درخشش ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام به برکت مکتب تشیع است
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنور در دوازدهمین یادواره 56 شهید طلبه و روحانی شهرستان شاهرود که با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولین کشوری، استانی و شهرستانی در حسینیه اعظم مدرسه قلعه شاهرود برگزار شد در سخنانی با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: مذهب تشیع در زمان پیامبر اکرم(ص) با حادثه غدیر بنیانگذاری شد و تشیع استمرار خط ناب رسالت در قالب و مجرای امامت است؛ ولی در دوران حاکمیت خلفای جور و مستکبرین و طاغوتیان اصل اسلام دچار انحراف و تحریف شد تا اصل تشیع را نابود کنند.
بنیان تشیع و ولایت محدودشدنی نیست
وی افزود: آنها سعی کردند مسیر ناب رسول الله(ص) را منحرف کنند؛ اما استحکام بنیان تشیع و ولایت بیش از آن بود که بتوان محدود کرد و حادثه غدیر را بتوانند از تاریخ اسلام بزدایند و نابود کنند و سعی کردند تحریف محتوایی و انحراف ماهیتی ایجاد کنند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: رسول خدا(ص) در غدیر خم گفت«من کنت مولا فهذا علی مولا» که معنای سرپرستی و حاکمیت و حکمرانی است؛ اما آنان به معنای دوستی حَمل کردند و اعتقاد و باور ما این است کسی بگوید پیامبر غدیر و بیان نورانی ایشان دوستی است بزرگترین جفا و ظلم را به پیامبر روا داشته است.
وی با بیان اینکه مقدمه و ذیل مقدمه باید تناسب داشته باشد، تصریح کرد: بین مقدمات و نتیجه یک ارتباط و تعادل باید باشد و حادثه غدیر با این عظمت نمی شود خروجی دوستی باشد و امر مهمتری است.
ذوالنور بیان کرد: حادثه غدیر اولین و آخرین سفر حجی بود که رسول خدا(ص) از مدت ها قبل دستور زمینه سازی و ابلاغ و اطلاع رسانی به مردم را انجام داد و تنها سفری است که بیشترین حضور زنان و بانوان به عنوان نیمی از جمعیت را در آن داشت.
وی با اشاره به سایر دلایل اهمیت حج الوداع عنوان کرد: رسول گرامی(ص) دستور داد بلال در مراسم حج چندین بار اعلام کنند کسی امر واجبی ندارد بعد از حج حق ندارد در مکه بماند و باید در غدیر حاضر شود و رسول در مراسم معنوی حج که دلها آمادگی معنوی داشت همانجا دوستی علی را اعلام نکرد؛ چرا که مردم جداگانه در غدیر حاضر شوند چون می خواهد بفهماند ولایت در عرض حج و بالاتر از حج است نه در من حج.
ولایت امری مستقل است
دبیر کنگره ملی شهدای روحانی کشور با اشاره به حدیث امام باقر(ع) در بیان پنج امر مهم و تاکید بر ولایت و اینکه امری مستقل است ادامه داد: پیامبر دستور داد همه را به محل غدیر آگاه و رفتگان بازآیند و آنها که نرسیده اند خود را زودتر برسانند و همه در غدیر جمع باشندو این امر تصرف مولوی و نگهداشتن در زیر آفتاب سوزان برای بیان دوستی علی است یا امر مهمتری که باید بیان شود.
وی با اشاره به امر پیامبر به ایجاد جایگاه برای سخنرانی گفت: تا آن زمان سابقه نداشته پیامبر برای سخنرانی خود درخواست ایجاد جایگاه کند و اینجا پیامبر(ص) به ابوذر سلمان مقداد عمار امر کرد تا جایگاه ایجاد کنند و دو خیمه برای خود و علی در دو طرف آن برپا کنند و پیامبر عمامه خود را بر سر علی بگذارد و اینگونه علی (ع) را تاج گذاری کند.
غدیر فقط یک جمله «من کنت مولا...» نبوده است
ذوالنور با بیان اینکه خطبه غدیر که در بحارالانوار آمده 14 صفحه است، اظهار کرد: غدیر فقط یک جمله«من کنت مولا...» نبوده است و فراتر از یک جمله است و در این خطبه از خلقت انسان تا توحید بیان شده و 3 بار پیامبر اسلام به 12 امام اشاره می کنند و 3 بار به امره المومنین اشاره می کنند که معنای فرمانبرداری است و 11 بار به عنوان امیرالمونین از علی(ع) نام می برد.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در صلح نامه امام حسن(ع) نیز در خصوص امیرالمؤمنین تأکید شده که فقط برای علی(ع) است و نباید کسی از آن استفاده کند و معاویه قبول و امضا نموده است ادامه داد: در غدیر از مردم پیامبر اعتراف گرفت و تأکید کرد صدای من به تمامی حاضرین رسیده است و در این سفر بالاترین جمعیت حضور داشته که از 10هزار تا 160هزار در کتب روایی شیعه و سنی بیان شده که صاحب الغدیر میانگین 120هزار نفر را بیان می کنند.
وی افزود: در 110 منبع معتبر شیعی و سنی این واقعه نقل شده است و پیامبر از مردم بیعت گرفت و آنها را شاهد قرار داد در برابر خدا که امر او را ابلاغ کرده است و مردم به عنوان امیرالمونین با علی(ع) بیعت کردند.
ذوالنور با اشاره به شان نزول آیه «الیوم اکملت لکم دینکم...» و «سوئل السائل...» گفت: این آیات به نقل کتب اهل سنت نیز به واقعه غدیر اشاره و دلالت دارد و در غدیر پیامبر دستور داد تا تک تک با ایشان و علی(ع) بیعت کنند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: غدیر فقط یک سخنرانی نبود بلکه 3 روز اتراق بود و سالها بعد از رسول اکرم(ص) این روز به عنوان ایام ولایه در مملک اسلامی جشن گرفته می شد و فلسفه این سه روز به جهت حجم جمعیت و بیعتی بود که با پیامبر و علی(ع) انجام شد و این مقدار طول کشید.
رسول اکرم(ص) بر سنگ بنای محکم ولایت تأکید کرد
وی با بیان اینکه آیا با تمام این دلایل و مقدمات با عقل سازگار است که برای دوست داشتن علی(ع) این اتفاق افتاد یا امر مهمتری بود عنوان کرد: رسول اکرم(ص) بر سنگ بنای محکم ولایت تاکید کرد و بغض ها بعد از رحلت ایشان بر علی(ع) پیاده شد و دشمنی ها با علی(ع) و فاطمه زهرا(س) و اهل بیت(ع) برای همین بود.
ذوالنور تصریح کرد: بعد از پیامبر خط انحراف پررنگ تر شد و تخریب و ترور شخصیت اهل بیت(ع) آغاز شد، درب به پهلوی فاطمه کوبیدند و تابوت امام حسن را تیرباران و امام حسین را به مسلخ بردند و پاهای امام سجاد و امام باقر را زنجیر کردند و استبداد و اختناق زمان امام باقر که شکافنده علوم بود را ایجاد کردند.
وی تصریح کرد: در زمان امام صادق(ع) زمینه دسته بندی و رشته بندی علوم فراهم شد؛ اما باز هم اختناق وجود داشت و یاران حتی در برخی موارد نمی توانستند سوالات خود را از امام بپرسند.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان تفاوت بنی امیه و بنی عباس گفت: بنی امیه مغرض و بی مخ و بی مهابا و جری بودند و مستقیم با اهل بیت وارد درگیری شدند اما بنی عباس در پرده نفاق دشمنی نسبت به اهل بیت(ع) اعمال می کردند و مستقیم درگیر نمی شدند، به امام زهر می دادند و در تشیع و خاکسپاری امام شرکت و عزاداری می کردند.
امام صادق(ع) نهادینه ساز و مروج مکتب تشیع در جهان
وی با بیان اینکه همیشه در نفاق کارکردن خطرش بیشتر است، عنوان کرد: در دوران عمر 65 ساله امام صادق(ع) 14 طاغوت را ایشان درک کردند اعم از بنی امیه و بنی عباس و دوران عبور و گذر این دو قدرت برای امام فرصتی را فراهم آورد تا مذهب تشیع را منسجم کند نه اینکه از مبدا ایجاد کند بلکه پیامبر تشیع را بنا نهاد و امام باقر و صادق این مکتب را نهادینه سازی و ترویج و انتشار دادند.
فرمانده سابق تیپ روحانیون امام صادق(ع) با بیان اینکه امام صادق 4 هزار شاگرد تربیت کرد افزود: از ائمه اهل سنت مالک ابن انس و عنوان بصری از مریدان مکتب فقهی و روایی ایشان بودند و امام صادق(ع) علوم را دسته بندی و رشته بندی کردند.
وی تاکید کرد: اگر امروز جهان بشریت در علوم مختلف پیشرفت داشته از متراوشات مکتب امام صادق(ع) و شاگردان ایشان است،علوم حتی غیر دینی در مکتب امام صادق(ع) بنیانگذاری و توسط شاگردانش ترویج شد.
درخشش ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام به برکت مکتب تشیع است
ذوالنور افزود: امام صادق(ع) امام بشریت است، به عنوان مصداق انسان کامل الگو و اسوه و مقتدای همه انسان هاست و ما هر چه داریم از مکتب جعفری است و اگر امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام می درخشد به برکت مکتب امام صادق(ع) و امام باقر(ع) است.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: فرزندان مکتب امام صادق(ع) و درس آموختگان مکتب اهل بیت(ع) قوت قلب رزمندگان و پاسخ به شبهات و بنیه سازی اعتقادی و تقویت دین را در دوران دفاع مقدس و قبل و بعد از آن در جامعه به عهده داشته و دارند.
