وی تأکید کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده و با استفاده از ظرفیتهای موجود باید دارالسلام شیراز به یک جاذبه بسیار مناسب گردشگری تبدیل شود.
رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه این قبرستان در نزدیکی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) قرار دارد تصریح کرد: باید مسیرهای دسترسی مناسب به حرمهای مطهر به شکل پیادهراه و با جذابیتهای خاص فرهنگی مذهبی و با در نظر گرفتن این قبرستان طراحی و اجرا شود.
به وضعیت بحرانی آب در دنیا و به پیروی از آن در کشور و استان اشاره کرد و گفت: ایران در رتبه چهارم کشورهایی قرار گرفته که در 30 سال آینده در معرض خشکسالی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه تمامی مراحل آب از تصفیه آن و فرستادن آب تصفیه شده به لولههای آب و استفاده شهروندان از آب لولهکشی فرآیند پیچیده و هزینهبری است افزود: امروزه آب آشامیدنی گرانقیمت صرف انجام کارهایی مانند شستوشوی ماشین، آبیاری چمن، شستن پیادهروها و غیره میشود.
رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز با ابراز تاسف از اینکه بهترین و گواراترین آب دنیا در کشور ما با ندانمکاری و عدم برنامهریزی صحیح به بدترین آب تبدیل میشود، خاطرنشان کرد: صرفهجویی به معنی کم مصرف کردن نیست بلکه استفاده بهینه و به اندازه نیاز است.
راستگو از وضعیت آب شیراز ابراز نگرانی و تصریح کرد: برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی آب شیرین که در حال اتمام است سبب تمام شدن این منابع در سالهای نه چندان دور میشود.
وی به بیان برخی راهکارهای برطرف شدن مشکل بحران آب در استان فارس به ویژه در شهر شیراز پرداخت و عنوان کرد: انتقال آب از سدها و خلیج فارس، برگشت آب پسماند در ارتباط با فضای سبز و غیره، توجه شهرداری در ساعت مصرف آب برای آبیاری و مصارف شهری، ایجاد فرهنگ صحیح استفاده از آب در مصارف خانگی و ادارات از جمله این راهکارهاست.
رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز از مجموعه شهرداری این شهر که در راستای برطرف کردن مشکلات چشمه راهآباد تلاش زیادی کردند تقدیر و تشکر کرد.
راستگو بیان کرد: به منظور هویتبخشی به موزههای شیراز براساس مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز برنامهریزی لازم انجام شود و تمامی خانههای تاریخی فضای تحت تملک مجموعه فرهنگی و فضای پیرامون ارگ کریمخانی و مجموعه حافظیه، باغات گردشگری و موزههای شهرداری و سایر موارد مرتبط به صورت کامل به معاونت گردشگری شهرداری شیراز واگذار شود.
وی تصریح کرد: باید تدابیر لازم به منظور توسعه گردشگری شهری اندیشیده شده و از ظرفیتهای گردشگری شهر شیراز بیشترین استفاده شود.
محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز، نیز در این جلسه پیشنهاد انجام نظرسنجی مردمی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج)، صدا و سیما و بسیج درباره عملکرد شورا و شهرداری را ارائه کرد و اظهار داشت: با انجام این نظرسنجی مشخص میشود چه کسانی بر مبنای خواست، مطالبات و توقعات مردم گام برداشتهاند.
وی از وضعیت نگرانکننده فرهنگی و ترویج برهنگی در شهر مقدس شیراز انتقاد کرد و افزود: بهتر است به جای تلاش برای دولتی کردن حوزه فرهنگ، مردمی کردن حوزه فرهنگ را انتخاب و با بهرهبردن از کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی در قالب گروههای مردمی، بسیج، مساجد، هیئتهای مذهبی، مدارس، دانشگاهها و هیئتهای ورزشی از گسترش ولنگاری فرهنگی جلوگیری کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه بسیاری از کارگران زحمتکش حوزه شورا و شهرداری به موقع حق و حقوق خود را از شرکتهای خدماتی تحت قرارداد شهرداری دریافت نمیکنند اظهار داشت: حقوق و مزایای برخی از آنها با دریافتی شرکتهای خدماتی تفاوت فاحش دارد و از طرفی چون استخدام شهرداری نیستند نمیتوانند از خدمات رفاهی شهرداری بهرهمند شوند.
هاجری از رئیس شورای شهر و شهردار شیراز درخواست کرد در این زمینه کارگروه نظارتی تشکیل و بر موارد تذکر داده شده نظارت شود تا حق و حقوق حداقلی این عزیزان زحمتکش توسط واسطهها ضایع نشود.
وی با اشاره به اینکه قرار بود بیش از 14 هزار تاکسی شهر به کارتخوان تجهیز شود بیان کرد: این طرح باید با تدبیر و برنامهریزی به سرانجام برسد تا آرامش شهروندان را به دنبال داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد: تا چند ماه دیگر تالار شهر مقدس شیراز، نگارخانه، موزه قرآنی بزرگ شهر در بینالحرمین افتتاح، کتابخانه و قرآنسرای شهرک امام موسی کاظم (ع)، جوادیه، تفرجگاه آب رکنی، بام شیراز و بوستان 570 هکتاری دراک به بهرهبرداری میرسد.
در یکصد و شصت و نهمین جلسه علنی شورای شهر، طرح بازنگری بهسازی محله دینکان، استفاده رایگان ایثارگران، جانبازان و آزادگان از باغات خانواده سطح شهر تصویب شد.
شورای شهر شیراز همچنین به پیشنهاد کمیسیون خدمات شهری طی مصوبهای شهرداری را ملزم کرد در طول 2 ماه طرح اطفاء حریق ویژه بافت تاریخی فرهنگی شیراز را تهیه کند که شامل نیازهای تجهیزاتی و عمرانی مانند ساخت ایستگاه و تهیه وسایل اطفاء حریق باشد.
شهرداری باید این طرح را به شورا ارائه دهد تا هزینه آن پس از بررسی و تصویب در بودجه سنواتی پیشبینی شود.