به گزارش خبرگزاری بسیج؛ سرهنگ فولادی فرمانده سپاه ناحیه ایوان گفت : استان ایلام در جنگ مظلوم بود و مظلوم ماند، ایلامی که دهها بار بمباران شد و مردمش با دست خالی در مقابل استکبار ایستادند اما هیچگاه پشت نظام را خالی نکردند، مظلومیت شهرستان ایوان در این استان بیش از همه است، چرا که علیرغم شهادت بیش از 200 نفر در بمباران هوایی دو شهر زرنه و ایوان اما مردم همچنان راست قامت در مسیر ولایت ماندند.
فولادی افزود: ایوان یکی از کارنامه های افتخار دفاع مقدس است که رزمندگان این شهر در ابتدای جنگ حماسه سارات و در پایان جنگ نیز حماسه کوشک را در تاریخ رقم زدند، اگر مردم غیور این شهرستان ماشین جنگی دشمن را در تنگه کوشک زمینگیر و تارو مار نمی کردند، چه بسا کل استان ایلام و عملیات مرصاد هم شکست می خورد؛ پس نباید به راحتی از کنار عملیات کوشک گذشت و این فداکاری و ایثارگری رزمندگان باید سینه به سینه به نسلهای جوان منتقل شود.
فولادی تصریح کرد : خطه ای که این خدمات را دردفاع مقدس به نظام داشته است،باید بیشترو بیشتر مورد توجه قرار گرفته و از ظرفیت جوانان با سواد و فرهیخته ی این دیار باید استفاده شود.
سرهنگ محمدتقی قاسمی از فرماندهان دوران دفاع مقدس تأکید کرد : ما ناگفته های زیادی از دفاع مقدس در استان ایلام داریم؛ در دو مقطع زمانی در دفاع مقدس سخت ترین شرایط بر استان ایلام گذشت ؛ یکی اول جنگ که از همه جانب به کشور ما حمله کردند و دوم در آخر جنگ که باز با تمام قوا از سه محور به ایران اسلامی هجوم بردند و ایلام در خط مقدم این تهاجمات در محاصره کامل بود.
قاسمی گفت : ما در اول جنگ هیچ چیز برای دفاع نداشتیم ولی با دست خالی سد پیشروی کردیم، با این وصف اولین اسیرگیری از عراق در استان ایلام بود، در تقویم جنگ 31 شهریور آغاز رسمی جنگ قلمداد شده است،اما در واقع در 20 شهریور ارتفاعات میمک سقوط کرد و اولین شخصیت کشوری که آمد و به رزمندگان دلداری داد حضرت آیت الله امام خامنه ای بود که آن زمان امام جمعه تهران و نماینده امام (ره) در ستاد جنگ بود.
وی ادامه داد : ایوان حماسه ساز دفاع مقدس است : شهری است که بارها عاشورا در آن رخ داد، این حماسه باید در تقویم ملی ثبت گردد و ما از امام جمعه محترم و فرماندار محترم شهرستان انتظار داریم در این خصوص تلاش نمایند.
این یادگار جبهه و جنگ خاطر نشان کرد: عقبه استراتژیک جمهوری اسلامی مردم است ، اگر همراهی مردم را نداشته باشیم ، موشک و ابزار کارایی ندارد، ولی اگر مردم با شما باشند حماسه کوشک را رقم می زنید و با دستان خالی 3روز ایستادگی و مردانگی را به نمایش خواهید گذاشت ، به این مردم باید خدمت کرد.
قاسمی در پایان گفت : آنچه رمز پیروزی ما در دوران دفاع مقدس بود ولایت پذیری مردم بود و اطاعت محض از فرمان امام (ره) ، دفاع مقدس پیروز شد بخاطر اینکه جناحی وجود نداشت اگر بود ، جناح دشمن بود.
در ادامه ، حاج غلام کاظمی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و حماسه کوشک به ذکر خاطراتی از آن حماسه پرداخت .
گروه روایتگری کمیل نیز با بیان خاطرتی از جنگ سیل اشک را بر دیدگان حضار جاری ساخت.
درپایان از فرمانده محور کوشک در آن حماسه بزرگ، غلام کاظمی و خانواده شهدای تنگه کوشک تجلیل شد.