۲۴ / شهريور / ۱۴۰۵ - 15 September 2026
۱۹:۵۹
کد خبر : 9747074
۲۲:۴۲

۱۴۰۴/۱۱/۲۶

خوزستان؛ پایتخت موکب‌ها و ویترین جهانی فرهنگ دلدادگی به سیدالشهدا (ع)

خوزستان؛ پایتخت موکب‌ها و ویترین جهانی فرهنگ دلدادگی به سیدالشهدا (ع)
رییس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر نقش بی‌بدیل خوزستان به عنوان قلب تپنده فرهنگ موکب‌داری در کشور گفت: این استان به عنوان پایتخت موکب‌ها باید با رویکردی هنرمندانه و هوشمندانه، تصویری جهانی از این جلوه بی‌نظیر دلدادگی به سیدالشهدا (ع) ارائه دهد و گره از مشکلات انسان امروز بگشاید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی روز یکشنبه در آیین اختتامیه چهارمین سوگواره پایتخت موکبها در اهواز با اشاره به رشد چشمگیر تولیدات هنری و رسانه‌ای در حوزه موکب‌داری اظهار کرد: از مجموع حدود هشت هزار اثری که به این رویداد ارسال شده، نزدیک به نیمی از آنها مربوط به دوره اخیر است که نشان از اهتمام ویژه هنرمندان به روایت این جریان نجات‌بخش دارد.

وی با بیان اینکه موکب‌ها تنها به ایام اربعین محدود نمی‌شوند خاطرنشان کرد: امروز فرهنگ موکب‌داری فراتر از یک مناسک مذهبی، به الگویی برای خدمت‌رسانی خالصانه و بی منت به مردم تبدیل شده و می‌تواند درمانی برای انسان سرگشته در دنیای زور و تزویر باشد.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی با قدردانی از هنرمندانی که بدون حمایت‌های دولتی و صرفا با عشق و دلی پاک در این عرصه گام برداشته‌اند تصریح کرد: با وجود این همه اثر ارزشمند، راه روایت موثر از فرهنگ موکب‌داری همچنان طولانی است و باید با نگاهی حکیمانه و هوشمندانه، این گنجینه عظیم را به جهان معرفی کنیم.

حجت‌الاسلام قمی با تأکید بر جایگاه ویژه خوزستان در این عرصه گفت: بی انصافی است که نام خوزستان را ببریم و از سرمایه عظیم فرهنگ موکب‌داری در آن سخن به میان نیاید. این استان نه تنها قلب تپنده موکب‌هاست بلکه فرهنگ آن به سراسر کشور و حتی شهرهایی که در مسیر زائران نیستند نیز تسری یافته است.

وی با دعوت از اندیشمندان و هنرمندان برای ارائه ایده‌های نوآورانه افزود: لازم است با یک فراخوان و همفکری جمعی، طرح‌هایی را ارائه دهیم تا در سال‌های آینده شاهد روایت‌هایی پرشکوه‌تر، ماندگارتر و فرامرزی از این جلوه‌های دلدادگی باشیم.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط خطیر امروز جهان خاطرنشان کرد: امروز به برکت خون سیدالشهدا (ع) و فرهنگ حسینی، اگر هنرمندان ما با اخلاص و زلالی قلم بزنند و روایت کنند، این روایت‌های خالصانه همه دسیسه‌های دشمنان را می‌بلعد.

وی در پایان تصریح کرد: ما قدردان زحمات همه کسانی هستیم که در این مسیر گام برداشته‌اند اما خود را بدهکار سیدالشهدا (ع)، شهدا و فرهنگ غنی موکب‌داری می‌دانیم و امیدواریم که با همت هنرمندان، رویداد پایتخت موکب‌ها بتواند نقشی فراتر از مرزها ایفا کرده و الگویی برای جامعه‌پردازی دینی و مهدوی باشد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید