۱۷ / شهريور / ۱۴۰۵ - 08 September 2026
00:28
کد خبر : 9740028
۱۵:۰۷

۱۴۰۴/۱۰/۱۸

راهبردهای مهم فعالیت‌های فرهنگی بسیج از دیدگاه فرمانده سپاه فتح

فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: فعالیت‌های فرهنگی در بسیج بر اساس راهبردهایی دنبال می شود که این راهبردها محصول تجربه گرانقدر بیش از چهار دهه انقلاب و برداشتی عمیق از فرمایشات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از یاسوج، سرتیپ دوم پاسدار مصطفی مثنوی، عصر پنج شنبه 18 دی در جشنواره صالحین و جشن چلچراغ آیه‌هاکه در حسینیه ثارالله شهر یاسوج برگزار شد افزود: هر جا بر اساس این راهبردها حرکت کردیم، گام مؤثری برای انقلاب برداشته‌ شد.

وی نخستین راهبرد را «اثربخشی» عنوان کرد و ادامه داد: در کار فرهنگی و تربیتی، صرف انجام فعالیت کافی نیست؛ باید به نتایج و آثار آن توجه کرد زیرا اثربخشی زمانی محقق می‌شود که از ابتدا تا انتهای یک برنامه، مخاطب شناسی دقیق، اجرای مناسب و ارزیابی آثار انجام شود.

سردار مثنوی دومین راهبرد را «شبکه‌سازی» خواند و گفت: شبکه تربیتی، ساختاری خطی از متربی تا استاد نیست، بلکه حرکتی دایره‌وار و پویاست که مقام معظم رهبری نیز خود را در این شبکه، نیازمند فضای تربیتی می‌دانند. وی ادامه داد: وقتی شبکه‌سازی محقق شود، فرصت‌های تعامل و رشد برای همه اعضا فراهم می‌شود.

وی سومین راهبرد را «الگوسازی» برشمرد و خاطرنشان کرد: کار فرهنگی بدون شاخص و الگو معنا پیدا نمی‌کند؛ در حرکت‌های قرآنی و تربیتی، مانند تجربه حلقه‌های صالحین، باید الگوهای موفق شناسایی و ترویج شوند.

فرمانده سپاه فتح افزود: الگوسازی می‌تواند جهشی متفاوت در جریان تربیتی ایجاد کند.

فرمانده سپاه فتح استان راهبرد چهارم را «نقش‌آفرینی» دانست و گفت: در کار تربیتی، باید به افراد، حتی در پایین‌ترین سطوح، نقش واگذار کرد و این نقش‌آفرینی می‌تواند در قالب خانه‌های قرآنی، کانون‌های تربیتی محله یا فعالیت‌های گروهی محقق شود و بسیج باید هدایتگر این نقش‌آفرینی در جامعه باشد.

سردار مثنوی راهبرد پنجم را تشریح کرد و افزود: حرکت تربیتی باید پیش‌رونده و بسیج‌کننده باشد. یک فرد می‌تواند از آموختن جزئی از قرآن شروع کند و تا حفظ کامل پیش برود. این حرکت، حد و مرزی ندارد و به سمت بی‌نهایت معنویت در جریان است.

فرمانده سپاه فتح ابراز داشت: بسیج‌کنندگی یعنی در عین تربیت خود، دست دیگران را نیز بگیریم و آنان را در مسیر رشد هدایت کنیم.

وی در پایان‌بخش راهبردها، به «نخبه‌پروری» به عنوان یکی از مبانی اصلی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: در عرصه تربیت، پرورش نخبه‌هایی مانند شهیدان نواب صفوی و حاج قاسم سلیمانی، تأثیری ژرف در پیشبرد اهداف انقلاب داشته است.

فرمانده سپاه فتح استان در ادامه، به هفت توصیه اخیر مقام معظم رهبری به بسیجیان اشاره و مطرح کرد: این توصیه‌ها ناظر بر همان راهبردهای کلان است و می‌تواند چراغ راه ما در شرایط کنونی باشد.

سردار مثنوی اولین توصیه رهبری را «بسیجی ماندن» برشمرد و عنوان کرد: حفظ روحیه بسیجی به معنای حفظ ایمان و استقامت در مسیر انقلاب است. در شرایط فتنه و غربالگری، نباید اجازه دهیم این روحیه تضعیف شود.

وی به دومین توصیه که رهبری فرموده بود «قدر خود را بدانید» اشاره و اظهار داشت: بسیجیان و فعالان قرآنی باید به هویت انقلابی و قرآنی خود افتخار کنند، بدون آنکه دچار تفاخر یا فاصله‌گیری از مردم شوند.

فرمانده سپاه فتح استان سومین توصیه رهبری را «شناخت دشمن» عنوان کرد و گفت: دشمن با جنگ ترکیبی و جنگ شناختی، درصدد ایجاد یأس و انحراف افکار است و باید توطئه‌های دشمن را به خوبی شناخت و با هوشیاری با آن مقابله کرد.

سردار مثنوی به توصیه رهبری مبنی بر «اندازه‌گیری رشد معنوی» اشاره و اذعان داشت: با گذشت زمان، باید رشد معنوی خود را ارزیابی و برای ارتقای آن برنامه‌ریزی کرد.

وی پنجمین توصیه رهبری را «مراقبت از نفوذ دشمن» خواند و گفت: دشمن در صدد نفوذ به بدنه بسیج و دیگر نهادهاست پس باید هوشیار بود و اجازه نداد عناصر فاسد یا نفوذی صفوف ما را تضعیف کنند.

فرمانده سپاه فتح استان به توصیه رهبری در خصوص «نترس بودن مومن در کوران حوادث» اشاره و تأکید کرد: همان‌گونه که شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید داشت، نباید از هیبت پوشالی دشمن ترسید و ایمان و توکل، تنها راه نجات در شرایط سخت است.

سردار مثنوی آخرین توصیه رهبری را «امیدوار بودن به آینده روشن» مطرح کرد و اظهار داشت: دشمن در سرازیری سقوط قرار گرفته و انقلاب اسلامی در حال فتح قله‌های جدید است واین باور را باید در خود تقویت کرد.

سردار مثنوی در پایان با قدردانی از برگزارکنندگان جشن قرآنی «چلچراغ آیایه‌ها»، اظهار امیدواری کرد و افزود: امیدوارم که با عمل به این راهبردها و توصیه‌ها، گام‌های مؤثری در ترویج فرهنگ قرآنی و تربیت نسل انقلابی برداشته شود.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید