به گزارش خبرگزاری بسیج، پرویز گرشاسبی اظهار کرد: گرچه ممکن است پدیده کوهخواری که جزو اراضی و مناطق خوش آب و هوا و در ارتفاعات استانهایی مانند تهران، کرج و غیره است، وجود داشته باشد اما بیابانخواری و کویرخواری تاکنون مشاهده و گزارش نشده است که اگر کسی گزارشی در دست داشته باشد میتواند به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ارائه دهد.
وی با بیان اینکه از سرمایهگذاری در مناطق بیابانی و کویری برای احیای آن استقبال میکنیم، افزود: براساس برنامه ششم توسعه یک میلیون هکتار از اراضی بیابانی به بخش خصوصی برای سرمایهگذاری و احیاء واگذار میشود.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در کشور حدود 32 میلیون هکتار مناطق بیابانی وجود دارد که از این میزان، هفت میلیون هکتار جزو کانونهای بحرانی هستند اما براساس طرح تعریف شده در قالب برنامه ششم توسعه، اراضی بیابانی واگذار شده به بخش خصوصی برای تثبیت و بیابانزدایی از کانونهای بحرانی و مناطق غیربحرانی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته گرشاسبی یکی از اقداماتی که کشورهای پیشرفته برای بیابانزدایی انجام میدهند بهرهگیری از پتانسیل مناطق بیابانی و کویری برای احداث صنایعی مانند نیروگاهها، گردشگری و صنایعی مانند مجسمهسازی، کاشی و سرامیک، MDF و غیره است که از ماسه برای تولید محصولات خود استفاده میکنند. در این راستا درصدد برنامهریزی برای واگذاری مناطق بیابانی به سرمایهگذاران بخش خصوصی هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود هشت سایت قانونی گردشگری در مناطقی مانند نطنز، خور، بیابانک و دیگر مناطق کویری در اصفهان و شیراز وجود دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال در کویر میتوان مناطقی را برای گردشگران خارجی که بیابان ماسهای ندیدهاند و میخواهند آفتاب شن بگیرند، مشخص کرد تا شرکتهای سرمایهگذاری در این مناطق ضمن احیای کویر، گردشگران خارجی را جذب کنند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: یکیدیگر از اقدامات، مذاکره با چند شرکت سرمایهگذار برای ورود تکنولوژی تولید محصولات صنایعی مانند مجسمهسازی، کاشی و سرامیک و MDF از چین بوده که در قالب طرح تعریف شده در برنامه ششم پیشبینی شده است.
منبع: ایانا