نسخه چاپيارسال به دوستان مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی:

شرکت‌های دانش‌بنیان از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی بهره‌مند می‌شوند

رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی بهره‌مند می‌شود و این صندوق محصولات آنها را از ایده تا عمل و در مراحل تولید انبوه و حتی صادرات، با جدیت حمایت می‌کند.
کد خبر: ۸۵۰۹۳۳۰
|
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰

به گزارش خبرگزری بسیج  از یزد، محمدحسن صادقی بعد از ظهر امروز در جمع اساتید دانشگاه یزد با اشاره به تاسیس و فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: لایحه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات در سال 1389 به تصویب مجلس رسید و برای اجرا به دولت ابلاغ شد که در راستای تحقق آن، صندوق نوآوری و شکوفایی نیز تشکیل شد.

وی عنوان کرد: اساسنامه این صندوق نیز به تصویب رسید و صندوق از سال 90 تشکیل شد اما به دلیل نداشتن بودجه نتوانست در عمل فعالیتی داشته باشد تا اینکه در آذرماه سال 92، نخستین جلسه هیئت امنای این صندوق تشکیل و فعالیت آن به طور رسمی آغاز شد.

صادقی با اشاره به وظایف صندوق نوآوری و شکوفایی خاطر نشان کرد: طبق قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور کمک به تحقق تجاری‌سازی‌ ایده‌ها و کاربردی کردن دانش از طریق ارائه کمک و خدمات مالی و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ارائه تسهیلات بر عهده صندوق نوآوری و شکوفایی گذاشته شده است.

مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: بر اساس قانون مصوب این صندوق، سرمایه اولیه صندوق اکنون باید 3 هزار میلیارد تومان باشد به نحوی که باید سالی هزار میلیارد تومان به این صندوق داده می‌شد که انجام نشد اما در سال گذشته، دولت به رغم محدودیت‌های بودجه‌ای، این بودجه را در اختیار صندوق قرار داد و 300 میلیون دلار نیز از صندوق توسعه ارزی در اختیار صندوق قرار گرفت ضمن اینکه قرار است نیم درصد از بودجه عمومی کشور نیز به صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص داده شود.

صادقی بیان کرد: این صندوق کاملا مستقل است و زیر نظر رئیس جمهور به عنوان رئیس صندوق فعالیت می‌کند و منابع مالی آن نیز در راستای حمایت از تولیدات دانش‌بنیان هر سال افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: این صندوق در اصل از ایده تا بازار و از ایده تا عمل را را با استفاده از تسهیلات خود پیگیری و حمایت می‌کند و دانش‌‌بنیان بودن شرکت‌های ارائه دهنده طرح و اقتصادی بودن طرح‌های ارائه شده از شروط اساسی ارائه تسهیلات است.

رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: مخاطبان این صندوق حتما باید یک شرکت یا مؤسسه باشند ضمن اینکه حتما باید خصوصی یا تعاونی و دانش‌بنیان باشند ضمن اینکه شرکت‌های خدمات تجاری سازی و شرکت‌هایی که در حوزه خرید محصولات دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند نیز می‌توانند از خدمات این صندوق بهره‌مند شوند.

وی یادآور شد: تشکیلات دولتی از خدمات این صندوق محروم هستند و نمی‌توانیم با آنها هیچ‌گونه قرارداد پولی منعقد کنیم مگر اینکه 51 درصد سهام آنها به بخش خصوصی واگذار شود.

صادقی با اشاره به مزایای این صندوق نسبت به بانک‌ها خاطر نشان کرد: نرخ سود خدمات و تسهیلات این صندوق هشت درصد و سرعت بررسی طرح‌ها بالاست و نیاز به آورده نقدی و وثیقه‌های سنگین نیست ضمن اینکه برای تولید انبوه ایده‌های تجاری‌سازی شده، می‌توانیم از یک میلیون تا 10 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا تسهیلات این صندوق به جا و درست مورد استفاده قرار گیرد تا تجربه تلخ سال 85 و پرداخت 35 میلیارد دلار تسهیلات به طرح‌های زوبازده اقتصادی که در جای خود مصرف نشد و صرف خرید خودروهای گران‌قیمت، ساخت و ساز و ... شد، تکرار نشود.

صادقی از دانشگاهیان خواست تا برای استفاده مطلوب از تسهیلات این صندوق، شرکت‌های دانش‌‌بنیان را شناسایی کرده و یا خود اقدام به تاسیس شرکت‌های دانش‌‌بنیان کنند و از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تجاری‌سازی ایده‌های خلاقانه و محصولات ابداعی خود استفاده کنند.

رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: تاکنون 700 شرکت دانش‌بنیان طرح‌های خود را به این صندوق ارائه کرده‌اند که نیمی از این طرح‌ها بررسی شده و بیش از 300 طرح پذیرفته شده و برخی شرکت‌ها نیز قسط اول تسهیلات خود را دریافت کرده‌اند.

وی یادآور شد: 20 شرکت نیز در مدت کوتاه یک سال و سه ماه از آغاز فعالیت رسمی صندوق، همه اقساط تسهیلات خود را دریافت کرده و برخی آنها نیز در حال صادرات محصولات دانش‌بنیان خود هستند.

نقل قول ازخبرگزاری فارس

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار