باورسازیِ تهدیدات دشمن اولین قدمی است که امام حسین (ع) در نهضت کربلا برداشت
به گزارش خبرگزاری بسیج از قزوین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه استان قزوین ، آیتالله عبدالکریم عابدینی در دیدار جمعی از مدیران و مسئولان استان قزوین که به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام زین العابدین (علیهالسلام)، اظهار کرد: امروز تمام آن چه که از اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) در تاریخ چندماهه حرکتشان از مدینه تا کربلا بهدست ما رسیده، عناصر و مایههای پدافند غیرعامل هستند.
وی ادامه داد: با مطالعه و بررسی نهضت کربلا و فرمایشات امام حسین (ع) مایههای عظیمی از آمادهسازی جامعه، توانمندسازی و بصیرت بخشی بهدست میآید که استفاده از آنها میتواند کشور را در مقابل هرگونه خطری بیمه کند.
امامجمعه قزوین با تأکید بر اینکه باور وجود تهدید اولین قدم در پدافند غیرعامل است، بیان کرد: به عنوان نمونه کمبود آب همواره تهدید جدی به شمار میآید اما مصرف بیرویه بیانکننده این مطلب است که هنوز این باور در جامعه ایجاد نشده که کمبود آب یک تهدید است.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه باورسازیِ تهدیدات دشمن اولین قدمی است که امام حسین (ع) در نهضت کربلا برداشت، اذعان کرد: امام حسین (ع) در پاسخ به استاندار مدینه که برای بیعت گرفتن از ایشان برای یزید، ابتدا خود را معرفی کرد و سپس یزید را انسانی شرابخوار که فسق و فجور را بدون خجالت انجام میدهد و خون بیگناه را به ناحق میریزد، معرفی میکند و میفرماید که مثل من با مثل یزید در هر کجای عالم و در هر زمانی بیعت نمیکنم و این مهم بیانکننده دشمنشناسی امام است و باید برای همگان اصل قرار گیرد.
وی دشمنشناسی را یکی از موضوعات اساسی قرآنی معرفی کرد و افزود: مرحله بعد از دشمنشناسی، اهمیت مقابله با دشمن است و بنای دین بر این است که ما هرگز با دشمن بیعت نکنیم و با تمام توان در مقابل آنها ایستادگی کنیم.
آیتالله عابدینی وجود اراده اصلاح امور در جامعه را ضروری عنوان کرد و گفت: امام حسین (ع) میفرمایند: من اراده کردهام که امت جدم را اصلاح کنم؛ ایجاد اراده اصلاح امور در بین اقشار مختلف جامعه یکی از کارهای مهمی است که در پدافند غیرعامل باید دنبال شود.
امامجمعه قزوین امربهمعروف و نهیازمنکر را چهارمین قدم در پدافند غیرعامل معرفی و خاطرنشان کرد: اگر ما دائم فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه تبیین کنیم و در این امر بهجا ورود پیدا کنیم، در مسیر اصلاح جامعه حرکت کردهایم.
وی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر از عوامل بسیار مؤثری است که آسیبها را برطرف میکند، توان مقابله مردم با دشمن را افزایش میدهد و جامعه را به معنای واقعی کلمه در همه عرصهها بسیجی میکند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تصریح کرد: یکی از مشکلات و کمبودهای اساسی به ویژه در زمان وقوع فتنهها، دنیاپرستی است و این موضوع ضرورت پدافند غیرعامل را به خوبی نمایان میکند؛ فتنههای 88 و فتنه یزید و معاویه نمونه بارز این معناست.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با اشاره به گفتههای برخی مبنی بر دست دادن امام حسین (ع) با عمربن سعد، بیان کرد: برخی عالم نماها برای این که دست دادن آقای ظریف با آقای اوباما را توجیه کنند، امام حسین (ع) را متهم میکنند و میگویند ایشان با عمر سعد دست دادهاند؛ درحالیکه در میان عربها دست دادن به معنای بیعت است و معنای ویژه دارد.
وی با اشاره به این که برخیها ممکن است غرضی نداشته باشند اما درک درستی هم از دین ندارند، ادامه داد: امام حسین (ع) رفت تا عمر بن سعد را اصلاح و امر به معروف و نهی از منکر کند و اگر بعضی از اسناد عاشورایی را ببینند از گفتههای خود شرمنده میشوند و حرفشان را پس میگیرند.
آیتالله عابدینی با اشاره به اینکه دنیاپرستی ریشه بسیاری از فسادها در جامعه را فراهم میکند، افزود: امام حسین (ع) میفرماید نباید انسان برای چیزی که روزی میخواهد از آن جدا شود، بخل بورزد و وظیفه دینیاش را انجام ندهد.
امامجمعه قزوین اظهار کرد: دین اگر عمیق نباشد، لقلقه زبان میشود و اگر میخواهیم با امام حسین باشیم، باید از فتنه کنارهگیری کنیم. هرکس با فتنه است باید شرمنده باشند که نام امام حسین (ع) را بر زبان بیاورد و کسانی که در بین این دو جریان قرار دارند، مجموعهای از صفات خائن و منافق را با هم دارند.
وی افزود: اگر مساجدمان، نمازهای جمعه و جماعتمان، ایمانمان، معرفت دینیمان را تقویت کنیم، پدافند غیرعامل را تقویت کردهایم و جامعه را در مقابل دشمن، خطرها، آسیبها و بحرانهای اجتماعی و اقتصادی بیمه کردهایم.
تقویت حوزه های اعتقادی و فرهنگی در پدافند غیر عامل
امیر عبدالرضا شهری فرمانده لشگر 16 زرهی قزوین هم در این جلسه در خصوص اهمیت پدافند غیرعامل گفت: در پدافند غیرعامل تقویت حوزه های اعتقادی و فرهنگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه اگر مقاومت اعتقادی و فرهنگی وجود نداشته باشد، درواقع مقاومت در مقابل دشمن شکل نمیگیرد، بیان کرد: اگر بتوانیم مقاومت اعتقادی و فرهنگی را بالا ببریم به خوبی میتوانیم فتنههای دشمنان را خنثی کنیم.
در ابتدای این جلسه، امیر افشار مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری قزوین گزارشی از اقدامات انجام شده در سالهای گذشته ارائه کرد و گفت: طی دو سال گذشته به همت کارگروهها و حمایتهای همه مسئولان، رتبه برتر کشور را کسب کردهایم.
وی بیان کرد: هشت حوزه که پدافند غیرعامل در آنها نقش دارند شناسایی شدهاند و با رویکرد متفاوتی نسبت به گذشته فعالیت میکنند.
1003/پ30/ب