۲۷ / خرداد / ۱۴۰۵ - 17 June 2026
04:02
کد خبر : 9765940
۱۲:۳۵

۱۴۰۵/۰۳/۲۶

پزشک خانواده شهری در شاهرود از مردادماه اجرایی می‌شود

شاهرود_رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از اجرای برنامه پزشکی خانواده شهری در این شهرستان از ابتدای مردادماه خبر داد و گفت: با این طرح، هر ۳۰۰۰ نفر تحت پوشش یک پزشک خانواده و دو مراقب سلامت قرار می‌گیرند.

پزشک خانواده شهری در شاهرود از مردادماه اجرایی می‌شودبه گزارش خبرنگار بسیج، محمدحسن امامیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، پیش از ظهر امروز در نشست شورای اداری شهرستان شاهرود که در تالار ولایت فرمانداری برگزار شد، اجرای برنامه پزشکی خانواده شهری را گامی مؤثر در جهت عدالت در سلامت و کاهش هزینه‌های درمانی دانست.

وی با اشاره به جمعیت ۱۸۴ هزارنفری شهر شاهرود، تصریح کرد: در قالب این برنامه، به‌ازای هر ۳۰۰۰ نفر جمعیت، یک پزشک خانواده به همراه دو مراقب سلامت خدمات اولیه را ارائه می‌دهند و تمام ثبت‌های اولیه سلامت توسط این پزشکان انجام شده و در صورت نیاز، ارجاع به سطوح دوم (تخصصی) و سوم (بستری) صورت می‌گیرد.

امامیان یکی از مهم‌ترین مزایای این طرح را کاهش چشمگیر هزینه‌های درمانی برای مردم عنوان کرد و افزود: ویزیت‌های سطح اول تا چهار ویزیت، رایگان بوده و تعرفه سایر ویزیت‌ها ۵۰ درصد تعرفه سطح اول محاسبه خواهد شد و در بخش تخصصی سرپایی، سهم پرداخت مردم از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش می‌یابد و خدمات بستری نیز در این مسیر کاملاً رایگان می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با تأکید بر اجرای برنامه‌های غربالگری و تشخیص به هنگام بیماری، خاطرنشان کرد: این طرح علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌های بخش سلامت و کاهش پرداخت از جیب مردم، به ارتقای شاخص‌های سلامتی و مراقبت‌های بهداشتی منجر خواهد شد.

وی در ادامه به بُعد اجتماعی این برنامه اشاره کرد و گفت: عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت نظیر اعتیاد، بیکاری و خشونت‌ها نیز در این طرح دیده شده است که برای حل آنها به مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی و مردم نیاز داریم.

امامیان درباره نحوه انتخاب پزشک خانواده نیز توضیح داد: مردم می‌توانند از طریق سامانه، پزشک خانواده و مرکز موردنظر خود را انتخاب کنند. در مرحله اول، ۱۲ پایگاه بهداشت و مرکز سلامت داخل شهر شاهرود، سپس مراکز تأمین اجتماعی و در صورت نیاز، پزشکان بخش خصوصی نیز با عقد قرارداد با بیمه سلامت، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی یادآور شد: شهرستان مهدی‌شهر نیز از ابتدای تیرماه اجرای این برنامه را آغاز کرده است و امیدواریم با همکاری مردم و مسئولان، شاهد اجرای موفق این طرح در شاهرود باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در بخش دیگری از سخنان خود از میزبانی این دانشگاه برای برگزاری جشنواره سراسری با مشارکت بیش از ۲ هزار نفر از دانشگاهیان وزارت بهداشت خبر داد و گفت: مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور ۱۲۰۰ نفر، پنجم شهریورماه، هم‌زمان با هفته دولت، هفته وحدت و سالروز ولادت پیامبر اسلام (ص) در شاهرود برگزار خواهد شد که نیازمند همراهی همه دستگاه‌های اجرایی است.

علي عامري
نویسنده: علي عامري

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید