ساخت دکل هشدار سریع زلزله پایتخت در آینده نزدیک

معاون وزیر کشور با بیان اینکه در حال انجام مذاکراتی برای ساخت دکلی با مقاومت 8 ریشتری در تهران هستیم، گفت: مطالعاتی در این خصوص انجام شده و امیدواریم که در آینده نزدیک بتوانیم این دکل را بسازیم.
کد خبر: ۸۵۴۲۲۸۵
|
۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
به گزارش خبرگزاری بسیج اسماعیل نجار معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ، با اشاره به نصب سیستم سریع زلزله در پایتخت اظهار کرد: از سالیان گذشته تا به امروز حدود 150 تا 200 حادثه بزرگ در تهران و اطراف تهران داشتیم اما با تدابیر جمعیتی که امروز در تهران و بافتهای متعدد مسکونی و غیر مسکونی شاهد هستیم اگر زلزله ی بالای 7 ریشتر در تهران رخ دهد  حادثه بزرگی خواهیم داشت که به راحتی قابل حل نیست.

وی با بیان اینکه بم کرمان حتی به اندازه یک محله تهران هم مساحت نداشت، افزود: در چند سال گذشته حادثه ای در بم رخ داد و بیشتر دستگاه های ذیربط و مردم را درگیر و نگران کرد به همین منظور تهران در خصوص موضوع زلزله و فعال شدن آتشفشان دماوند و اتفاقات دیگری از هر جهت برای ما حائز اهمیت است.

نجار با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه های دولت در تلاش هستند تا امکاناتی در خصوص مقابله با بحران زلزله در تهران فراهم کنند، گفت: مهمترین مسئله در خصوص بحران زلزله آگاهی داشتن شهروندان از حوادث غیر قابل پیش بینی است به طور مثال مانند زمانی که در تهران یک بارندگی شدید رخ می دهد راه ها بسته می شود وتمام مردم شهر درگیر ترافیک و شلوغی می شوند.

معاون وزیرکشور با اشاره به بحث پیشگیری و پیش بینی زلزله تصریح کرد: مردم باید برای مواجهه با زلزله ساختمان هایی مقاوم بسازند و کیفیت ساختمان های خود را ارتقا دهند چراکه این امر یک بحث اساسی در برخورد با زلزله و حوادث غیر قابل پیش بینی محسوب می شود. 

وی با بیان اینکه افزایش و کیفیت محصولات و مصالح ساختمانی نسبت به گذشته در کشور بهتر شده است، یادآور شد: مهندسان ناظر همچنان باید سختگیری های خود را افزایش داده تا مردم با امنیت بیشتری در منازل خود ساکن شوند و این امر نیز در کشور حائز اهمیت است.

نجار با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی به عنوان دستگاه متولی کار نظارت بر ساخت و ساز را به بهترین شکل انجام می دهد، افزود: مردم همچنان باید در خصوص ساخت و ساز ساختمان های خود دقت لازم را به کار گیرند و همچنین از کارگران ماهر در بحث ساخت و ساز استفاده کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تهران و دیگر کلانشهرهای کشور باید در زمینه آموزش مهارت های بسیاری کسب کنند،گفت: یکی از مهمترین راهکارها برای رهایی از حادثه آموزش است چراکه که اولین امدادگر در منزل می توانند نجات دهنده اعضای خانواده خود باشد.

وی با اشاره به بحث سیستم هشدار سریع تصریح کرد: در حال حاضر مطالعات در این خصوص انجام شده اما کار به نتیجه نهایی نرسیده و احتمالاتی در این خصوص وجود دارد چراکه علمی برای پیش بینی حوادثی مانند سیل و زلزله به اثبات نرسیده و نمی توان حوادث را قبل از وقوع پیش بینی کرد اما همکاران در بخش مدیریت بحران در تلاش هستند تا با قرارگاه ثارالله اقداماتی را برای مقابله با زلزله فراهم کنند.

نجار با بیان اینکه برای مقابله با زلزله امکاناتی درخصوص هشدار سریع مانند نصب روی دیوار یا روی آنتن در نظر گرفته شده است، افزود: با کمک دستگاه های ذیربط یک دکل چند منظوره که یکی از مهترین بحث آن سیستم هشدار سریع است نصب خواهیم کرد تا در صورت قطع امکانات بتوانیم از آن استفاده کنیم و همچنین امیدواریم با تامین اعتبارات بتوانیم دکلی با مقاومت 7تا 8 ریشتری در خصوص مقابله زلزله بسازیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه شهرداری تهران متولی در بحث مدیریتی بحران تهران است،گفت: کارهای بسیار خوبی تا به امروز در این زمینه انجام شده که با گذشته قابل قیاس نیست اما نسبت به حجم وسیع جمعیت در تهران کار بسیار کم و نامطلوب است به همین منظور امیدواریم  مسئولان نظام و متولیان در این امر آمادگی بیشتری را در این زمینه ایجاد کنند.

وی با توجه به بسته شدن راهها و بزرگراه های تهران در زمان وقوع حادثه تاکید کرد: مهمترین راهکارها در زمان وقوع حادثه شناسایی مکان است و در حال حاضر هماهنگی هایی در این خصوص با نیروهای مسلح، ارگانهای متولی، نیروی زمینی ارتش، قرارگاه ثارالله، سپاه پاسداران و ستادهای مهم استان تهران انجام شده است. 

نجار با بیان اینکه ساخت هزار سوله مدیریت بحران در کل کشور برنامه ریزی شده گفت: تا به امروز عملیات ساخت 270 سوله به اتمام رسیده و تعدادی هم در حال ساخت و تعدادی نیز به دلیل مشکلات مالی رها شده مانده است که امیدواریم با تامین اعتبار آنها را نیز تکمیل کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان با تاکید بر اینکه ما در تهران سوله های زیادی ساخته ایم، تصریح کرد: بی شک همه آنها سالن های ورزشی شدن اما این سوله ها چند منظوره است و برای نگهداری و انبار وسائل زمان حادثه نیست و در صورت وقوع زلزله سوله ها در اختیار مدیریت بحران قرار می گیرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار