وی با ذکر مثالی عنوان داشت: همانگونه که فناوری و دانش هسته ای به خودی خود بد نیست، محصول این فناوری است که می تواند تبدیل به بمب هسته ای شود و زیانبار و بد باشد و یا اینکه در ساخت رادیو دارو و برق استفاده شود و مفید و مثمر ثمر باشد.
این پژوهشگر فضای مجازی در ادامه استفاده از نرم افزارهای و برنامه های فناوری محصول غرب در قالب شبکه های مجازی نظیر تلگرام، واتساپ و.. را کاری نادرست عنوان کرد و گفت: مضرات این کار بسیار بیشتر از فوایدش است و درصد بیشتری از افراد در کشور از فن آوری گوشی های هوشمند استفاده می کنند.
وی خاطر نشان کرد: شبکه های مجازی محصول فناوری هستند نه خود فناوری؛ و کشور ما متاسفانه در استفاده از این شبکه های اجتماعی در دنیا در رتبه های اول قرار دارد در حالی که استفاده خود مردم کشورهای سازنده این شبکه های مجازی بسیار کم است.
در زمینه فناوری اطلاعات تولید کننده باشیم نه مصرف کننده
مومن نسب عنوان داشت: فناوری اطلاعات علمی است که باید آن را فرا گرفته و از آن محصول تولید کنیم نه مصرف کننده باشیم و تا زمانی که مصرف کننده هستیم پیشرفت نخواهیم کرد و مسئولان این حوزه باید با تربیت نیروی متخصص در تولید علم فناوری اطلاعات از اینترنت کسب درآمد کرده و شغل ایجاد کنند.
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج کشور در ادامه با بیان اینکه شرکت های طراح شبکه های اجتماعی با استفاده از فروش اطلاعات شخصی افراد کسب درآمد می کنند، افزود: متاسفانه برخی بر این باورند که این شبکه ها امکانات رایگان در اختیار افراد قرار می دهد و به دنبال کسب منفعت نیست؛ اما باید بدانند که با نصب این شبکه ها اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی خود را به این شرکت ها می دهند.
مومن نسب گفت: در زمان استفاده از گوشی های هوشمند باید بسیار با احتیاط رفتار کرد و باید فکر کنیم در یک اتاق شیشه ای زندگی می کنیم و همه اطرافیان ما امکان رویت اطلاعات مارا دارند و به همین منظور نیز باید از تولید اطلاعاتی که تمایلی به انتشار آن نداریم جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه در جهان چیزی به نام امنیت مطلق وجود ندارد، افزود: در زمان استفاده از فضای مجازی از کلیه ارتباطات ما یک پرونده تشکیل می شود و ما در زمان نصب شبکه های اجتماعی اجازه ارسال کلیه این اطلاعات را به شرکت تولید کننده نرم افزار می دهیم.
با نصب شبکه های اجتماعی اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی وجود دارد
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده مجازی بسیج مستضعفین گفت: شبکه های اجتماعی این قدرت را دارند که در همان روزهای اول استفاده کاربر، کلیه اطلاعات، شخصیت، علایق و سایر ویژگی های وی را تشخیص دهد و چنانچه نتواند به اطلاغات درست و دقیقی دست یابد، اکانت وی را حذف خواهد کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد جایگزین کردن فناوری های ملی و با امنیت بالا به جای فناوری های وارداتی اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات کشور که امن و در پی اینترنت سالم؛سریع، امن و ارزان است، باید در بین کاربران کشور رواج پیدا کند و در صورت امکان از گوشی های هوشمند برای جابجایی اطلاعات شخصی استفاده نشود و امنیت گوشی های ساخت داخل بیشتر است.
مومن نسب به جایگزین و در واقع معرفی نرم افزارهای ایرانی به جای مشابه خارجی پرداخت و گفت: کاربران به جای استفاده از شبکه های و نرم افزارهای خارجی و با امنیت پایین می توانند مشابه داخلی و با امنیت بالا را همانند نرم افزارهای سلام؛ قاصدک، ابرک و سایر جایگزین ها داخلی و حتی جستجوگرهای ایرانی استفاده کنند.
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج در ادامه خاطر نشان کرد: استفاده از شبکه های مجازی و نرم افزارهای خارجی کار عاقلانه ای نیست و به جای آن می توان از نرم افزار های ساخت کشور استفاده شود.
وی افزود: استفاده ازمحصول نرم فزاری و شبکه های مجازی خارجی به دلایل مختلف از جمله ایجاد اشتغال برای آن کشورها و تورم برای کشور، امکان اشراف اطلاعاتی به دشمن و حذف تمامی دسترسی ها کار درست و عاقلانه ای نیست و حذف 35 هزار نفر از نیروهای انقلابی در 6 ماهه اول سالجاری از شبکه های مجازی و ایجاد 45 هزار صفحه برای گروه های تکفیری از جمله اقدامات دشمنان است.
فضای مجازی افراد
را از خانواده دور می کند
این پژوهشگر فضای مجازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی افراد را از خانواده دور و به غریبهها نزدیک میکند، اظهار کرد: کاربران شبکههای اجتماعی بعد از مدتی دچار انزوا و پوچی میشوند.
مومن نسب با بیان اینکه دشمن به وسیله جنگ نرم در دلها و ذهن مردم تردید و شک ایجاد می کند، افزود: خانواده اصلی ترین پایه اجتماع است که سبب پیروزی جنگ هشت سال دفاع مقدس شد و دشمن با پی بردن به این موضوع نابودی بنیان خانواده و مادران ایران اسلامی تربیت کننده نسل جوان و انقلابی را هدف قرار داده است.
معاون فناوری اطلاعات پژوهشکده فضای مجازی بسیج کشور در پایان با اشاره به این سخن مقام معظم رهبری که "اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است: خاطر نشان کرد: این جمله عمق استراتژیک ما در برخورد با فضای مجازی را مشخص میکند.