کارشناس مسائل سیاسی گفت: ما نمی گوییم کسی که با نظام و ولایت فقیه نیست باید از اتوبوس امنیت و اشتغال پیاده شوند بلکه چون قائل به ولایت فقیه نیست لذا جایی در مجلس شورای اسلامی وخبرگان ندارد. ...
به گزارش خبرگزاری بسیج در کرمان حسن ابراهیم زاده در هفتمین نشست از سلسله نشست های گفتمان انقلاب اسلامی، با عنوان "اعتدال” ، پایان خط در جمع طلاب وفضلای کرمانی حوزه علمیه قم، با اشاره به جریانی که از زمان نهضت انقلاب اسلامی، پیروزی و تثبیت آن تا به امروز حضور داشته و مانند پیچکی انحرافی به درخت انقلاب گره خورده و بالا آمده گفت: این جریان ریشه ای متفاوت با انقلاب دارد؛ همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند برخی از ابتدا با انقلاب همراه نبودند و برخی دیگر در طول انقلاب ریزش داشتند.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: با مقایسه شاخصه جریان هایی که تاکنون وجود داشته با شاخصه های انقلاب، متوجه می شویم نوع نگاه برخی از این جریانات به انقلاب از ابتدا متفاوت بوده است.
خاتمی استمرار آمریکا را مبدا انقلاب ایران می دانست
وی با اشاره به مصاحبه خاتمی در زمان ریاست جمهوری خود با کریستین امانپور و اذعان آنها به تفاوت نگاهشان با دیدگاه امام (ره) نسبت به انقلاب، عنوان کرد: عمود خیمه انقلاب و مبدا آن عاشورا است اما خاتمی آن را استمرار انقلاب آمریکا بیان می کند و این همان جریانی است که ریشه متفاوتی با انقلاب دارد اما مانند پیچک به آن چسبیده است.
ابراهیم زاده بابیان اینکه آنها برای انقلاب ریشه دینی قائل نیستند و نوع نگاهشان به آن جهانی نیست، ابراز کرد: دولت خاتمی همان سخنان بازرگان و بنی صدر را تکرار می کنند؛ وزیر ارشاد خاتمی قصد داشت عید نوروز را در تخت جمشید برگزار کند که رهبر معظم انقلاب همان سال به شلمچه رفتند.
این پژوهشگر اذعان کرد: امروز می بینیم خانم ابتکار برای پیراهن تیم ملی نماد یک حیوان وحشی را پیشنهاد می دهد اما نمادهای دینی و مذهبی را مطرح نمی کند و این در حالی است که خود را مدعی اسلام رحمانی معرفی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: برخی تلاش ها نشان از عزم جدی برای تغییر مبدا انقلاب دارد اما هیچگاه جرات نداشته اند دیدگاه خود را به صورت علنی در مقابل دیدگاه امام راحل (ره) قرار دهند.
جریان مهدی هاشمی سومین جریان داخل نهضت انقلاب است
ابراهیم زاده جریان مهدی هاشمی را سومین جریان داخل نهضت دانست و بیان کرد: بسیاری از دست اندرکاران و وابستگاه دولت اصلاحات از همین جریان هستندو مهدی هاشمی خود اعتراف می کند که آنچه دنبال کرده اند، طیفی انفعالی بود که در صورت رسیدن به قدرت، ۱۸۰ درجه نظرشان متفاوت بود.
وی اظهار کرد: بررسی دوم خرداد نشان می دهد که این مورد هم زاییده یک طیف فکری بود و آنها نوچه های شیخ الشریعه بودند که مهدی هاشمی از آنها جدا و اعدام شد اما بقیه به لطایف الحیل خود رها شدند.
خاتمی از شاگردان مهدی هاشمی و نماد خردگرایی بود
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: دوم خرداد ادامه جریان مهدی هاشمی و خاتمی هم از شاگردان او بود که از مهدی هاشمی خط می گرفت.
وی اذعان کرد: خاتمی نماد دوران خردگرایی و تثبیت قانونمندی بود که این طیف نگاه خاصی به انقلاب داشته است.
ابراهیم زاده یادآور شد: امام خمینی (ره) فرموده بود مهدی هاشمی جنایتکار است و هرکس با او بوده باید محاکمه گردد اما این اتفاق نیفتاد.
وی تصریح کرد: اهداف این طیف از قبل مشخص شده است به طور مثال، کرباسچی که رییس ستاد انتخاباتی کروبی بود، به موسوی رای داد؛ کاری هم با موسوی نداشت اما گاهی می بینیم کاتولیک تر از پاپ و انقلابی تر از چگوارا می شوند.
نداشتن تقوای جمعی عامل ایستادگی جناح چپ در مقابل انقلاب بود
سردبیر فصلنامه پویا ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب در زمان فتنه فرمودند کسانی که موسوم به جناح چپ بودند به دلیل نداشتن تقوای جمعی مقابل نظام ایستادگی کردند، شریعتمداری نیز در مصاحبه ای اذعان کرد برخی معممین در زمان انقلاب به ما گفتند واژه اسلامی را از بیانیه خود حذف کنید تا کمونیست ها پای آن را امضا کنند.
وی با اشاره به جملات رهبری و طرح این سوال که چرا در فتنه ۸۸ برخی حاضر به جدا شدن از رقاصه ها نشدند، عنوان کرد: ریشه این تفکر از داخل زندان و دوره انقلاب است که عدم تقوای جمعی و تبری نجستن از جریان ضد انقلاب و ریگی و … موجب شد کناری ایستاده و نگاه کردند و هم کاسه شدند.
ابراهیم زاده اظهار کرد: نگاه امام خمینی و رهبر معظم انقلاب نگاه حذفی نیست؛ رهبر می فرماید برای حرکت دادن ماشین فرمان را به کسی می دهند که بتواند آن را هدایت کند اما آن را به کسی که این توانایی را ندارد، نمی دهند.
کسی که قائل به ولایت فقیه نباشد، جایی در خبرگان و مجلس شورای اسلامی ندارد
این پژوهشگر مسائل سیاسی تصریح کرد: ما نمی گوییم کسی که با نظام و ولایت فقیه نیست باید از اتوبوس امنیت و اشتغال پیاده شوند بلکه چون قائل به ولایت فقیه نیست لذا جایی در مجلس شورای اسلامی وخبرگان ندارد.
وی با بیان اینکه روحانی امروز همان نظرات خاتمی را در خصوص نظارت استصوابی و لویاح دوقلو بیان می کند، خاطرنشان کرد: در ماجرای تحصن و نامه نوشتن به رهبر که در مجلس ششم رخ داد آنها تلاش برای برقراری رابطه با آمریکا را نشانه تدبیر تلقی کردند و رهبری آن را بی غیرتی خواندند.
ابراهیم زاده تاکید کرد: در دنیا مرسوم است که در تمام مراکز تصمیم گیری باید کسانی که معتقد به انقلاب و نظام هستند حضور داشته باشند اما طیف مقابل به این شرایط اعتقاد ندارد.
وی درخصوص ویژگی های این جریان تصریح کرد: این خط جایگاهی ندارد لذا یا به دامن راست و یا به دامن چپ می افتد و زمانی که قصد شکل دادن فتنه ای را داند، نفی جریان حق و باطل و سوق دادن به سمت جریان خاکستری را در دستور کار قرار می دهند.
ابراهیم زاده به برخی واژه هایی که خاتمی مطرح می کرد مانند جامعه مدنی، اشاره کرد و گفت: رهبر فرزانه انقلاب می فرمایند کسانی که اینگونه واژگان را به کار می برد، آن را تعریف هم بکنند.
این پژوهشگر سیاسی ابراز کرد: رهبر انقلاب و حضرت امام شاخصه های مکتب فکری خود را شجاعانه بیان می نمایند اما مطرح کنندگان برخی واژگان که مشمول عدم تقوای فکری است، از تعریف آن واژه عاجزند.
اعتدال پایگاه اجتماعی لازم را ندارد
سردبیر فصلنامه پویا عنوان کرد: این جریان که از ابتدا در دل انقلاب نفوذ کره، مواضع خود را تعریف نمی کند تا زیرسوال نرود و بخش عظیم مردم را از دست ندهد لذا به دنبال این است که جامعه را در خماری تعریف روش خود نگه دارد.
ابراهیم زاده داشتن پایگاه اجتماعی در طبقه بالای جامعه را از دیگر ویژگی های این جریان دانست که تلاش می کنند پز روشنفکری داده و به کرسی های نظریه پردازی دست پیدا کنند، بیان کرد: دلیل اینکه گفته می شود اعتدال پایان جریان سه است، عدم داشتن طیف پایگاه اجتماعی لازم و نداشتن جایگاه در نهادهای مدنی سنتی است.
وی با بیان اینکه اسلام پایگاه اجتماعی دارد، تصریح کرد: درود بر طبقه پابرهنه ای که پای انقلاب ایستادند و همانطور که امام در وصیت نامه خود فرمود” تنها کسانی که درد فقر و پابرهنگی را چشیدهاند تا آخر با ما هستند” این طبقه وفادارترین قشر نسبت به انقلاب است.
این کارشناس سیاسی افزود: ویژگی دیگر این جریان داشتن بینش معادلاتی است و برخلاف اسلام ناب، در تمام مسائل چرتکه انداخته و در معادلات سیاسی و اجتماعی، ایمان به غیب را حذف می کند.
دستگیری شناورهای امریکا فیصله یافت تا ناکامی برجام به گردن سپاه نیفتد
ابراهیم زاده تصریح کرد: تکرار صحنه بالا رفتن دست امریکایی ها در ماجرای اخیر خلیج فارس برای آنها پر هزینه بود، هرچند موضوع فیصله پیدا کرد تا بعدها ناکامی برجام را به گردن سپاه نیندازد.
سردبیر فصلنامه پویا به خلبانی اشاره کرد که از تهدید سعودی ها نترسیده و ماموریت خود را به انجام رسانید و گفت: بعضی دولتمردان اورا مورد غضب قرار دارند در حالی که امام خامنه ای از این خلبان تقدیر کردند و آن را نشانه اعتقاد به یاری خداوند دانستتند که برخی به آن معتقد نیستند.
این پژوهشگر سیاسی با بیان اینکه این جریان بدون حمایت قدرت های بیرونی نمی توانست کار خود را پیش ببرد؛اظهار کرد: اگر در فتنه ۸۸ سفارت آمریکا در ایران بود معلوم نبود چه اتفاقی می افتاد لذا انگلیسی ها که می خواستند همان نقش خود را که در مشروطه داشتند ایفا کنند، احساس خطر کردند چرا که روی فاکتور دین و مردم حساب نکرده بودند.
جریان سوم به پایان خط خود رسیده است
ابراهیم زاده تاکید کرد: این جریان امروز به اخر خط رسیده و برگ های برنده اش در مقاطع مختلف برای مردم آشکار شده است.
این کارشناس مباحث سیاسی اذعان کرد: این جریان برای امام نیز مانند مرحوم طالقانی و منتظری چهره سازی کرده و امروز نیزبیان می کنند تاریخ مصرف هاشمی تمام شده است لذا به دنبال علم کردن فردی دیگر در مقابل رهبر هستند که امیدواریم او دچار این اشتباه استراتژیک نشود.
سکوت قم در فتنه ۸۸ سوزاننده تر از آتش تهران بود
وی سکوت قم را در فتنه ۸۸ سوزنده دانست و عنوان کرد: این سکوت به مراتب از آتش فتنه در تهران سوزاننده تر بود الان نیز به نوعی دیگر جگرمان را می سوزاند.
سردبیر فصلنامه پویا با اشاره به انتخابات پیش رو بیان کرد: رهبری با کسی تعارف ندارند لذا تاکید ایشان به اعتماد به لیستی که مورد تایید امریکا نباشد؛ اهمیت این امر را نشان می دهد.
ابراهیم زاده در پایان خاطرنشان کرد: جریان اعتدال در بزک کردن چهره آمریکا ناکام ماند و حال تنها راه باقی مانده برای انها دوقطبی کردن جامعه است که به حول و قوه الهی این اتفاق رخ نخواهد داد.
انتهای پیام/
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار