متخصص بیماری های عضلانی، طب فیزیکی و توانبخشی:

زنان5 برابر بیشتر ازمردان، دچار تنگی کانال دست می‌شوند

نیک نژد متخصص بیماری های عضلانی، طب فیزیکی و توانبخشی تاکید کرد: بروز بیماری «تنگی کانال دست» در زنان، پنج برابر بیشتر از مردان است.
کد خبر: ۸۵۷۱۰۵۲
|
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶

دکتر سیّد حسن نیک نژاد، متخصص بیماری های عضلانی، طب فیزیکی و توانبخشی استان قزوین  در گفت و گو با خبرنگار بسیج از قزوین  اظهار کرد:«سندروم تونل کارپال» یا «تنگی کانال دست» عارضه شایعی است که در ناحیه مچ دست دیده می شود، این عارضه ناشی از فشار عصبی بر روی عصب میانی بوده و شایع ترین درگیری عصب محیطی است.

وی افزود: اعصاب محیطی همواره در معرض فشار، کم خونی، کشیده شدن یا قطع کامل هستند. بسیاری از مردم به علت ناآگاهی، این علایم را به افزایش چربی خون و یا کم خونی نسبت می دهند این امر در حالی است که، بروز بیماری «تنگی کانال دست» در زنان، پنج برابر بیشتر از مردان است. 

عارضه مهم مچ دست و سن شایع آن

وی  تصریح کرد:سندرم تونل کارپال» یک وضعیت بالینی شایع می باشد که به علت گیر افتادن یا فشار روی عصب میانی (مدیان) توسط ساختارهایی به نام رباط مچ دست، ایجاد می شود. سن شایع این بیماری بین 30 تا 60 سالگی می باشد و سه درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا می شوند.

 عوامل و شرایط

این مسئول ادامه داد:شرایطی مانند: سن بالا، چاقی، بارداری، دیابت، کم کاری تیروئید، بیماری آمیلوئید وزیس، بیماری رینود، مصرف داروهایی مثل کار با مازپین، آرتریت روماتوئید، استفاده مداوم و قرار دادن دست ها و مچ دست در یک وضعیت خاص (مانند: تایپیست ها، نجارها، صندوق داران و اپراتورهای ماشین های ایجاد کننده ارتعاش)، در ابتلای افراد به این بیماری، دخالت دارد.

به گفته نیک نژاد،در بعضی افراد به دلیل استعداد ژنتیکی، تونل کارپال، کوچکتر از حد طبیعی است و فرد، مستعد بیماری است. 

1002/پ30/ب

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار