۱۳ / شهريور / ۱۴۰۵ - 04 September 2026
14:09
کد خبر : 9757942
۱۶:۲۳

۱۴۰۵/۰۲/۱۶
استاندار خراسان جنوبی:

طرح یاریگران زندگی، اقدامی موفق در حوزه پیشگیری از اعتیاد است

استاندار خراسان جنوبی گفت: طرح یاریگران زندگی، اقدامی موفق در حوزه پیشگیری از اعتیاد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، هاشمی استاندار خراسان جنوبی در همایش توانمندسازی کانون‌های یاریگران زندگی روستا با تأکید بر ضرورت شکل‌گیری عزم عمومی و جهاد اجتماعی برای مقابله با آسیب‌های ناشی از اعتیاد و مواد مخدر گفت: مبارزه با مواد مخدر یک وظیفه صرفاً اداری یا مقطعی نیست بلکه مسئولیتی همگانی است که از خانواده‌ها، محله‌ها و روستاها آغاز می‌شود و باید به یک حرکت فراگیر در سطح جامعه تبدیل شود.

وی با بیان اینکه مواجهه با پدیده مواد مخدر، نیازمند نگاه فرهنگی و پیشگیرانه است، افزود: در حوزه آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد نباید صرفاً به اقدامات انتظامی و قضایی اتکا کرد، بلکه کاهش تقاضا و تقویت بنیان‌های فرهنگی و خانوادگی در این زمینه نقشی تعیین‌کننده دارند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تفاوت تهاجم نظامی و تهاجم فرهنگی تصریح کرد: در تهاجم نظامی، دشمن آشکارا وارد میدان می‌شود و نتیجه آن مشخص است، اما در تهاجم فرهنگی، آسیب‌ها تدریجی و پنهان بوده و گاهی پس از مدت‌ها خود را در قالب اعتیاد، طلاق و سایر ناهنجاری‌های اجتماعی نشان می‌دهد، از این رو خط مقدم این جنگ نرم، خانواده‌ها هستند.

هاشمی با تأکید بر اینکه پیشگیری همواره مقدم بر درمان است، اظهار داشت: تجربه نشان داده، درصد قابل توجهی از افراد بعد از ترک، مجدداً به مصرف بازمی‌گردند، بنابراین باید از ابتدا اجازه شکل‌گیری این آسیب داده نشود.

وی با اشاره به طرح یاریگران زندگی به عنوان یک اقدام موفق در حوزه پیشگیری از اعتیاد، گفت: این طرح از سطح روستاها آغاز شده و می‌تواند با مشارکت دهیاران، شوراها، روحانیون، پایگاه‌های بسیج و نهادهای محلی به یک الگوی مؤثر در کاهش آسیب‌های اجتماعی تبدیل شود.

استاندار خراسان جنوبی همچنین بر ضرورت تقویت ماندگاری جوانان در روستاها از طریق ایجاد اشتغال تأکید کرد و افزود: مهاجرت بی‌رویه به شهرها و فاصله گرفتن از محیط خانواده، زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد را افزایش می‌دهد، بنابراین توسعه اشتغال روستایی یک راهبرد مهم در پیشگیری از این معضل است.

هاشمی با بیان اینکه اقدامات فرهنگی باید به صورت مستمر و منسجم دنبال شوند، خاطرنشان کرد: تشکیل شوراهای فرعی و جلسات منظم در حوزه مبارزه با مواد مخدر در سطح شهرستان‌ها و روستاها می‌تواند نقش مهمی در شناسایی بموقع آسیب‌ها و مداخله پیشگیرانه داشته باشد.

وی با قدردانی از تلاش‌های دستگاه‌های اجرایی، نهادهای فرهنگی و مشارکت مردم گفت: موفقیت در این حوزه زمانی حاصل می‌شود که همه ارکان جامعه در کنار هم و با یک نگاه مشترک نسبت به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اقدام کنند.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید