۱۵ / مهر / ۱۴۰۵ - 07 October 2026
۱۹:۲۳
کد خبر : 9720654
۱۴:۱۷

۱۴۰۴/۰۸/۰۷
استاندار خراسان جنوبی:

همایش‌ها و پژوهش‌های علمی به بهبود کشاورزی و منابع آبی منجر شوند

استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: همایش‌ها و پژوهش های علمی به بهبود کشاورزی و منابع آبی منجر شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، هاشمی استاندار خراسان جنوبی امروز در مراسم افتتاحیه بیست‌وچهارمین کنفرانس هیدرولیک ایران و همایش ملی قنوات که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، بر ضرورت ایجاد ارتباط میان دانشگاه ها و بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: لازم است همایش‌ها و مقالات علمی به عملیاتی‌سازی در عرصه‌های کشاورزی و منابع آبی منجر شده و با تلفیق تفکرات علمی و تجربیات کشاورزان، راهکارهای عملی برای مشکلات آبی استان به دست آید.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی با بیش از ۶ هزار رشته قنات، یکی از مناطق مهم کشور از نظر منابع آبی زیرزمینی است، تصریح کرد: خراسان جنوبی به دلیل عدم وجود منابع آبی سطحی مانند رودخانه‌های بزرگ و سدها، وابستگی شدیدی به آب های زیرزمینی و قنات‌ها دارد.

استاندار با ذکر این نکته که بیش از ۹۵ درصد منابع آبی استان از ذخایر زیرزمینی تأمین می‌شود، اظهار داشت: به دلیل تغییرات اقلیمی و بحران کم‌آبی، احیای قنات‌ها و مدیریت صحیح آب‌های زیرزمینی، به یک ضرورت تبدیل شده است.

وی اظهار داشت: با احیای هر قنات، نه تنها کشاورزی و معیشت مردم نجات می‌یابد، بلکه زندگی در روستاها نیز احیا می شود.

هاشمی به وضعیت بحرانی آب کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۵ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند اما در سال‌های اخیر به دلیل خشک شدن قنات‌ها، کاهش منابع آبی و شوری آب، تولیدات کشاورزی تحت تأثیر قرار گرفته است.

استاندار با بیان اینکه اعتبارات احیای قنات‌ها به صورت شناور از سوی وزارت جهاد کشاورزی تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: تلاش داریم با همکاری تمامی ارگان‌ها و نهادها، روند احیای قنوات را تسریع کنیم، در همین راستا سال گذشته، ۱۵۷ قنات در استان مرمت شده و امسال نیز قراردادهایی برای احیای ۲۰۰ رشته قنات دیگر منعقد گشته است.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به افت منابع آبی باید به سمت کشت محصولات کم‌آب بر، استفاده از تکنیک‌های نوین کشاورزی، توسعه سطوح گلخانه‌ای و ... حرکت کنیم، گفت: بسیج سازندگی با همکاری سایر نهادها، بزرگترین استخر ذخیره آب را از محل قنات‌ها احداث کرده که یکی از نمونه‌های موفق همکاری جهادی در زمینه مدیریت منابع آبی است.

هاشمی با بیان اینکه تجارت با کشورهای همسایه و اجرای پروژه های انتقال آب و راه آهن راه نجات اقتصاد شرق است، عنوان کرد: تاکنون برای انتقال آب از دریای عمان ۱۶۵ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده و پروژه با جدیت در حال انجام است


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید