۲۳ / خرداد / ۱۴۰۵ - 13 June 2026
17:46
کد خبر : 9748434
۰۸:۵۳

۱۴۰۴/۱۲/۰۶

دلالیسم، غلبه‌ی سوداگری بر منزلت و اصالت

کارشناس مسائل رسانه، در یادداشتی به دلالیسم، غلبه‌ی سوداگری بر منزلت و اصالت پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، عطاران کارشناس مسائل رسانه در یادداشتی در مورد دلالیسم، غلبه‌ی سوداگری بر منزلت و اصالت آورده است که

دلالیسم، غلبه‌ی سوداگری بر منزلت و اصالت

وقتی «ارزش»، قربانیِ «قیمت» می‌شود، وقتی پای دلال‌ها به فرهنگ باز می‌شود.

یکی از دهشتناک‌ترین پدیده‌هایی که اعتماد عمومی را به مسلخ می‌برد، استیلای سایه سنگینِ «دلالیسم» بر ارکانِ اقتصاد، سیاست و حتی فرهنگ است.

در این بازار دلالی فاجعه زمانی آغاز می‌شود که جامعه درمی‌یابد همه چیز از ارزش‌ها و باور‌ها حتی مفاهیم متعالی، به بازیچه‌ای در دستان سوداگران تبدیل می‌شود؛ روزگاری که در آن شایستگی زیر چرخ‌دنده «رابطه‌سالاری» خرد می‌شوند و ثروت و منفعت، تنها معیارِ صعود به مناصب و مقامات می‌گردد.

جریان دلالیسم، مانند موریانه‌ای به جانِ ریشه‌های جامعه افتاده است.

مصیبتی که با «کالاانگاریِ فرهنگ»، ساحتِ اندیشه و هنر به میدانِ بد و بستان‌های جناحی و حزبی و سوداگری تبدیل گشته است.

در این دلالی گری، منزلت و جایگاه افراد نه بر اساسِ عمقِ دانش، بلکه در ترازویِ معامله‌گری سنجیده و ارزش‌های اخلاقی به سادگی در بازارِ منفعت طلبی فروخته می‌شود

خروجیِ این سوداگری، شکل‌گیریِ بازاری است که در آن همه‌چیز در سبدِ کالای «منفعت طلبی و نفع شخصی» معامله می‌شود و در نهایت در این بازارِ، «پخمگان بر صدر می‌نشینند و نخبگان به انزوا رانده می‌شوند))

آری وقتی پای دلال‌ها به بازار منفعت طلبی و سوداگری باز شود، دیگر قطب نمای حقیقت و عدالت بر مدارِ «حق و باطل» نمی‌چرخد، بلکه بر پایه «سود و زیانِ» دلالانی استوار می‌شود که حیاتشان در گروِ نفوذ جاه طلبان و مزدبگیران است.

مصیبتی که در نهایت منجر به ویرانیِ اخلاق و تضعیفِ نهاد‌های اصیل جامعه خواهد شد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید