اقتصاد لیبرالی نقطه ی مقابل اقتصاد مقاومتی

قوانین اسلام در باب اقتصاد سندی بر ارتباط اقتصاد با سایر بخش های حاکمیت اسلامی است اما متاسفانه انچه امروز در نظام اقتصادی کشور شاهد هستیم تقلید از جوامع غربی و پیاده کردن طرح اقتصاد لیبرالی است . ...
کد خبر: ۸۶۲۲۲۶۶
|
۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
به گزارش خبرگزاری بسیج در کرمان  اقتصادی موفق است که با فرهنگ و فطرت انسان هماهنگ باشد بر خلاف تصور بعضی از افراد اقتصاد با همه‌ی ارکان یک حکومت اعم از سیاسی، فرهنگی  ،اجتماعی و اعتقادی رابطه ی مستقیم دارد .
در اسلام به عدالت ، کمک به نیازمندان ، عدم ظلم به مردم و حق الناس توجه ویژه ای شده است ، اقتصاد اسلامی از ربا به منزله ی جنگ با خدا یاد می کند و یا اسراف را گناه بزرگ می شمرد و از کمک به نیازمندان به عنوان قرض الحسنه بخدا نام می برد این قوانین سندی است بر ارتباط اقتصاد با سایر بخش های حاکمیت اسلامی اما انچه که امروز متاسفانه در نظام اقتصادی کشور شاهد هستیم تقلید از جوامع غربی و پیاده کردن طرح اقتصاد لیبرالی است .
اگر به ویژگی های اقتصاد ورشکسته لیبرالی نگاهی بیندازیم ,می بینم که با اصول اقتصاد اسلامی هماهنگی ندارد که هیچ, بلکه در تضاد کامل است برای آشنایی به چند ویژگی اقتصاد سرمایه‌ داری یا لیبرالی اشاره می کنم شما خود قضاوت کنید ,
-رژیم سرمایه داری مالکیت وسائل تولید، چه طبیعت و چه سرمایه را جایز می شمارد
– جایز شمردن رباخواری
– هدف تولید، منافع افراد است نه مصالح عموم
– در سرمایه داری منعی برای قطع رابطه ثروت و کار نیست، به عبارت دیگر سود کار نکرده را چه به صورت ارث و چه به صورت ارزش اضافی و درآمد مدیریت کارخانه تجویز می کند
– عملا تعیین نرخ کارگر به دست کارفرماست
– لازمه سرمایه داری این است که گروهی به قیمت بدبختی گروه دیگر خوشی داشته باشند
– در رژیم سرمایه داری عملا بردگی و غلامی در کار است زیرا به قول "فیلیسین شاله”: "منحصرشدن دارائیها به اشخاص معدودی در به کار واداشتن کارگران آزاد همان تأثیر را داشته است که شلاق در غلام ، کارگر که چیزی ندارد مجبور است فورا مشغول کار شود و الا از گرسنگی خواهد مرد…”.
– تسلط بر سیاست و حاکمیت ملی
– جنگ افروزی به خاطر استفاده
– رقابت و مسابقه برای پرکردن جیب خود
و بسیار موارد دیگر که از حوصله ی بحث خارج است و اما اسلام با موارد مذکور مخالف است چون با روح عدالت سازگار نیست
اسلام هیچگاه با مشخصه های ذیل موافق نیست :
۱- تسلط اقتصادی
۲- ربا
۳- تولید غیر مفید
۴- قطع رابطه ثروت و کار اگر استثمار باشد، نه باز یافته
۵-اسراف و یا نابودی مواد غذایی و نعمات الهی به بهانه ی تنظیم بازار
اما متاسفانه در اقتصاد لیبرالی شاهد کارهای خلاف اصول اخلاق هستیم مانند دفن چند تن سیب زمینی ، خرما و ……
این موارد سندی است که مجریان اقتصاد به جای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی که برگرفته از اصول اسلامی است به اقتصاد لیبرال سرمایه‌ داری روی آورده اند که برای حیات جامعه ی اسلامی همچون سم است .
وقتی در جامعه عدالت بمیرد و ربا ، اسراف و ظلم رواج یابد و رسیدن به سود بیشتر از هر راهی ملاک عمل قرار گیرد جامعه مسموم می شود و در مسیر نابودی حرکت می کند.
امیدواریم در آینده با انتخاب های بهتری مردم عزیز شاهد شکوفایی در همه‌ی زمینه بخصوص اقتصاد اسلامی یا همان اقتصاد مقاومتی باشند.
به قلم/ محمود زارعی
انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار