یک متخصص تغذیه:

گرسنگی و تغذیه نامطلوب عاملی در تشدید استرس

یک متخصص تغذیه گفت: گرسنگی و تغذیه نامطلوب و مصرف غذا‌های پر چرب خود عاملی برای تشدید استرس است؛ همچنین کافئین موجود در چای و قهوه و مصرف بیش از حد شکلات به دلیل داشتن کافئین نیز در تحریک استرس و اضطراب نقش زیادی دارد.
کد خبر: ۸۵۸۹۵۹۳
|
۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر کوروش جعفریان، در رابطه با نقش تغذیه در کنترل استرس و اضطراب اظهار کرد: استرس و اضطراب شدید که از حد متعادل و نرمال خود خارج شود نه تنها فرد را دچار بیماری روحی و روانی می‌کند، بلکه وضعیت فیزیولوژیک فرد را نیز دچار اختلال می‌کند و توصیه ما این است که افراد مانع از تشدید این وضعیت در بدن خود شوند.

وی به تغذیه ناسالم در تشدید اضطراب و استرس در بدن اشاره کرد و افزود: گرسنگی و تغذیه نامطلوب و مصرف غذا‌های پر چرب خود عاملی برای تشدید استرس است؛ همچنین کافئین موجود در چای و قهوه و مصرف بیش از حد شکلات به دلیل داشتن کافئین نیز در تحریک استرس و اضطراب نقش زیادی دارند و توصیه ما این است که افراد از خوردن بی رویه این مواد پرهیز کنند.

مواد کولین، دوپامین و تریپتوفان سه ماده برای کسانی که خواستار آرامش هستند
عضو انجمن تغذیه ایران به مواد مغذی کاهش دهنده استرس و اضطراب اشاره کرد و گفت: مواد مغذی کاهش دهنده استرس و اضطراب در حقیقت یک نوع آرامبخش برای بدن به شمار می‌روند؛ همچنین مواد کولین، دوپامین و تریپتوفان هر سه ماده غذایی در آرام کردن افراد بسیار تاثیرگذار است؛ بنابراین لبنیات و سفیده تخم مرغ و گوشت بوقلمون سرشار از ماده آرامبخش تریپتوفان است که مصرف آن برای افراد که خواستار آرامش هستند توصیه می‌‎شود.

جعفریان ادامه داد: انواع مغز‌ها به خصوص بادام زمینی و زرده تخم مرغ منبع بسیار خوبی از کولین هستند که بسیار می‌توانند به ما در ایجاد آرامش کمک کنند.

وی ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در غذا‌ و میوه‌ها را در ایجاد آرامش بسیار موثر دانست و اظهار کرد: مصرف مواد حاوی آنتی اکسیدان می‌تواند در کاهش استرس و اضطراب در بدن نقش داشته باشد؛ بنابراین توصیه ما این است افراد میوه و سبزی که حاوی آنتی اکسیدان است را زیاد مصرف کنند.

نقش امگا3 در کاهش مشکلات روحی و روانی
این متخصص تغذیه مصرف مواد امگا 3 را بسیار مفید برای کاهش استرس دانست و گفت: موادی که حاوی امگا3 هستند بسیار مفید برای کاهش مشکلات روحی و روانی هستند؛ بنابراین مصرف غذا‌های دریایی و سویا و گردو که امگا3 زیادی دارند در این امر بسیار کاربرد به سزایی دارد.

این پزشک؛ به ارتباط بین استری و پرخوری و بیماری رفلاکس اشاره کرد و افزود: استرس و اضطراب می‌تواند فرد را پرخور یا لاغر کند، بنابراین بین استرس، پرخوری و لاغری ارتباط وجود دارد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار