همکاری شهرداری و اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در بهسازی "محله پشت آسیاب"
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از ابرکوه، آثار باستانی هر کشور پیشینه تاریخی آن کشور محسوب می گردد و این آثار دارای ارزش و اهمیت فراوانی هستند مردم با دیدن آنها به وحدت ارزش های انسانی پی می برند و آثار باستانی را میراثی همگانی می دانند.
هر تکه ای از ایران دارای ارزش تاریخی است و تمدنی چند هزارساله و برای حفظ و نگهداری آن باید تلاش بسیار نمود، به همین منظور با حضور رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ابرکوه و مسئول عمران و شهرسازی شهرداری ابرکوه از بافت تاریخی محله پشت آسیاب بازدیدی انجام شد.
مسئول عمران و شهرسازی شهرداری ابرکوه اظهار داشت: نظر به اینکه طرح مرمت و ساماندهی محله با ارزش پشت آسیاب دچار وقفه چند ساله شده است. از این رو با حضور رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ابرکوه و مسئول عمران و شهرسازی شهرداری از بافت تاریخی محله پشت آسیاب بازدیدی انجام شد و راهکارهای تکمیل طرح مرمت و ساماندهی مورد بررسی قرار گرفت.
احمد رضا اسدی افزود: در این بازدید میدانی ارزشهای فرهنگی و کالبدی این محله مورد گوشزد و تاکید طرفین قرار گرفت. وجود حمام، مسجد دوره صفوی، آسیاب آبی، خانه باغ ها، دست کندها در بستر سنگی و چرخش آب در فضاهای مختلف محله و استفاده از فضاهای باز در طراحی و ساخت محله و حسینیه از این محله یک فضای زیبا و فرح بخش ایجاد کرد.
وی سرزندگی این بافت و حضور ساکنین اصیل آن و مجاورت آن با سرو کهنسال ابرکوه از جمله مشخصه ها و ویژه گی های آن دانست و گفت: این محله از نظر کالبدی و اجتماعی دارای استقلال و مجزا از محلات همجوار است.
اسدی ادامه داد: ویژگی این بافت کالبد ارگانیک و بدون نظم هندسی در ساخت و سازهای ابنیه محله است. و می توان به عنوان یک مجموعه در خور توجه شهر ابرکوه در توسعه گردشگری از آن بهره مند شد.
وی تصریح کرد: مجموع ابنیه و باغات این محله کمتر از 10 هکتار وسعت دارد.
کارشناسس عمران و شهرسازی شهرداری ابرکوه در ادامه گفت: هوشیاری ساکنین قدیمی این محله در بهره گیری از بستر سنگی مرتفع ابرکوه و افزایش امنیت خود از خطر سیلاب باعث شده است که موقعیت این محله بر روی بستر سنگی قرار گیرد.
اسدی اذعان داشت: کوچه های قدیمی، جوی های آب و سایر فضاهای مورد نیاز اهالی عمدتا با بهره گیری از لایه های سنگی به صورت دست کن ایجاد شده است.
وی در پایان افزود: مشارکت شهرداری و میراث در تکمیل طرح حسینیه، ترمیم و بهسازی کف پوش ، تکمیل طرح جداره سازی، تامین روشنایی و غیره خواهد بود.