به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس؛ حسن اکبری زارع، دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر بردسکن در گفتوگو با روابطعمومی ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی اظهار کرد: هنگامی که ما میخواهیم از مسئولین در حوزههای مختلف مطالبه کنیم، در مرحله اول باید به حق بودن و بجه بودن آن مطالبه پی ببریم و مطمئن شویم که درخواست و مطالبه ما جزو وظایف آن مسئول باشد. در اکثر اوقات مطالبهگری، همان امربهمعروف و نهیازمنکر است؛ به شرطی که آن مطالبه قانونی و شرعی باشد.
افزایش مشارکت اجتماعی در گرو تشکیل گروههای مطالبهگری
وی افزود: یکی از راههای افزایش مشارکت اجتماعی و اصلاح ساختار نهادها، تشکیل تشکلهای مطالبهگری است. اگر یک نفر بهصورت فردی موضوعی را مطالبه کند، ممکن است به پاسخ نرسد. باید تشکلها و گروههایی را تشکیل دهیم تا یک صدای واحد مردمی باشند. هنگامی که یک جمع موضوعی را مطالبه کنند، آن مسئول مجبور میشود که به مطالبات مردم پاسخ دهد و نتایج آن نیز بر اجتماع اثر میگذارد.
اکبری زارع تصریح کرد: ما برای اینکه بتوانیم خواسته به حق خود را مطالبه و امربهمعروف و نهیازمنکر کنیم، نیازمند یک تشکل هستیم که افراد را جذب کنیم تا با یکدیگر هم صدا شوند و در فضای حقیقی و مجازی بتوانیم از خواسته خود را از مسئولین مطالبه کنیم.
وی ادامه داد: عدم تکریم اربابرجوع، مصرف بیرویه برق، عدم حضور یا ترک فعل کارشناس مورد نظر نمونههایی از مطالبات مردم از ادارات است. اگر تشکلها شکل بگیرد و مردم پایکار و متحد باشند، میتوانند پاسخ مطالبات خود را از مسئولین دریافت کنند.
نقش رسانهها در نهادینهسازی فرهنگ مطالبهگری
دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر بردسکن ذکر کرد: در حال حاضر باتوجهبه اینکه فضای مجازی از فضای حقیقی پررنگتر است و مردم بیشتر در فضای مجازی مطالبات را مشاهده میکنند، نقش خبرنگاران بهمرور با اهمیتتر و پررنگتر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر خبرنگاران مطالبات و پاسخ آنها را بهسرعت در فضای مجازی بازنشر دهند، بهمراتب در نهادینهسازی فرهنگ مطالبهگری اثرگذارتر خواهد بود.
اکبری زارع بروکراسی اداری و هزینههای گزاف را دو مانع بزرگ انجام کارهای فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: درگذشته بهصورت مستقیم و از طریق تماسهای تلفنی یا ارسال نامه مطالبات مطرح میشد؛ اما اکنون مطالبات بهصورت غیرمستقیم و از طریق فضای مجازی مطرح میشود.
وی با بیان اینکه امروز روزنامهها مخاطبان کمتری دارند، اذعان کرد: هر فرد با تلفن همراه خود میتواند در بستر فضای مجازی گزارشها، مطالبات مردم و پاسخ نهاد متولی را مشاهده کند؛ اما در فضای حقیقی، مردم بهندرت میتوانند مطالبات خود را که توسط ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر پیگیری شده، مشاهده کنند. مگر اینکه گاهی گزارش آن در روزنامهها منتشر شود.
دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر بردسکن اعلام کرد: اگر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر میخواهد مطالبهگری فراگیر باشد و خواستههای مردم مطرح شود، اول باید بستر فضای مجازی را در اختیار داشته باشد و سپس تشکلهای مطالبهگری تشکیل دهد تا بتواند در قالب آن مطالبات و خواستههای مردم را در حوزههای مختلف پیگیری کند.
خبرنگار: محدثه رأفتی خداپرست