۱۵ / شهريور / ۱۴۰۵ - 06 September 2026
16:38
کد خبر : 9737631
۱۶:۱۳

۱۴۰۴/۱۰/۰۵

برداشت هویج قمی از مزارع بخش مرکزی  قم آغاز شد

کشاورزان بخش مرکزی استان قم این روزها مشغول برداشت هویج زرد یا زردک قمی هستند؛ محصولی بومی و ریشه‌ای که هر ساله نقش مهمی در کشاورزی و سبد غذایی استان ایفا می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، برداشت هویج قمی از بیش از ۳۵ هکتار مزارع بخش مرکزی استان آغاز شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان، میزان تولید امسال به بیش از ۱۹۰۰ تن خواهد رسید. 

این محصول ریشه‌ای از اوایل آبان برداشت می‌شود و تا پایان اسفند ادامه دارد.

کشاورزان کاشت هویج قمی را از اردیبهشت‌ماه آغاز کرده‌اند و باتوجه‌به کیفیت بالای محصول، بازار داخلی و فروش محلی آن در استان قم بسیار مورد استقبال است.

هویج قمی یا زردک، به دلیل خواص تغذیه‌ای فراوان و غنی‌بودن از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، برای سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی و کنترل وزن توصیه می‌شود و به‌عنوان یکی از محصولات شاخص استان، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ غذایی مردم دارد.

هویج زرد یا زردک، به عنوان یک سبزی ریشه‌ای مغذی، منبع غنی‌ای از ترکیبات زیست‌فعال و آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود که نقش مهمی در حفظ سلامت عمومی ایفا می‌کنند. برخلاف نوع نارنجی، زردک دارای مقادیر قابل توجهی از آنتی‌اکسیدان‌های فنولی و همچنین ویتامین‌های C و E است. این ترکیبات به طور مؤثری با رادیکال‌های آزاد در بدن مقابله کرده و در نتیجه، از سلامت پوست در برابر آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از آلودگی و اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کنند و می‌توانند در کاهش روند پیری سلولی مؤثر باشند.

انتهای پیام/محمدجواد محمدی


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید