خبرهای داغ:
در نشستی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی؛

مشکلات بخش کشاورزی شهر‌های دیباج و کلاته رودبار شهرستان دامغان بررسی شد

در نشستی با حضور مدیر‌کل جهاد کشاورزی استان سمنان، مسئولان شهرستان دامغان و شهر‌های دیباج و کلاته رودبار مشکلات، کاستی‌ها و راه‌های برون رفت از چالش‌های پیش‌روی کشاورزان این مناطق بررسی شد.
کد خبر: ۸۵۱۲۵۵۱
|
۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸

دامغان به گزارش خبرگزاری بسیج از دامغان، عباس علیان نژاد در نشست کار‌گروه توسعه کشاورزی شهرستان دامغان که بعد از ظهر امروز با موضوع بررسی مشکلات بخش کشاورزی شهر‌های دیباج و کلاته رودبار شهرستان دامغان با حضور فرماندار، معاون عمرانی، بخشدار مرکزی دامغان، شهرداران و اعضای شورای اسلامی این دو شهر و مدیر‌کل جهاد کشاورزی استان سمنان در محل فرمانداری دامغان برگزار شد، اظهار داشت: با وجود خشکسالی‌های اخیر و کم‌آبی به عنوان یکی از مشکلات اساسی استان، فرهنگ‌سازی در زمینه استفاده از سیستم‌های آبیاری بهینه یک ضرورت است.

وی با بیان اینکه آبیاری تحت فشار و قطره‌ای در باغات پسته سطح شهرستان دامغان و باغ‌های مناطق شمالی این شهرستان می‌تواند به میزان زیادی از هدر رفت آب جلوگیری کند، افزود: با وجود عدم تمایل کشاورزان و باغداران در ابتدای امر به دلیل بی‌اطلاعی از مزایای این شیوه‌های آبیاری، در حال حاضر این طرح در بیش از 302 هکتار از زمین‌های زیر کشت شهرستان با 90 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان دامغان از اجرای سیستم آبیاری بهینه قطره‌ای در بیش از 754 هکتار از باغات مناطق مختلف این شهرستان خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال 93 جهت اجرای پروژه‌های آبیاری تحت فشار در سطح شهرستان دامغان 20 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که قریب به 25 هکتار از این طرح‌های آبیاری در منطقه دیباج اجرا شده است.

علیان نژاد با اشاره به اهمیت وجود تعاونی‌ها و صندوق‌های توسعه بخش کشاورزی در پیشبرد اهداف این حوزه و رفع نیاز‌های کشاورزان گفت: صندوق توسعه بخش کشاورزی شهرستان دامغان در حال حاضر 693 نفر سهام‌دار و سرمایه‌ای بالغ بر 50 میلیارد ریال دارد و به شکلی مدیریت شده که که تمام بخش‌های زیر مجموعه کشاورزی شامل شیلات، زراعت، باغداران پسته و دیگر محصولات، شرکت‌ها و عشایر در آن سهم دارند.



رئیس شورای اسلامی شهر دیباج نیز در این جلسه با تشریح برخی مشکلات این منطقه در حوزه کشاورزی، اظهار داشت: با وجود برداشت 700 لیتر آب در ثانیه در ایام بارشی و 500 لیتر آب در ثانیه در ایام خشکسالی، در آمد این منطقه از بخش کشاورزی باید سالانه حداقل 200 میلیارد ریال باشد در حالی که اکنون کل درآمد حاصل از کشت سیب زمینی و محصولات باغی دیباج کمتر از 50 میلیارد ریال است.

غلامعلی ناهیدی با یادآوری توانمندی‌های منطقه دیباج و شمال دامغان در تولید محصولات باغی، تصریح کرد: به عنوان مثال هر درخت گردو به عنوان یکی از گونه‌های مثمر منطقه می‌تواند در هر دوره بین 40 تا 60 هزار گردو بدهد ویا گونه ارزشمند گل محمدی می‌تواند در هر هکتار بین 200 تا 600 میلیون ریال درآمد زایی کند.

وی تصریح کرد: متأسفانه امروزه بسیاری از کشاورزان منطقه دیگر به تنهایی قادر به تأمین هزینه‌ها و نیازمندی‌های حوزه کاری خود و مقابله با چالش‌های طیبعی و غیرطبیعی بخش کشاورزی نیستند و از این‌رو وجود تعاونی‌های کشاورزان بیش از پیش به‌عنوان یک ضرورت مطرح می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر دیباج، با اشاره به هدر رفت بسیار زیاد منابع آب و عدم بهره‌برداری مناسب از این ثروت گرانبها به دلیل استمرار روش‌های کشت و آبیاری سنتی در اغلب باغات و مزارع مناطق شمالی دامغان، گفت: حمایت اعتباری و تجهیزاتی نهاد‌های ذیربط جهت بسط و گسترش طرح‌های آبیاری تحت فشار، به‌میزان زیادی این مشکلات را کاهش می‌دهد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار