به گزارش خبرگزاری بسیج، یک شرکت دانشبنیان ایرانی تولیدکننده شبیه سازهای آموزش پزشکی و جراحی رباتیک، مشخصات فنی سامانه جراحی از راهدور رباتیک (مدل فلکس) را تشریح کرد:
این دستگاه از دو بخش، تشکیل شده است. بخش اول، مَستر یا کنسول جراحی که فرد پشت آن قرار میگیرد. در این قسمت، جراح با استفاده از هندلها (دستگیرههای هدایتکننده) و پدالها، کنترل بازوهای رباتیک متصل به بیمار را در دست میگیرد.
یکی از مهمترین مزیتهای این ربات، نداشتن محدودیت فیزیکی و جغرافیایی است، بهعبارت دیگر بخشهای هدایتکننده دستگاه میتوانند از ماکت رباتیک دور باشند.
این سیستم برای هماهنگشدن نیاز به اتصال اینترنت دارد تا بخش مانیتور را به ماکت رباتیک متصل کند.
از جمله مزیتهایی که این جراح رباتیک برای پزشکان و جراحان دارد، حرکات معکوس و اضافی روی «Scale» یا (سطح جراحی) را محدود میکند، مچ ۹۰ درجه و ابزار ۵ میلیمتری به جراح میدهد.
یکی دیگر از نکات ویژه درمورد این دستگاه ارگونومی یا فضای کاری سازگار و آسانی است که دراختیار جراح قرار میدهد و جراح را از محیط اتاق عمل جدا میکند.
به گزارش خبرگزاری بسیج، خطرات ناشی از حضور فرد در اتاق جراحی، مانند استریلنبودن وسایل جراحی، درگیری با بیماریهای واگیردارد و یا درمعرض برخی اشعههای خطرناک بودن را تا حد زیادی کاهش میدهد.
نمونههای مشابه خارجی سامانه جراحی از راهدور رباتیک (مدل فلکس)
نمونه اصلی خارجی این محصول، ربات «داوینچی» ساخت کشور آمریکا بوده است که درحال حاضر، ایران دومین سازنده این ربات در دنیا است.
این دستگاه حدود یکسوم نمونه خارجی قیمتگذاری شده است و شرکتهای خارجی هم تاحدود زیادی بهدلیل بهصرفهتر بودن و کارآمد بودن دستگاه، تمایل بهخرید نمونه ایرانی این دستگاه دارند.
انتهای پیام/