متن متفاوت آمریکا از بیانیه لوزان خدعهگری آن کشور را نشان میدهد
وی افزود: حال آقایان سعی میکنند اینگونه وانمود کنند که این تفاوتها اختلاف برداشت و تفسیر است، این در حالی است که اکنون سه سند درباره مذاکرات لوزان وجود دارد. چگونه میتوانیم سند رسمی که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده است را اختلاف تفسیر بنامیم.
معاون اسبق وزارت امور خارجه ادامه داد: اگر سند آمریکا جعلی است چرا اعضای تیم مذاکرهکننده ما آن را تکذیب نمیکنند و فریاد نمیزنند که آمریکا خدعهگر است و سند تقلبی منتشر کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: این توافق در حقوق بینالملل بینظیر است که سه سند درباره آن وجود دارد و به خاطر این توافق جشن نیز گرفته میشود.
محمدی با بیان اینکه وجود متنهای متفاوت از بیانیه لوزان سه حالت را نشان میدهد، گفت: یا هر سه سمت جعلی است یا سند ایران درست و سند آمریکا جعلی است که در این خصوص تیم مذاکرهکننده ما باید واکنش نشان دهد یا سند آمریکا درست است و سند ایران جعلی است.
معاون اسبق وزارت امور خارجه تصریح کرد: با این وضعیت مهمترین مسئله این است که ما باید برای رسیدن به توافق اصلی و جامع طرح مشترک داشته باشیم. حال بر اساس کدامیک از این سندها میخواهیم توافق اصلی را بنویسیم.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: ما به تیم مذاکرهکننده میگوییم شما که قدرت مذاکره و به چالش کشاندن هفت وزیر خارجه کشورهای بزرگ را دارید چرا از نشستن بر سر میز دانشگاه طفره میروید. بیایید و ما را قانع کنید که اگر اینگونه شود ما نیز برای شما کف میزنیم.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر این است که اگر متن رسمی وزارت خارجه آمریکا جعلی است آن را رسماً تکذیب کنید و به آمریکا و 1+5 اعتراض کنید که شما در همان قدم اول خدعه میکنید.
محمدی افزود: ایران و 1+5 و آمریکا در همین آغاز امر و بر سر اقدام مشترک دچار اختلاف هستند. حال تیم مذاکرهکننده ما بر چه مبنا و سندی میخواهد نوشتن توافق اصلی را شروع کند.
معاون اسبق وزارت امور خارجه ادامه داد: عنوان میکنند که این بیانیه چرک نویس است پس اگر اینگونه است چرا نام آن را بیانیه گذاشتهاید؟ و در این بیانیه موارد تعهدآور گنجاندهاید. بنده در طول تاریخ فعالیتم در سیاست خارجی چیزی شبیه بیانیه لوزان و توافق ژنو ندیدم که دو طرف در خصوص یک متن مشترک اینگونه اختلاف داشته باشند.