تعزیه به معنای متعارف، نمایشی است که در آن واقعه کربلا به دست افرادی که هر یک نقشی از شخصیتهای اصلی را بر دوش دارند، نشان داده میشود، این نمایش نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی-شیعی و بیشتر دربارهٔ کشتهشدن حسین بن علی و مصائب اهل بیت است.
تاریخ پیدایش تعزیه به صورت دقیق پیدا نیست برخی با باور به ایرانیبودن این نمایش آئینی، پاگیری آن را به ایران پیش از اسلام به پیشینهٔ سههزارسالهٔ سوگ ساوش پهلوان داستانهای ملی ایران نسبت داده و این آیین را مایه و زمینهساز شکلگیری آن دانستهاند.
برخی پژوهشگران نیز پیشینهٔ آن را به آیینهایی چون مصائب میترا و یادگاران زریران بازمیگردانند و برخی پیدایش آن را متأثر از عناصر اساطیری میان رودان،آناطولی ومصر، و کسانی نیز مصائب مسیح و دیگر افسانههای تاریخی در فرهنگهای هند و اروپایی و سامی را در پیدایش آن کارساز دانستهاند؛ ولی به گمان بسیار، تعزیه جدا از شباهتهایش با عزاداریهای آیینی گذشته شکل تکاملیافتهتر و پیچیدهتر سوگواریهای سادهٔ شیعیان سدههای نخستین برای کشتهشدگان کربلا است.
به
گزارش خبرگزاری بسیج ازقزوین ، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، گروه تعزیه زنده یاد استاد
"میرزاکرم زمانی"(برادران زمانی) با همکاری انجمن هنرهای نمایشی اداره
کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار میگردد.
دوازدهمین همایش بزرگ شبیه خوانی از دهه ی اول ماه محرم از تاریخ 23/7/94 تا 2/8/94 از ساعت 14 الی 18 در دو سالن ورزشی الغدیر(23 تا 25 مهرماه 94 ) و شهید بابایی(26/7/94 لغایت 2/8/94)قزوین برگزار می نماید .
شایان ذکراست: در همایش امسال 10 مجلس تعزیه در دهه ی اول محرم اجرا خواهد شد که روزانه حدود 3000 نفر به تماشای اجراها می نشینند.
1011/پ20/ب