مدیر اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان تأکید کرد

ضرورت نهادینه کردن فرهنگ وقف متناسب با نیازهای جامعه

مدیر اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان گفت: امروز در راستای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه متناسب با نیازهای پویای جامعه، بزرگترین اقدام وقف درباره علم و پژوهش است، چرا که علم و پژوهش در هیچ برهه ای از زمان متوقف نشده و نمی شود.
کد خبر: ۸۶۰۵۲۸۷
|
۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علی افشاری با اشاره به فرا رسیدن هفته وقف، بیان داشت: می توان با قاطعیت عنوان کرد که بیشترین نیات با موضوعات مختلف وقف در استان همدان متعلق به شهرستان تویسرکان است.

وی اظهار کرد: این مطلب نشان از دید گسترده و نظر عمیق تویسرکانی ها به حوزه وقف دارد، چرا که موضوعات مختلف با نیات متنوع وقف با توجه به شرایط روز و اوضاع اجتماعی انجام گرفته است تا گِره ای از مشکلات جامعه باز شود.

مدیر اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان افزود: با مطالعه وقف نامه ها به روز بودن وقف ها و تنوع در آن مشاهده می‌شود، که نشان می دهد شهرستان تویسرکان از زمینه فرهنگی بالایی در حوزه وقف برخوردار است و می توان از این ظرفیت برای حل بسیاری از مشکلات و موضوعات اجتماعی استفاده کرد و فرهنگ وقف با موضوعات متنوع را به خارج از شهرستان نیز اشاعه دهد.

وی عنوان کرد: امروزه در راستای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه متناسب با نیازهای پویای جامعه، بزرگترین اقدام وقف درباره علم و پژوهش است، چرا که علم و پژوهش در هیچ برهه ای از زمان متوقف نشده و نمی شود.

افشاری تصریح کرد: گاهی موضوعات وقفی با گذشت زمان برای پاسخگویی به نیازهای جامعه کفایت نمی کنند در حالی که وقف درخصوص توسعه علم و پژوهش وقفی پویا و به روز است که با گذر زمان نیز دستخوش تغییر نمی شود.

وی با توجه به نیازمندی های روز کشور خواستار تبیین وقف با رویکرد استفاده از ظرفیت عظیم آن در توسعه علمی و پژوهشی شد و افزود: وقف همانند دیگر امور فرهنگ و اجتماعی برای نهادینه شدن در جامعه نیاز به فرهنگ سازی عمیق دارد و تجربه نشان داده در هر کجا مردم خود به میدان آمدند فرهنگ سازی در آن زمینه اثربخش تر و سریعتر انجام شد.

مدیر اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان با اشاره به اقدامات انجام گرفته توسط اداره اوقاف تویسرکان، عنوان کرد: در سال جاری و در راستای پیگیری موقوفات در عمل به نیات واقفان؛ هشت نفر به حرم رضوی اعزام شدند و اطعام فقرا و مساکین به مبلغ 260 هزار تومان نیز انجام گرفت.

وی افزود: برگزاری مراسم های مذهبی به مبلغ 16 میلیون تومان، کمک به حوزه های علمیه در حدود 6 میلیون تومان، صدور 71 حکم هیئت امنای مساجد و اماکن مذهبی، برگزاری برنامه آرامش بهاری، اجرای برنامه سوگواره یاس نبوی و ضیافت الهی، طرح نشاط معنوی، سوگواره بصیرت عاشورایی، مراسم محفل انسی با قرآن کریم با حضور قاری مصری و دیدار آقای محمدی با رهبر معظم انقلاب از دیگر اقداماتی بود که توسط اوقاف شهرستان انجام شده است.

افشاری با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر تربیت 15 میلیون حافظ قرآن، گفت: در این زمینه نیز بیش از یک هزار نفر در کلاس های قرآن اداره اوقاف تویسرکان ثبت نام کردند.

وی به اجرای مسابقات قرآنی در شهرستان اشاره کرد و افزود: 38 دوره کلاس های قرآنی در سال جاری در تویسرکان برگزار شد که تنها در حوزه های مفاهیم، حفظ و قرائت 200 قرآن آموز حضور داشتند.

مدیر اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان گفت: مریم نانکلی رتبه اول در حفظ پنج جزء قرآن کریم و آقای ناصری رتبه دوم مسابقات دعاخوانی استان همدان را توانستند به عنوآن قرآن آموزان تویسرکانی، کسب کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال جاری دو وقف جدید داشتیم، گفت: شهرستان تویسرکان دارای 280 موقفه انتفاعی، 260 باب امکان مذهبی و 93 موقوفه منفعتی یعنی دارای درآمد است.

افشاری عنوان کرد: بیشترین نیات مربوط به روضه خوانی دردهه محرما است و وقف با نیت خیریه 65 مورد، نیات مذهبی 60 مورد و نیات اجتماعی 39 مورد در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی همچنین افزود: در سال جاری اصلاح شبکه آبرسانی امامزاده ناصر(ع) با هزینه بالغ بر 30 میلیون تومان انجام شده است.

مدیر اداره اوقاف و امور خیریه تویسرکان احیاء موقوفات و عمل به نیت واقف را در اولویت نخست اداره اوقاف شهرستان دانست و افزود: دیدار با امام جمعه شهرستان و سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته، غبارروبی گلزار شهدا، برنامه لبیک یا رسول الله به مناسب رحلت نبی مکرم اسلام(ص)، برپایی نمایشگاه دستاوردهای اوقاف و دو ایستگاه با عنوان «همه با هم واقف باشیم» را بخشی از برنامه های هفته وقف در تویسرکان عنوان کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار