اعزام کاروان های راهیان نور در یک زمان محدود جفا در حق شهدا است
به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج؛ احمد صادقی تصریح کرد: اعزام کاروان راهیان نور در یک مقطع خاص جفا به شهدا و دوران دفاع مقدس است و فقط در ایام خاص مثل نوروز و فصول معتدل سال نباید کاروان ها به زیارت بیایند، بلکه در روزهای سخت سرد و بارانی و روزهای گرم و سوزان تابستان و فصول مختلف سال بیایند و حضور پیدا کنند و ببینند رزمندگان در طول هشت سال با چه مشتقت و سختی هایی جنگیدند تا مملکت را حفظ کنند و این مشکلات را از نزدیک لمس کنند تا وقتی بحث نفوذ و هجمه دشمن مطرح می شود، در مقابل دلسوزان نظام جبهه نگیرند و فرش قرمز برای دشمن پهن نکنند.
بیشتر مواقع سخنرانی و موعظه جواب نمی دهد بنابر این باید برای رسیدن به اهداف والای انقلاب، برنامه های عملی همچون اعزام به کاروان های راهیان نور را باید تدارک ببینیم تا جوانان و کسانی که دوران جنگ را درک نکردند، با چشمان خود صحنه کارزار را ببینند تا صحبت ها و حرف ها تجلی پیدا کند.
وی با اشاره به حضور جوانها، دانش آموزان، دانشجویان و اقشار مختلف در این مکان، خاطرنشان کرد: برخی از افرادی که به اینجا می آیند پیش از بازدید مناطق عملیاتی اعتقادات ضعیفی داشته اند و هیچ چیز را قبول ندارند، آنها واقعه دفاع مقدس و هشت سال جنگ را یک داستان، خیالبافی و غلو می پنداشتند، اما وقتی به محل یادمان ها می روند و خودشان صحنه ها و مناطق جنگی را از نزدیک می بینند و بر می گردند، تحول و تغییر پیدا می کنند. آنان اذعان می کنند که ما قبل از حضور در مناطق عملیاتی خیلی به این مسائل توجه نمی کردیم اما حالا معنی نماز شب خواندن و اخلاق و افکار بسیجی، ایثار و فداکاری را درک می کنیم. بعضی از همین جوان ها مشتری دائمی این مکان مقدس می شوند، بسیاری از آنها را دیده ام که سال های بعد هم همراه کاروان های راهیان نور برای زیارت این کانون عشق رهسپار سرزمین نور می شوند آنها می گویند از وقتی که به این محل آمده اند نماز می خوانند و بسیاری از رفتارها و کارهای قبل از زیارت را ترک کرده اند.
صادقی با تاکید بر اینکه هزینه کردن در این مسیر هدر رفتن سرمایه نیست، بلکه جذب سرمایه های انسانی است، گفت: ما با دیدن بسیاری از زائران که با عصا، ویلچر و شرایط نامناسب جسمی و بیماری به این سرزمین می آیند تحت تاثیر قرار می گیریم، بعضی افرادی که نسبت به اعزام های راهیان نور سم پاشی، مخالفت ها و خرده گیری می کنند و می گویند اینها هدر رفتن سرمایه کشور و وقت تلف کردن است، برای اینکه هیچ التزامی به نظام ندارند و نبض قلب آنها با عشق به اروپا و آمریکای پیمان شکن می طپد. باید عرض کنم که برعکس، هزینه کردن در این مسیر علاوه بر اینکه بخشی از دروس دفاعی دانش آموزان و دانشجویان است، یک کار عملی مثبت بوده که در ذهن و فکر جوانان نفوذ می کند و دیدن این مناطق برای آنها این نکته را تداعی می کند که بعد از انقلاب اسلامی یک وجب از خاک ایران به اشغال بیگانگان و دشمن در نیامد.
وی افزود: اردوگاه شهید کلهر میزبان اردوهای راهیان نور استان های تهران و البرز است که در صورت لزوم از سایر استان ها هم پذیرش می کنیم. ظرفیت پذیرش و اسکان زائر در این اردوگاه روزانه حدود 1200 نفر است که کاروان ها به محض ورود در حسنیه مستقر می شوند، نماز جماعت و دعا و نیایش، شب خاطره و سخنرانی پیشکسوتان و مسئولانی که در اردوگاه حضور دارند و ... از جمله برنامه هایی است که برای زائران تدارک دیده ایم و بعد از استراحت در این محل آماده می شوند که صبح روز بعد برای زیارت یادمانهای شهدا و مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس اعزام شوند.
وی به ذکر خاطراتی در طول خدمت خود در
اردوگاه شهید کلهر می پردازد ومی گوید: یکی از خواهران که استاد دانشگاه بود به همراه
کاروان دانشجویی به منطقه آمده بود و در حد یک سرباز به زائران خدمت می کرد، در
همین حال یک دانشجو به طور اتفاقی متوجه حضور او و خدمتگزاری اش به کاروان شد و
خطاب به او گفت: دکتر چرا شما زحمت می کشید! و ما متوجه شدیم که استاد دانشگاه است.
او 15 روز به طور ناشناس به کاروان های راهیان نور خدمت می کرد. از او پرسیدم شما
چرا کارهای خدماتی زائران را انجام می دهید؟ ما نیروی مورد نیاز برای انجام این
کارها را داریم؛ اما او گفت سمت و مسئولیت من مربوط به دانشگاه است اما اینجا یک
بسیجی و انسان خاکی هستم و شغل من ربطی به خدمتگزاری به شهدا ندارد، این کمترین
کار و خدمتی است که می توانم به شهدا انجام بدهم. اردوگاه شهید کلهر در شمال استان
خوزستان و بخش دو کوهه شهرستان اندیمشک قرار دارد.