کارشناس کشاورزی:

بهبود کیفیت محصولات کشاورزی در گرو استفاده مناسب از کودها

بهبود کیفیت محصولات کشاورزی مانند افزایش پروتیین دانه گندم، افزایش طول عمر انبارداری پیاز و سیب‌زمینی، افزایش مقاومت گیاهان نسبت به آفات و بیماری‌های گیاهی از نقش‌های مهم مصرف عناصر ریزمغذی در مراحل داشت به شمار می‌رود.
کد خبر: ۸۵۸۷۸۹۶
|
۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، یک کارشناس کشاورزی گفت: هریک از عناصر ریزمغذی نقش خاصی در گیاه ایفا می‌کند و وجود آن‌ها در حد کفایت برای کامل کردن چرخه رشد گیاه لازم است. در واقع رشد گیاه، تحت تاثیر عنصری است که گیاه برای دریافت آن محدودیت دارد. از این‌رو اگر گیاهی در شرایط مطلوب رشد باشد ولی از نظر یک یا چند عنصر کم‌مصرف در مضیقه باشد استفاده از کودهای ازته، فسفره و حتی پتاسه نیز نمی‌تواند نقشی در افزایش عملکرد داشته باشد و حتی ممکن است موجب افت آن شود.

فهیمه نصر افزود: هر عنصر ضروری فقط زمانی می‌تواند نقش خود را در تغذیه گیاه به خوبی انجام دهد که سایر عناصر لازم به صورت متعادل و به نسبت‌های کافی در اختیار گیاه باشد. این در حالی است که پیشرفت دانش و فن‌آوری در مورد نقش عناصر ریزمغذی در محصولات کشاورزی، استفاده و کاربرد کودهای شامل این عناصر را به شکل گسترده‌ای افزایش داده است.

وی افزود: البته کمبود برخی عناصر ریزمغذی مانند«روی» و«آهن» گسترش جهانی داشته و حدود یک سوم خاک‌های کشاورزی جهان عمدتا به دلیل آهکی بودن و یا مصرف بی‌رویه کودهای فسفاته با کمبود این عناصر مواجه‌اند.

نصر تصریح کرد: عناصر ریزمغذی علاوه بر نقشی که در افزایش عملکرد کیفی و کمی محصولات کشاورزی دارند در سلامتی انسان و دام که از مواد اولیه گیاهی استفاده می‌کنند نیز تاثیر به‌سزایی دارد که به دلیل وارد شدن عناصر مذکور به قسمت‌های خوراکی گیاهان مانند دانه گندم، جو، حبوبات و قسمت‌های خوراکی سبزی‌جات و میوه‌هاست که به عنوان غذای روزمره مصرف می‌شود.

این کارشناس تاکید کرد: به طور کلی بهبود کیفیت محصولات کشاورزی مانند افزایش پروتیین دانه گندم، افزایش طول عمر انبارداری پیاز و سیب‌زمینی، غنی‌سازی محصولات کشاورزی، تولید بذر با قدرت جوانه‌زنی و رشد بیشتر، کاهش غلظت آلاینده‌هایی نظیر نیترات و کادمیم در قسمت‌های خوراکی محصولات و افزایش مقاومت گیاهان نسبت به آفات و بیماری‌های گیاهی از نقش‌های مهم مصرف عناصر ریزمغذی در مراحل داشت به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: مقدار مصرف این کود به شدت کمبود عناصر ریزمغذی در خاک بستگی دارد ومی‌توان آن را همراه آب آبیاری و به اندازه 10 تا 20 کیلوگرم در هکتار مصرف کرد.همچنین می‌توان جهت زراعت و به صورت مخلوط با خاک سطحی، به میزان 50 تا 100 کیلوگرم در هکتار از آن استفاده کرد. علاوه بر این، ایجاد چالکود همراه با کود حیوانی و گوگرد به میزان 100 تا 200 کیلوگرم در هکتار از دیگر راه‌های مصرف کودهای ریز مغذی است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار