به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان، همزمان با ششم محرم مراسمی به یاد و نام جوان دشت کربلا، حضرت قاسم بن الحسن (ع)، در میان شیعیان برگزار میشود.
در این مراسم که بیشتر با نام «سینی حضرت قاسم» شناخته میشود، سینیهایی با اقلامی همچون شمع، گلاب، حنا، شیرینی و میوه پر شده و با پارچه های سبز پوشیده می شوند و گاهی حجله ای را برای داماد کربلا آماده می کنند.
بعضی مداحان و روضهخوانان در این مراسم داستان ازدواج حضرت قاسم و بعضی ها از رشادت های او در صحرای کربلا تا هنگام شهادت می گویند.
بسته به سلیقه برگزارکنندگان و اینکه از سوی هیات و یا روضه خانگی باشد نوع عزاداری با سینه زنی، زنجیر زنی، روضهخوانی و سینی گردانی فرق دارد و متفاوت است.
چند سالی هست که بانوان جوان شهرستان آستانه اشرفیه در اقدامی خودجوش این سنت را به جا آورده و در روضه ای خانگی اقدام به برپایی سفره حضرت قاسم(ع) به سبک سینی و مجمع بران کرده اند.
این بانوان با مشارکت هم چند مجمع را با لقمه نان، میوه، حنا، شمع و شیرینی گل آرایی کرده و به مسجد ولیعصر(عج) محل زندگی خود برده و پس از برپایی عزا و نوحه سرایی از مهمانان سیدالشهدا و یارانش پذیرایی می کنند.
رواج چنین سنت هایی که ریشه در فرهنگ و اعتقادات مذهبی دارد، نشانه توسل و محب بودن به اهل بیت(ع) است.