رویکرد انفعالی دستگاه دیپلماسی کشور در قبال انتفاضه سوم؛

چند فلسطینی باید کشته شوند تا سکوت وزارت خارجه بشکند؟

قطعا این انتظار از مسئولین ارشد وزارت خارجه وجود داشت که در حاشیه حضور در کنفرانس بین‌المللی وین که درباره سوریه برگزار شد، به رایزنی درباره مساله فلسطین نیز بپردازند و به طور جدی از ظرفیت‌های بین‌المللی و اسلامی برای توجه به این موضوع مهم استفاده کنند.
کد خبر: ۸۵۸۹۰۱۱
|
۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹

بیشتر از یک ماه از آغاز اعتراضات گسترده در کرانه باختری سرزمین‌های اشغالی می‌گذرد؛ اعتراضاتی که اگر در روزهای ابتدایی آن کسی در انتفاضه نامیدن آن شک داشت، حالا و با فراگیر شدن جدی این حرکت اعتراضی تبدیل به یک انتفاضه واقعی شده است که هیچکس شکی در آن ندارد.

به گزارش خبرگزاری بسیج، انتفاضه سوم ملت فلسطین که به انتفاضه قدس معروف شده است در تاریخ اول اکتبر (9 مهر ماه) آغاز شد. دلیل نامیدن این خیزش مردمی، هتک حرمت و اهانت هایی بود که صهیونیست ها به ساحت مقدس مسجد الاقصی روا می داشتند و همین مسئله موجب شد که فلسطینیان به پا خیزند و برای دفاع از ارزش ها و مقدسات خود با رژیم صهیونیستی مقابله کنند.

از سوی دیگر انتفاضه سوم را خود ملت فلسطین رهبری و هدایت می کند نه تشکیلات خودگردان و نه گروه هایی که با یکدیگر اختلاف دارند و هنوز نتوانسته اند یک دولت متحد، یکپارچه و براساس توافق ملی به وجود آورند. جوانان فلسطینی به صورت خودجوش در همه جا به پا خاسته و دست به عملیات قهرمانانه علیه صهیونیست ها می زنند به ویژه آنکه هنوز هم جوانان فلسطینی سلاح ندارند و با دست خالی حماسه می آفرینند.

وقوع انتفاضه مردم فلسطین در هر مقطع زمانی نشان می دهد که خشم و قیام ملت فلسطین علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی پایان پذیر نیست و همچنان ادامه دارد و هیچ چیز نمی تواند جلوی این حرکت عظیم مردمی را بگیرد. تا کنون ده ها نفر شهید و صدها نفر زخمی یا اسیر شده اند ولی فلسطینی ها همچنان مصمم و قاطع، امواج کوبنده قیامی را که اگر به همین صورت پیش برود به انقلاب تبدیل خواهد شد پیش خواهند برد.آری انتفاضه قدس محکم و قاطع پیروز خواهد شد چرا که ملتی قوی و با انگیزه آن را هدایت می کند.

با این وجود، دستگاه دیپلماسی کشورمان در یک ماه گذشته تحرک مناسبی نسبت به این انتفاضه فراگیر نداشته و برخلاف روال سابق که معمولا مساله فلسطین و اشغالگری رژیم صهیونیستی در اولویت دستور کارهای وزارت خارجه قرار داشت، اکنون شاهد نوعی انفعال و عدم توجه به این مساله مهم توسط دیپلمات‌های کشورمان هستیم.

قطعا این انتظار از مسئولین ارشد وزارت خارجه وجود داشت که در حاشیه حضور در کنفرانس بین‌المللی وین که درباره سوریه برگزار شد، به رایزنی درباره مساله فلسطین نیز بپردازند و به طور جدی از ظرفیت‌های بین‌المللی و اسلامی برای توجه به این موضوع مهم استفاده کنند.

متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد تک بعدی شدن نگاه وزارت خارجه و محدود شدن وظایف آن به مذاکرات هسته‌ای بوده‌ایم که اکنون منجر به در اولویت نبودن مساله مهم فلسطین شده است؛ رویکردی که قطعا مورد تایید رهبر انقلاب نیست و از دستگاه دیپلماسی کشور این انتظار وجود دارد که رویکرد فعال‌تری در این زمینه داشته باشد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار