه را در میان دانشگاهیان تقویت کرده و اساتیدی را پرورش دهیم که با درک درست از نیازهای حکمرانی، برای حل مسائل کشور گام بردارند.

آرایی در ادامه افزود: نقش استاد در هدایت فکری و تحلیلی دانشجویان در برابر موج سیاه‌نمایی دشمنان بسیار کلیدی است. استاد باید راوی حقیقت باشد، نه صرفاً ناقل داده‌ها.

وی با اشاره به فعالیت‌های ساختاری صورت‌گرفته در سال‌های اخیر در حوزه پژوهش، از ارتقای جایگاه علمی بسیج اساتید در نظام آموزش عالی کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: امروز، چهره علمی و پژوهشی بسیج اساتید در میان نهادهای حکمرانی علمی کشور کاملاً معتبر و مورد احترام است. این جایگاه مرهون تلاش اساتید دغدغه‌مند و انقلابی است.

معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور مهم‌ترین دستاورد سال‌های اخیر این معاونت را برگزاری موفق دو دوره جشنواره علمی شهید چمران دانست و گفت: این جشنواره که نماد علمی بسیج اساتید است، توانسته مرجعیت خود را در حوزه آموزش عالی تثبیت کند و امروز بر اساس مصوبه هیئت امنای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اصلاح بند ۱۳ ماده ۷ دستورالعمل نحوه اعطای پایه تشویقی به اعضای هیأت علمی (ماده ۵۳ آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی)، هم‌تراز با جشنواره‌های معتبر علمی از جمله فارابی و خوارزمی برای اعطای پایه تشویقی به برگزیدگان شناخته می‌شود.

دبیر سومین جشنواره علمی شهید چمران خاطرنشان کرد: این جشنواره که در سال جاری ابتدا در سطح استانی و سپس در سطح کشوری برگزار می شود، بستری برای شناسایی اساتید مسئله‌محور با رویکرد فناورانه و نوآورانه است و آثاری که بر اساس اسناد بالادستی کشور و نیز نیازهای واقعی صنعت، جامعه و دستگاه‌های اجرایی تولید شده باشند، از امتیاز دو برابری برخوردار خواهند شد. هدف ما ترویج و تعمیق گفتمان جهاد علمی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.

وی همچنین با اشاره به تلاش برای تصویب اعطای پایه تشویقی به اساتید برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر این رویداد علمی در دستورالعمل پایه تشویقی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اجرایی شود، گام بلندی در تشویق اساتید آن دانشگاه در سراسر کشور برای مشارکت در فعالیت‌های علمی مسئله‌محور برداشته خواهد شد.

 

آرایی تأکید کرد: جشنواره علمی شهید چمران رقابتی علمی، منصفانه و بدون انحصار است؛ هر پژوهشگر دغدغه‌مندی که آثارش ناظر به حل مسائل کشور باشد، می‌تواند در آن شرکت کند.

معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور به اقدامات دیگر این سازمان از جمله حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری مسئله‌محور، تولید بسته‌های سیاستی در سطوح مختلف عرصه هی و موضوعی، برگزاری کرسی‌های مناظره، نقد و نظریه‌پردازی، انتشار آثار علمی و حمایت از پژوهش‌های ناظر به مسائل کشور اشاره کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه‌ها کارنامه‌ای درخشان داشته و از پیشتازان حرکت علمی انقلابی در کشور است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید