۱۲ / خرداد / ۱۴۰۴ - 02 June 2025
23:29
کد خبر : 9691697
۱۱:۲۱

۱۴۰۴/۰۳/۱۱

ثبت رکورد جوجه‌آوری اردک مرمری در تالاب هورالعظیم

مسئول پاسگاه محیط‌بانی هورالعظیم از ثبت رکورد جوجه‌آوری اردک مرمری با ۱۶ جوجه برای نخستین‌بار در این تالاب خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، عباس بوعذار اظهار کرد: برای نخستین بار در خرداد ۱۴۰۴، جوجه‌آوری اردک مرمری با ۱۶ جوجه در تالاب هورالعظیم ثبت شده است. این رکورد کم‌نظیر، حاصل فراهم شدن شرایط زیستی مناسب برای این گونه ارزشمند در هورالعظیم است.

وی افزود: با توجه به فصل جوجه‌آوری گونه‌های نادر و افزایش حضور پرندگان مهاجر و بومی در منطقه، گشت‌های کنترلی و نظارت محیط‌بانان در تالاب افزایش یافته است و با ورود افراد متخلف با جدیت بیشتری برخورد می‌شود.

بوعذار گفت: اردک مرمری با نام علمی Marmaronetta angustirostris از گونه‌های کمیاب و حمایت‌شده است. این پرنده کم‌تحرک و بی‌صدا بیشتر به صورت جفتی زندگی می‌کند، در نیزار‌ها لانه‌سازی می‌کند و پرواز‌های کوتاه و در ارتفاع پایین دارد. نر و ماده این گونه از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به یکدیگرند و تنها تفاوت آنها در اندازه است؛ ماده‌ها اندکی کوچک‌تر از نر‌ها هستند.

وی بیان کرد: از ویژگی‌های ظاهری اردک مرمری می‌توان به کاکل قهوه‌ای روشن در ناحیه سر و نوک بلند، باریک و سیاه آن اشاره کرد. این پرنده از گیاهان آبزی تغذیه می‌کند و در هر دوره تخم‌گذاری، به طور معمول ۱۲ تخم می‌گذارد.

مسئول پاسگاه محیط‌بانی هورالعظیم گفت: ثبت جوجه‌آوری با ۱۶ جوجه، فراتر از میانگین معمول است و نشان‌دهنده شرایط زیست‌مناسب و ایمنی بالای منطقه برای این گونه حساس است.

امیر ضیغمی
خبرنگار: امیر ضیغمی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید