به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر حسین عبداللهیفر، معاون بررسی و گفتمانسازی سازمان بسیج اساتید کشور، امروز در دوازدهمین اجلاس سراسری مسئولین کانونهای بسیج اساتید دانشگاه آزاد با محوریت دانشگاهیان، مشارکت در سرمایهگذاری موانع و راهکارها که در مشهد در حال برگزاری است از گسترش و تقویت شبکههای تبیینی در این سازمان خبر داد.
وی با اشاره به تأسیس این معاونت از ابتدای سال ۱۴۰۱، اعلام کرد که تاکنون سه شبکه اصلی در حوزه تبیین و گفتمانسازی شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: نخستین شبکه، «شبکه مدیران تبیین است که در ۷۵ درصد از کانونهای استانی فعال بوده و دارای ساختار مشخص و مدیران معین است.
دومین شبکه، «شبکه جهادگران تبیین است که بالغ بر ۱۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاهها را در بر میگیرد و اطلاعات آن در حال تکمیل است. سومین شبکه، سامانه اطلاعرسانی «ثامن با بیش از ۳۰ هزار عضو است که ساختاری هرمی داشته و برای ساماندهی اطلاعرسانی به اعضای بسیج طراحی شده است.
معاون بررسی و گفتمانسازی بسیج اساتید کشور تأکید کرد : هر استادی که عضو ثامن نیست، عملاً از چرخه اطلاعرسانی بسیج خارج است.
عبداللهیفر با اشاره به اهمیت این شبکهها در دوران بحران، از جمله همهگیری کرونا و اغتشاشات، بیان کرد: هدف از راهاندازی چنین ساختارهایی تقویت پیوندهای فکری و بصیرتی میان اساتید بسیجی و دغدغهمند است.
وی افزود: در سال جاری، حداقل ده برنامه برای توسعه این سه شبکه در نظر گرفته شده که شامل برگزاری نشستهای بصیرتی، دورههای آموزشی و اردوهای خانوادگی برای جهادگران تبیین خواهد بود.
معاون بررسی و گفتمانسازی بسیج اساتید کشور با اشاره به اهمیت گفتمانسازی در دانشگاهها خاطرنشان کرد: در ایام اغتشاشات، برگزاری نشستهای تبیینی موجب شد اساتید انقلابی احساس کنند تنها نیستند. در ادامه، معاون گفتمانسازی بسیج اساتید به تجربه موفق برگزاری نشستهای فصلی در کانونها اشاره کرد و گفت : طبق برنامه ابلاغشده، هر کانون باید دستکم یک نشست تبیینی در هر فصل برگزار کند.
وی همچنین از حضور نزدیک به ۳۰ هزار استاد در نشستهای فراخوانی از سال گذشته خبر داد که بیش از ۶۴۰۰ نفر از آنها اساتید غیر بسیجی بودهاند.
عبداللهیفر با تأکید بر فراموش نکردن هدف اصلی تبیین، از اساتید خواست تا تبیین را سیاسی و جناحی نکنند و آن را با نگاه ملی و فراگیر دنبال کنند. و بیان کرد: هر هفته دو مطلب تولیدی در کانال و سایت بارگذاری میشود و جلسات بصیرتی آنلاین نیز بهصورت دو هفته یکبار برگزار خواهد شد.
وی نسبت به نحوه صدور بیانیههای مطالبهگرانه هشدار داد و تأکید کرد: بیانیههایی با مضامین حساس حتماً باید با هماهنگی ستاد مرکزی انجام شود تا در مواجهه با پاسخگویی، سازمان دچار چالش نشود. همچنین یادآور شد: مطالبهگری آگاهانه مستلزم درک دقیق از نقش نظام در مذاکرات، راهبردها و اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.