برای دختران امروز فاطمه زهرا(س) اسوه و الگویی گرانبها است/ عمل نکردن صحیح به الگوی اسلامی از علل عقب ماندگی مسلمین است
حجت الاسلام عباس نظری معاون فرهنگی و پژوهشی تبلیغات اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از قزوین، با اشاره به سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: ما معتقدیم علل عقب ماندگی مسلمین از غرب از حیث پیشرفت های مادی، عمل نکردن صحیح و کامل به الگوی اسلامی سبک زندگی است به دلیل اینکه در حال حاضر هم می توان با الگوگیری زندگی با برکت حضرت زهرا(س) سبک زندگی اسلامی داشت.
وی افزود: علت پیدایش این مشکل این است که ترکیبی و مخلوطی از سبک زندگی غربی و سبک زندگی اسلامی شده ایم به طوری که مسجد می رویم، خمس و زکات می دهیم اماعروسی هایمان اسلامی نیست که در نتیجه بهره ای از سبک زندگی اسلامی نمی بریم.
این مسئول با اشاره به ضرورت مقید بودن به سبک زندگی اسلامی، خاطر نشان کرد: هرکسی که میخواهد از دنیای خود به خوبی استفاده کند و این دنیا را معبر خوبی برای آخرت قرار دهد سبک و مدلی بهتر از سبک زندگی دینی پیدا نمی کند چرا که خالق دین و دنیا یکی است.
به گفته این پژوهشگر، سبک زندگی فقط قالب نیست چون قالب و مجتوا، روح و جسم زندگی را نیز در بر می گیرد.
نظری با اشاره به سبک زندگی فاطمه زهرا(س) یاد آور شد: تربیت دینی سبک زندگی فاطمی از دوران کودی شروع میشود برای نمونه ایشان درشب بیست و سوم ماه مبارک رمضان کودکان خود را به بیداری فرا میخواند به این منظور آن حضرت در روز بچه ها را می خواباند تا استراحت کنند و خوراک کمتری به آنان می داد تا اینگونه زمینه و موقیعت بهتری برای شب زنده داری داشته باشند.
وی ادامه داد: برخی می پندارند که برخوردهایشان از نگاه تیزبین فرزندان دور می ماند و در این میان رفتاربا عدالت در میان فرزندان اهمیت ویژه ای دارد که آن بانوی بزرگوار این آموزه را در سبک تربیتی خود جای میدهد.
نظری تصریح کرد: لالایی های مادران از نخستین آموزه هایی است که فرزندان را در مسیر تربیت رهنمون می کند همان زمانی که برخی می اندیشیند که کودک توان درک ندارد اما چنین نیست و روح هشیار کودک همواره در حال دریافت است.
به گفته وی، لالایی های حضرت زهرا(س) آموزه های ایمان،شجاعت،شهامت و حق جویی را در بر میگیرد.
این مسئول توضیح داد: مهمترین ویژگی آن بانوی بزرگوار اسوه و الگو بودن ایشان برای دختران و بانوان جامعه امروز ما است به دلیل اینکه حضرت زهرا(س) برای تمامی مسلمانان مایه مباهات و از نظر الگوی واقعی برای اهل ایمان هستند.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگرفداکاری و گذشت آن حضرت است که مهم ترین راز همسر داری حضرت به شمار میآید و روایات مختلفی در این زمینه نقل شده است.
این مسئول یادآور شد: عفاف وحیای ایشان یکی دیگرازصفات معروف حضرت ام ابیهااست که نمونه کامل آن را میتوان در روایت مشهور مواجهه آن حضرت با فرد نابینا دید.
این پژوهشگر با اشاره به ازدواج آن بانوی بزرگوار تصریح کرد: از جمله نکات مهم زندگی حضرت فاطمه (س) ازدواج آن حضرت بود ایشان خواستگارانی بسیار در میان صحابه داشت که از نظر مالی در رتبه های بالایی قرار داشتند اما رسول خدا همچنان مساله را به نظر خداوند موکول نمود تا سرانجام جبرئیل برپیاامبر (ص) نازل شد و گفت که خداوند علی(ع) را برای فاطمه(س) پسندیده است.
وی ادامه داد: همسر داری حضرت فاطمه(س) نیز بهترین الگو برای زنان مسلمان است به دلیل اینکه شیوه رفتار با همسر برای یک زن آن قدر مهم است که حضرت علی(ع) جهاد یک زن را در خوب شوهر داری کردن دانسته است.
معاون فرهنگی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: فاطمه(س) با آن همه فضلیت،همسری نیکو و مطیع برای امیر مومنان علی(ع) بود.