حضور تأثیرگذار روحانیت در دفاع مقدس
دبیر کنگره ملی شهدای روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روحانیت در دفاع مقدس حضور تاثیرگذار و پررنگی داشتند، اظهار کرد: در جنگ نامتقارن و نامتوازن که دشمن در همه چیز برتری داشت و عملیات روانی دشمن و عِده و عُده نتوانست رزمندگان را ناامید کند؛ چرا که روحانیت را در کنار خود می دید این شهدای طلبه و روحانی با تلاش و همت شبهات و تبلیغات دشمن را در مشروعیت زدایی از جنگ ابطال و دلها را قوت و اعتقادات را تعمیق می بخشیدند.
وی با بیان اینکه بیش از 60 مورد نقش آفرینی روحانیت در دفاع مقدس را گردآوری کرده ام، افزود: در این مجال 8 سرفصل مهم و عمده را بیان می کنیم که اول نقش آفرینی در عرصه کلان مدیریت جنگ که اختصاص به امام خمینی (ره) داشت.
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: نقش آفرینی روحانیت در فرماندهی جنگ بود که از قرارگاه تا گردان گروهان و تیم روحانی ها حضور داشتند و در عرصه مسئولیتی نیز مدیران جنگ و واحد رزم مسئولیت اعزام مبلغ و تبلیغات و عقیدتی و سیاسی روحانی ها حضور داشتند.
وی با بیان خاطراتی از «حجت الاسلام میثمی» تصریح کرد: ما با برپایی یادواره ها نیاز داریم تا تأثیرگذاری داشته باشیم و مردمی بودن و خود عمل کردن شهدا را بیان کنیم و بگوییم باید از خود شروع کنیم تا بتوانیم دیگران را جذب کنیم و با اخلاق خوش تا عمق افراد اثرگذار و امر به معروف عملی داشته و خودساخته باشیم.
نقش تبلیغی روحانیت از پشت جبهه تا خط مقدم
ذوالنور ادامه داد: محور پشتیبانی و تریبون های پشت جبهه در اختیار روحانیون بود و نقش تبلیغی روحانیت در خطوط مختلف جبهه ها از خط مقدم تا پشت جبهه و نقش رزمی روحانیون که فراوان داشتیم که روحانیون برای اینکه در خط مقدم حاضر باشند روحانی بودن خود را کتمان می کردند و حتی وقتی شهید می شدند به عنوان بسیجی دفن می شدند نه یک روحانی و در نهایت گمنامی بودند.
وی با اشاره به روحانیون متخصص در جنگ بیان کرد: تخریب چی، غواص، آرپی جی زن، راننده تانک و حتی خلبان هلی کوپتر کبری و حتی در اورژانس و بیمارستان صحرایی روحانیون متخصص حضور داشتند.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: روحانیان رزمی تبلیغی که به دو زیست معروف بودند که هم در بُعد تبلیغی و هم رزمی توانمند بودند و بیشترین تأثیر را در جنگ داشتند و حجم زیادی از شهدا ما از این دسته بودند.
رتبه اول تقدیم شهید در دوران دفاع مقدس مختص جامعه روحانیت است
وی با بیان اینکه امروز تنها در 4 استان کرمان، کرمانشاه، قم و تهران بزرگ یادواره شهدای روحانی برگزار نشده است و در مابقی استان ها برگزار شده است، گفت: آمار ثبب بنیاد شهید از شهدای روحانی 2776 نفر است که با مقایسه با تعداد روحانی در زمان جنگ و نرخ شهدا نسبت به جمعیت 5/2 برابر است و رتبه اول کشور است.
نقش برگزاری یادواره شهدا در شناسایی شهدای روحانی گمنام
ذوالنور ادامه داد: ما با برگزاری یادواره ها توانسته ایم شهدای روحانی گمنامی را شناسایی کنیم و آمار شهدا طلبه و روحانی اکنون بیش از چهار هزار و 350 نفر است و اینان سپر بلای مردم بودند در طول تاریخ که دشمن نتواند آنها را از دین جدا کند.
وی با تأکید بر امر ولایت گفت: امروز دنیا فهمیده است کجا را هدف قرار دهد و در فضای مجازی و سایبری برای ضربه زدن به ولایت و ایجاد شبهه در اعتقادات ما تلاش می کند؛ چرا که موفقیت ما ایمان، ولایت مداری، فرهنگ اهل بیت، دنیاگریزی، خداترسی و آخرت اندیشی و همه و همه در جامعه اسلامی در ولای ولایت حفظ می شود.
ذوالنور افزود: تمرکز دنیا بر ولایت گریزی است و روحانیت
امروز پشت سر ولایت باید برای حفظ ارزش ها در صحنه حضور داشته باشد.