به گزارش سرویس بسیج حقوقدانان خبرگزاری بسیج؛ حجتالله عبدالملکی کارشناس اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه نشست خبری کمیته تخصصی مردمی صیانت از حقوق هستهای که در خبرگزاری فارس انجام شد، گفت: روز اجرای برجام به نحوی تنظیم شده بود که ماهها پس از اقدامات عملی ایران در محدود کردن فعالیتهای هستهای خود انجام گرفت.
وی با طرح این سؤال که از امروز به بعد کدام برجام اجرایی خواهد شد، افزود: باید پرسید که آیا برجامی که در ایران تصویب شد اجرایی میشود یا برجامی که طرف آمریکایی تفسیر میکند؟
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با طرح سه سؤال در حوزه اقتصادی درباره برجام اظهار داشت: آیا همه تحریمها لغو شده است؟ تحریم جدیدی گذاشته نمیشود و آیا این وضعیت اثرات مورد انتظار را در معیشت مردمی خواهد داشت که پاسخ منفی به هر یک از این سه سؤال قرائت ایرانی برجام را در بر نخواهد داشت.
عبدالملکی درباره شروط رهبری برای اجرای برجام نیز گفت: در بند یک و دو نامه رهبری اعلام شده که همه تحریمها باید لغو شوند اما تحریمها لغو نشده بلکه برداشته شده و یا متوقف شده است.
وی با اشاره به بلوکه شدن حدود 150 تا 180 میلیارد دلار از سرمایههای ایران در خارج از کشور گفت: باید دید که پیمانکاران کشورمان ظرف چند هفته آینده مطالبات خود را از دولت که بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان است دریافت خواهند کرد یا خیر؟.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امروز همه فعالان بخش خصوصی باید بتوانند اقدامات مالی خود را از طریق سیستم سوئیفت دنبال کنند و از همین امروز بیمهنامهها برای کشتیها و هواپیماهای ما صادر شود و همچنین امکان فروش نفت خام بیشتر برایمان فراهم شود که هر یک از این موارد عملیاتی نشود یعنی ما به روز اجرا نرسیدهایم.
عبدالملکی با اشاره به بندهای شروط اجرایی برجام گفت: قرار بود هیچ تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود که تاکنون یکی از آنها یعنی قانون ویزا تصویب و امضا شده است. تحریمهای موشکی جدید قرار است از سوی کنگره رونمایی شود و تحریمهای مربوط به سپاه پاسداران به بهانه حمایت از تروریسم نیز سیستم بانکی کشور را هدف قرار خواهد داد. همچنین بحث نامه نمایندگان کنگره برای برداشت دو میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران را نیز داریم.
وی با بیان اینکه وعدههای تیم اقتصادی دولت عبارت بود از شکوفایی اقتصادی پس از اجرای برجام، اظهار داشت: در بودجهای که امروز روحانی داد میزان فروش نیاز نفت روزانه 2.3 میلیون بشکه بود که وابستگی ایران به نفت را بیشتر میکند و زمینه برای واردات کالاهای خارجی نیز فراهم میشود که این معنی شکسته شدن کمر خمیده شده تولید.