۰۷ / آبان / ۱۴۰۵ - 29 October 2026
۰۴:۴۰
کد خبر : 9794928
۱۳:۰۳

۱۴۰۵/۰۸/۰۶
 کیخا:

برگزاری کنگره شهدا، بزرگ‌ترین پروژه جهاد تبیین است

معاون امور شهرستان‌های صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: در این سال‌ها، فناوری‌های بومی مبتنی بر این مکتب تولید شده‌اند که هرکدام برای ما معنا و اهمیت ویژه‌ای دارند.

به گزارش خبرگزاری بسیج گلستان، دکتر کیخا ؛ معاون امور شهرستان‌های صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در آیین رونمایی از ۱۰۰ اثر فاخر هنری در صداوسیمای گلستان با اشاره به اهمیت زنده نگه‌داشتن یاد شهدا اظهار کرد: امام شهید فرمودند زنده نگه‌داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست و در جمله‌ای دیگر تأکید کردند که زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، عامل بقای جمهوری اسلامی است.

وی با اشاره به تجربه‌های شکل‌گرفته در طول ۴۸ سال عمر جمهوری اسلامی افزود: در این سال‌ها، فناوری‌های بومی مبتنی بر این مکتب تولید شده‌اند که هرکدام برای ما معنا و اهمیت ویژه‌ای دارند. اگر بخواهیم آرمان‌ها را دنبال کنیم، می‌توانیم فناوری‌هایی مانند راهیان نور ایجاد کنیم که نمونه آن را در هیچ جای عالم نداریم.

کیخا با اشاره به شکل‌گیری راهیان نور تصریح کرد: روزی که راهیان نور آغاز شد، نهادها پای کار نبودند و مردم آن را آغاز کردند. خانواده‌های معزز شهدا و مردم به‌صورت خودجوش در مناطق عملیاتی حضور پیدا کردند و این حرکت به‌مرور به راهیان نور تبدیل شد؛ حرکتی که دیگر یک سفر عادی نیست، بلکه به زیارت تبدیل شده و زائران خود را دارد.

وی با بیان اینکه منظور از فناوری، یک رویداد تک‌بعدی نیست، گفت: فناوری، یک عملیات چندبعدی است؛ عملیاتی که در آن چند نسل تربیت می‌شوند و تکثیر فرهنگ اتفاق می‌افتد. چنین عملیاتی می‌تواند کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت باشد.

معاون امور شهرستان‌های صداوسیما، کنگره شهدا را یکی از همین فناوری‌های ارزشمند دانست و خاطرنشان کرد: این حرکت بزرگ و ارزشمند، ریشه در مردمی‌بودن دارد. محله‌ها، مساجد و دانشگاه‌ها خودشان یادواره‌های شهدا را برگزار می‌کردند و این حرکت به‌مرور زمان به کنگره شهدا تبدیل شد.

کیخا با اشاره به تولید ۱۰۰ اثر فاخر هنری در استان گلستان اظهار کرد: ۱۰۰ هنرمند، بدون هیچ تحمیلی، ۱۰۰ اثر فاخر تولید کردند. قلب هنرمند با یک شهید گره می‌خورد، ذهن او درگیر می‌شود و این پیوند از ذهن به قلب و از قلب به دست منتقل می‌شود و در نهایت، به شکل کتاب و اثر هنری بروز پیدا می‌کند؛ نتیجه این فرایند، تولید ۱۰۰ اثر هنری است.

وی با تأکید بر ضرورت همکاری صداوسیما با مجموعه بسیج و سپاه افزود: ما وظیفه خود می‌دانیم که در کنار مجموعه بسیج و سپاه پای کار باشیم و در این اتفاق بزرگ سهم داشته باشیم. اگر مأموریت سپاه، حفظ دستاوردهای انقلاب است، صداوسیما نیز در همین ابعاد چنین مأموریتی بر عهده دارد.

معاون امور شهرستان‌های صداوسیما با اشاره به حمله به این سازمان در جنگ ۱۲ روزه گفت: وقتی در جنگ ۱۲ روزه به صداوسیما هم حمله شد، این اتفاق خود دارای پیامی است.

وی ادامه داد: امروز گاهی می‌بینیم که خودی‌ها هم صداوسیما را مورد انتقاد قرار می‌دهند و در این شرایط، جمله شهید همت به یادم می‌آید که می‌گفت: «اگر راه را گم کردید ببینید دشمن کجا را می‌زند؛ آنجا خودی است.»

کیخا در پایان با تأکید بر نقش کنگره شهدا در تبیین فرهنگ ایثار و شهادت خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ ایثار و شهدا به‌درستی تبیین شود، خود یک جهاد تبیین است و بزرگ‌ترین پروژه جهاد تبیین، برگزاری همین کنگره شهداست.

انتهای خبر/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
captcha
x

عضو کانال روبیکا ما شوید